Inför Kalix och lite resultat!


I morgon så börjar äntligen allvaret i form av fortsättningsserien, inte en dag för sent kan man tycka då grundserien har varit avgjord i stort sett sedan i höstas. I grundserien så handlar det om 4 lag och 6 omgångar, alltså en kort och intensiv serie där vinnaren går till playoff. Vi har gjort en bra säsong hittills och genom det har vi också skaffat oss ett bra utgångsläge inför det som komma skall då lagen tar med sig bonuspoäng. Vi kommer att starta på fyra poäng, Boden på två poäng, Clemensnäs på en poäng och Kalix kommer att starta på noll poäng.

Men trots vår fina höst så får nog ändå Boden gälla som favorit, dels för att dom slagit oss i alla fyra möten och dels för att dom har den mest rutinerade truppen i denna serie. Dessutom har man redan sen i höstas haft som målsättning att gå til playoff medans till exempel vi har haft som målsättning att etablera oss i div 1. Sett till det så har vi gjort en fantastisk höst där vi lyckats vinna över alla lag utom just Boden, dom har verkligen varit en svår nöt att knäcka för oss.

Men som sagt, i morgon är det då premiärdags då vi tar emot Kalix på hemmais. Vi har vunnit tre av fyra möten denna säsong men trots det är man alltid lite orolig inför mötena med Kalix då man vet att dom alltid kommer ut och krigar i minst sextio minuter. Om det är något lag som har krigat lika hårt som vi denna säsong så är det just Kalix, coach Christoffersson har verkligen ingjutit ett stort mod i sina unga iskrigare.
Kalix ska trots sistaplatsen vara nöjda med sin insats så här långt då dom som nykomlingar bjudit upp till fight i stort sett verenda kväll, man ska även komma i håg att deras stomspelare tagit ett otroligt stort ansvar i den unga truppen.
Då är det givetvis Anders Vikman och Johan Karlsson som jag menar, dom har verkligen burit sitt lag på deras axlar denna höst. Man fick i slutet av grundserien ett tillskott i truppen då centern Johan Ceder valde att lämna bänken i Asplöven för en nyckelroll i Kalix, ett mycket klokt beslut av en klok och spelskicklig spelare.

Men håller vi oss till det vi ska göra och följer vår gameplan till hundra procent så ska inte dom tre poängen vara i fara då vi är ett bättre lag än vad Kalix är. Men när det är premiärdags så finns det inga givna segrar, framförallt inte när vi ska försöka bemästra favoritskapet. Det blir en ny utmaning för vår unga trupp då vi under hösten kunnat jobba i skymundan och alltid kunnat låta motståndarna föra spelet, det här blir en nyttig erfarenhet för dom unga killarna i truppen. Samtidigt gäller det nu att vi äldre kliver fram och tar ett stort ansvar, det ska dock inte vara några större problem då det är lättare att tända till i matcher som gäller mycket.
Det skulle dock smaka bra med en bra start av denna serie och då skulle det sitta himla bra med en seger redan i morgon, kul att det snart är dags för nedsläpp!

Två allettan matcher spelades i dag:

Allettan norra:

Kiruna-Östersund 3-1 ( Kiruna tog en mycket rättvis seger mot ett ganska så uddlöst Östersund, dom farligheter som Östersund trots allt skapade var Fredrik Alcén i Kirunamålet mycket alert på. Han blev för andra matchen i rad utsedd till matchens lirare och har verkligen toppat formen när det som bäst behövs. Kiruna har fått en skön start med 2 raka segrar mot 2 topptippade lag, allettan är på god väg att passa Kiruna som handen i handsken. Efter dom senaste årens fiaskon i just allettan för Kirunas del så känns det som att dom nu är värd lite framgång, keep up the good work boys!).

Allettan mellan:

Valbo-Arboga 5-6 öt ( Tack Arboga för att ni ännu håller serien vid liv, hade Valbo vunnit så känns det som att serien hade varit avgjord. Valbo hade en 4-0 ledning en bit in i andra perioden innan Arboga vaknade till, snacka om upphämtning. Surt för Valbos John Dahlgren då han summerade 0+5 men ändå fick kliva av som förlorare, lär vara hyfsat svårt för honom att veta om han ska vara glad eller besviken då det ändå känns som att han ändå gjorde vad han skulle denna eftermiddag).

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Hanken

Johan Ceder har brutit benet och missar resten av säsongen

2009-01-24 @ 20:40:41
Postat av: ajaj

fan så tragiskt, den grabben har oflyt med skador.

2009-01-25 @ 11:33:12
Postat av: f.d spelare

Den grabben skulle kunna gå långt inom hockeyn, men med de skador han haft under de sista tre åren, är det ett under att han håller på. Men vilket spelsinne den killen har !!!!

2009-01-25 @ 19:08:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0