Inför Clemensnäs!


Då var det snart dax att återigen besöka den magnifika och otroligt varma Kopparhallen som med sin inramning från publikplats gör den till seriens klart trevligaste arena. För er som tyvärr aldrig fått uppleva Kopparhallen så kan det från bloggansvarige meddelas att publiksnittet är ca 60 personer, att kylan slår brutalt mot kinderna och att isen är så hård att till och med jag ser snabb ut.

Men dom två tidigare resorna under säsongen har trots det slutat i dur för vår del då vi efter många om och men till slut lyckats gå segrandes ur dessa bataljer. Faktum är att vi har fyra raka segrar mot Clemensnäs, dock har alla utom en varit med minsta möjliga marginal.
Att det är ett revanschsuget hemmalag som vi i kväll ställs mot är alltså ingen hemlighet då man dessutom vid förlust spelar bort chansen till playoff, så räknar glatt med att det blir åka av från hemmalagets sida.

Clemensnäs spelar en relativt simpel hockey då dom på hemmais vill spela med en fantastisk fart och fläkt och så fort som möjligt få ner pucken djupt i motståndarnas zon. När man vinner puck i den egna zonen så rensas det puckar efter sargerna i parti och minut och man vill med så få pass som möjligt ta sig genom mittzonen. När dom får dessa aspekter att stämma så är dom en svår nöt att knäcka, framförallt då i svårspelade Kopparhallen.

För vår del så gäller det att försöka få ner farten på deras forwards och på så vis underlätta för våra backar, vi måste försöka vårda puck trots det förmodade höga tempot och framförallt så gäller det att vi håller oss till vår gameplan under åtminstone sextio minuter.
Bara för att vi mot Clemensnäs har vunnit fyra av fyra möten denna säsong så är vi inte överlägsen vår motståndare då det i ärlighetens namn har varit några av dessa segrar som får räknas in i kategorin tursegrar. Men genom dessa segrar så har vi skaffat oss ett psykologiskt övertag och kan vi bara spela lugnt och metodiskt så ska vi nog i slutändan kunna dra nytta av dom tidigare segrarna.

Blir intressant att se Clemensnäs tränaren Johan Lundströms sinnesstämning denna kväll då han i senaste mötet gjorde en "Leif Boork" och klev ut på isen och gormade. Säga vad man vill om coach Lundström, känslor lyckas han då alltid skapa på ett eller annat sätt. För länstidningen Norran så måste Lundström vara skön att ha till hands då han med stor kreativitet alltid lyckas leverera bra intervjuer. Efter Clemensnäs matcher så är ett besök på Norran standard från min sida, tack Lundström för alla sköna kommentarer du levererat under säsongen.

Kul med matchdag, räknar med en match i högt tempo med mycket fysiskt och hafsigt spel. Egentligen ingen optimal matchbild om jag ser till mig själv, men gäller bara att spela sitt eget spel och anpassa sig så gott det går.

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0