Hyfsat tippat!


Då var allettorna nere i söder i gång efter att man under gårdagen spelade premiäromgången, här nedan följer resultat och analyser, dessutom hittar ni inom parentes mitt resultattips inför matcherna.

Allettan Mellan

Surahammar-Väsby 5-3 (5-3)

Jag varnade för skräll då Surahammar är otroligt hemmastarka och dessutom bättre än på många år medans Väsby i sin tur är sämre än på många år. Att jag dessutom satte rätt resultat är glädjande men får nog ses som mer tur än skicklighet. Kanske fick vi här ett kvitto på att div 1 C höll högre nivå än div 1 D eftersom Väsby relativt enkelt spelade till sig en andraplats i sin grundserie.

Nyköping-Arboga 0-2 (4-3 ef sudden)

Ytterligare en skräll då Nyköping trots sina förluster ser hyfsat starka ut men tror att den turbulensen som nu är i klubben tar mycket energi från spelartruppen. Man har tappat två av sina poängstarkaste forwards och dessutom den duktiga offensiva backen Johan Ohlsson, klart att det ska märkas av. Arboga börjar alltså med en bortaseger och den skicklige målvakten Mikael Bohman får börja med en nolla, kanske kanske kan Arboga bli årets skrällgäng i allettorna.

Visby/Roma-Enköping 2-1 (3-2)

Jag varnade för ett hemmastarkt Visby och det gav dom direkt svar på tal på när man hemmabesegrade ett meriterat Enköping som dock är svagare än under fjolårssäsongen.
Det är inget lag i denna serie som tar färjan över till ön för att hämta tre enkla poäng då både resa och publiktrycket är en negativ aspekt för bortalagen, kan bli en otrolig kamp om plats två och tre i denna serie då det känns som alla lag förutom Valbo är rätt så jämna.

Valbo-Arlanda 7-3 (5-1)

Valbo gjorde ingen besviken då man programenligt hemmaslog Arlanda med klara 7-3 efter 2 mål och 2 ass av kaptenen och backen Fredrik Stefansson. Noterbart är att Niklas Wågström i Arlandadressen verkar ha börjat som 13:de forward för att sedemera hoppa in och summera 1 mål och 1 ass. Valbo ser starka ut och kommer spela hem denna serie, tror dock att man liksom ifjol får ge sig i playoff 3.

Allettan Södra

Örebro-Vita Hästen 4-1 (4-2)

Vita Hästen hade plus i statistiken på Örebro denna säsong, det hjälpte dock föga när allvaret satte i gång. Örebros Jonas Almqvist blev stor matchvinnare då han först kvitterade på straff för att strax efter ge sitt Örebro ledningen i spel 4 mot 5, svar på tal till alla oss som hävdat att det var en schism mellan Jonas och föreningen. Omgångens riktiga antagonistmöte var det här då matchtemperaturen i flera veckor trissats upp i diverse forum, skönt för kaxige ordföranden Mikael Fahlander att få tysta dom kritiker som menar på att Örebro även i år gått i fällan och värvat tunga namn som är på nedgång.
Tyvärr så drabbades just nämnda Jonas Almqvist av en otäck huvudskada där han stundtals var medvetslös, första rapporten är en kraftig hjärnskakning och då lär Jonas behöva vila någon vecka.

Pantern-Skövde 2-5 (6-3)

Omgångens riktiga skräll då Skövde lyckades bortabesegra ett hemmastarkt Pantern, kanske är det så att Pantern nu tappar sin hemmastyrka då man nu bytt hemmahall från grisiga Kirseberg till Malmö Isstadion.
Pantern floppade rejält i allettan under fjolåret och hittar man inte snabbt tillbaka till det fina spelet som man haft i grundserien så hamnar man återigen på flopplistan när serien ska summeras.

Tranås-Tingsryd 0-1 ef straffar (3-4 ef straffar)

Topptippade Tingsryd fick precis som jag förutspådde en tuff start när man gästade ett hungrigt Tranås, man lyckades tillslut mycket orättvist vinna efter straffar. Om man synar Tingsryds uppställning så ser den otroligt stark ut och man ska mycket väl kunna ta sig till kvalserien, att få med sig två poäng fast man är tillbakapressade vittnar om att man i år kommer vara med och leka långt in på säsongen.

Skåre-Kungälv 6-2 (3-1)

Skåre får en fin start då man resultatmässigt tar en enkel seger, skottstatistiken vittnar dock om en lite jämnare tillställning. Skåre mönstrade för dagen en riktigt bra uppställning då till exempel ordinare Färjestadsbacken Johan Motin kom till spel, Skåre kan bli en obehaglig överraskning för många lag i denna serie. Det som talar för Skåre är att man till i år ändrat reglerna i svensk hockey då man numer kan hoppa mellan lagen även efter den 31 januari om man är en namngiven spelare.

Kommentar:

Jag är ganska så nöjd med mitt tips då jag prickade in sex av dom åtta vinnarna och dessutom ett rätt tippat resultat. Skövde står för omgångens skräll och Surahammar och Visby visar sin hemmastyrka, dessutom tar favoriterna Örebro och Valbo sköna hemmasegrar i premiären.
Även Arbogas 0-2 seger får ses som en skräll då Nyköping trots turbulensen har en namnkunnig trupp, men rädd att turbulensen tagit alltför mycket energi och motivation från truppen.

Vilken hockeyeftermiddag vi har att se fram emot, från klockan 16.00 sitter iallafall jag bänkad framför tv:n då dagens tablå ser ut på följande sätt:

16.00 Derbydags Skellefteå-Luleå ( Elitseriens hetaste derby där Skellefteå och Mikael Renberg behöver en seger för att få arbetsro medans Renbergs förra klubb Luleå för stunden är elitseriens klart hetaste lag. Bäddat för hockeyunderhållning och dramtik, får ej missas!). Tips 4-2

18.30 Toppmöte Frölunda-Linköping ( Elitseriens vackraste lag har efter en tung start nu fått upp ångan, man tar i kväll emot ett formstarkt Linköping. Räkna med fullsatt, fartfyllt och en Tomi Kallio i storform, Scandinavium kommer som vanligt att koka denna kväll). Tips 5-1

21.30 J-VM Semifinal Sverige-Slovakien ( Ett litet antiklimax för er som hade velat se USA i semifinal då man överraskande fick respass av ett vilt kämpande Slovakien. Målvakten Janus var helt otrolig medans USA:s målvakt säkerligen inte sov så gott i natt, för er som inte såg den på www.tsn.ca under gårdagskvällen kan jag bara säga, ni missade något!) Tips 4-1

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: 2

http://atdhe.net/





missa inte kanada senare stålis. grym sida med grym kvalla på bilden.

2009-01-04 @ 00:13:24
Postat av: Anonym

kostar de nått på den sidan?

2009-01-04 @ 00:57:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0