Fart, risker och tacklingar


I går så blev det en minst sagt mastig hockeydag där jag bänkade mig i soffan kl 16.00 för att bevittna det heta derbyt mellan Skellefteå och Luleå, för er som inte vet så blev det förkrossande 7-1 till hemmalaget.
Efter det så var det kl 18.30 dax för toppmötet mellan Frölunda och Linköping som blev en jämn historia som tyvärr Linköping lyckades vinna med 2-3.
Efter det så var det bara att zappa över på försnacket inför Junior-VM semifinalen mellan Sverige och Slovakien, matchen  startade sen kl 21.30. En match som jag återkommer till längre ner i reportaget, Sverige lyckades iallafall vinna med 5-3.
Satt efter Sverigematchen och slösurfade när min lagkompis Peter Rundblad skickade en länk till mig så man kunde se Kanada-Ryssland genom datorn, så 01.30 satt man återigen bänkad för match fyra för eftermiddagen/natten.
Ångrar inte direkt att jag satt uppe då matchen innehöll allt och lite till, som vanligt drar Kanada det längsta strået och vinner efter straffar.

Sitter under J-VM och förundras över hur härlig hockey det bjuds på, killarna är så naiva, oförstörda och våghalsiga så man börjar undra om denna generation föddes utan nerver.
Om man synar Sverige lite extra så är dom otroligt puckskickliga och har ett otroligt driv när dom kommer genom mittzon, snacka om att man blir avundsjuk. Men trots sin puckskicklighet så är dom starka fysiskt och spelare som Lasu och Torp sänker spelare efter spelare med sina klockrena open ice tacklingar.
Sverige slutade under gårdagen aldrig att spela sitt spel trots att Slovakien inför tredje perioden hade en 2-1 ledning och tillslut så fick man utdelning. Man visade upp ett stort hjärta, en fantastisk passion för sporten och framförallt en otrolig spelglädje som du aldrig aldrig ser skymten av  i elitserien.

Kanadamatchen var en svängig historia där Kanada som vanligt lyckades kvittera till 5-5 med 6 sekunder kvar och sedemera vinna på straffar. Min analys är att Sverige har en betydligt bättre trupp än Kanada, blir en härlig fight natten mot tisdag.

Några notiser:

- Det smäller mer på ett byte i Junior-VM än vad det gör på en hel match i elitserien, vart har passionen i elitserien tagit vägen?

- Nog måste HV ha råd att spela Tedenby mer än vad dom gör, titta jobbet och dragningarna han visar upp igår!

- Mikael Backlund blir bra först när det gäller överlevnad, varför kan han inte prestera i serielunken då han även denna säsong inte alls kommit upp i den klass som förväntas av honom i Västerås?

- Jacob Markström har alla möjligheter till att bli världens bästa målvakt!

- Kastar Erik Karlsson bort någon puck i blindo? Varför får Philip Larsen mer speltid än Erik i Frölunda?

- Är det inte dax att vi i Sverige tar efter dom Nordamerikanska måtten på rinkarna, det blir aldrig slentrian i spelet med dom måtten?

- Varför lyckas alltid Kanada lösa knepiga situationer, tror inte det handlar om tur när det händer nästintill varje gång och på olika nivåer?

Nu laddar vi inför finalen, dom här killarna är värda att få spöa Kanada på deras egen hemmaplan! Snacka om käftsmäll!

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0