Drömstart för Kiruna!


Då var premiärmatcherna spelade i den norra allettan, blev två hemmasegrar då Kiruna slog Piteå med 6-2 och KB 65 slog LN 91 med siffrorna 8-4.

I Kiruna så hade hela 2220 personer i kväll sökt sig till anrika Lombiahallen för att se på det förmodade toppmötet mellan Kiruna och Piteå. Inför matchen så skrev jag att nyckelspelarna kommer ha en avgörande roll då dom varit med i såna här sammanhang förr, om man ser till poängprotokollet så gick Kirunas "stjärnor" vinnande ur den striden. Trots Joel Fredrikssons fråvaro så levererade Kirunas förstafemma denna kväll då man stod för fyra utav målen, kul för Patrik Knudsen att få summera 1+2 när han fick chansen på Fredrikssons plats.
Enligt rapporterna så var Kiruna klart bättre än Piteå och har nu genom segern skaffat sig ett skönt slagläge, viktigt att vinna hemmamatcherna om man ska ta sig till playoff.
Fredrik Alcén i Kirunakassen vann även sin match i matchen mot Piteås Markus Ottosson, detta måste vara en bra skjuts för Fredriks lite svaga självförtroende. När Fredrik känner trygghet och förtroende så kan han växa ut till rena väggen, förhoppningsvis var det detta han behövde för att ta fram den där "väggen".


KB 65 hemmaslog alltså LN 91 med siffrorna 8-4 men känns som att siffrorna är aningen missvisande då skottstatistiken var 22-46! LN sköt 28 skott i andra perioden, måste nästan vara någon form av rekord på denna nivå!
KB 65 har en otroligt duktig målvakt i Mattias Erlander och så länge han orkar spela på topp så kommer man kunna störa många lag framförallt i den svårspelade hemmahallen. I offensiven kretsar det mesta kring dom rutinerade ex-MoDoiterna Tommy Pettersson och Mikael Pettersson som i kväll summerade 5 respektive 4 poäng var.
LN kommer sluta toksist i denna serie medans KB kommer vara med och leka en stund, tror dock inte dom har kapacitet att räcka ända fram.


Kanske blir detta äntligen Kirunas alletta? På lördag får vi ett första test mellan dom olika serierna då Kiruna gästas utav överlägsna grundseriesegrarna Östersund, vinst även där tror jag innebär att Kiruna tar andraplatsen före Piteå.

Några andra intressanta resultat från dom olika allettorna:

Allettan Mellan:

Arlanda-Enköping 3-6 ( Viktigt för Enköping att ta tre poäng på bortais mot seriens slagpåsar, detta innebär att Enköping i allra högsta grad är med i diskussionen om playoff).

Väsby-Nyköping 3-5 ( Tack och adjö Väsby, ni hade behövt en seger i kväll för att hålla playoffdrömmen vid liv. Nyköping är sedan länge borta men visar att man trots det spelar för sin heder och för sitt hjärta till föreningen).

Allettan Södra:

Skövde-Örebro 5-6 sd ( En svängig match som till slut fick avgöras på övertid, där drog som vanligt meriterade Örebro det längsta strået och spelade hem den viktiga bonuspoängen. Örebro imponerar inte nämnvärt men skramlar trots det ihop tillräckligt med poäng, playoff missar dom aldrig).

Vita Hästen-Tingsryd 2-4 ( Tingsryd ångar på och är ännu obesegrade efter 7 omgångar, känns otroligt stabila och homogena. Vita Hästen har blivit bespottade efter sin "fiaskostart" men är trots sitt "fiasko" ännu med i diskussionen om playoff då man inför kvällens omgång faktiskt låg på en tredjeplats trots en match mindre spelad. Än lever drömmen i Norrköping men krävs nog vinst i hängmatchen mot Skåre om man på allvar ska vara med och leka bland dom stora).

Skåre-Tranås 3-2 ( Tranås hade en 0-2 ledning inför sista perioden och gick därmed återigen mot en skrällseger, nu räckte det inte ända fram mot ett för dagen mycket starkt Karlstadslag. Man mönstrade Johan Motin, Per Åslund och J-Vm spelaren Marcus Johansson i sin uppställning, snacka om elitserierutin och talang! Trots det fick man slita otroligt hårt för dom tre poängen, det tyder på en otrolig kämpainsats av Tranås).

Det var allt från kvällens allettan matcher, kul och inspirerande att även den norra allettan nu är i gång!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: 2

Enligt swehockey var KB65 ruggigt effektiva i PP, de har nämligen hela 600% i pp-effektivitet.



1 KB 65 1 6 1 0:36 600,00

2009-01-22 @ 08:01:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0