Det börjar kännas som att..


det är Nybro och Huddinge som div 1 lagen kommer att ställas emot i den framtida kvalserien. Borås har just nu åtta poäng tillgodo på Nybro på rätt sida kvalstrecket medans Mariestad har nio poäng upp till Huddinge på rätt sida nedflyttningsstrecket, känns som att det är för många poäng åt dom båda hållen.
Om vi nu tar oss en titt på vad det egentligen är för motstånd som div 1 lagen kommer att ställas emot.

Nybro

Hemma i Victoriahallen så är man väldigt svårslagna då man parkerar på nionde plats i den allsvenska tabellen om man bara ser till hemmamatcher, det blir en tuff nöt för div 1 lagen att knäcka. Bortaspelet har däremot varit under all kritik då man på sjutton bortamatcher endast fått ihop fyra poäng, ingen vinst! Det är på tok för dåligt, vill man behålla sin allsvenska existens så måste man i kvalserien vinna även en och annan bortamatch.
Nybro har under sin allsvenska sejour alltid varit ett lag på undre halvan, så att det nån gång skulle bli kval för dom har på något sätt känts givet.
Kan man bara på bukt med det usla bortaspelet så blir man farilga i kvalserien, får bära favoritskapet!

Topp tre i den interna poängligan:

1 Robert Kimby      34 matcher 18 mål 11 ass 29 poäng
2 Jonny Ågren        36 matcher 12 mål 10 ass 22 poäng
3Jarno Honkanen  36 matcher   3 mål 18 ass 21 poäng

Inga siffror som skrämmer en statistiknörd som jag, känns som att det är kollektivet Nybro som ska göra det om den allsvenska drömmen ska hållas vid liv.

Huddinge

Huddinge fick inför denna säsong en friplats till allsvenskan då Nyköping blev degraderade efter ekonomiska problem, tyvärr för söderorts laget så fick dom besked rätt långt in på sommaren och således kunde man inte heller förbereda sig optimalt. Jag tycker det är starkt att man trots allt undviker direktnedflyttning, trots det så känns allsvenskt spel i Björkängshallen till hösten som en utopi.
Det som kan ställa till det för dom övriga lagen är tvillingarna Ahlström som redan till nästa säsong lär vara förlorade till elitserien, vill dom avsluta sin karriär i Huddinge med att skjuta kvar klubben i allsvenskan?

Topp tre i den interna poängligan:

1 Oscar Ahlström     37 matcher 16 mål 23 assist 39 poäng
2 Victor Ahlström      37 matcher 19 mål 19 assist 38 poäng
3 Jesper Andersson 36 matcher 11 mål 19 assist 30 poäng

Ska Huddinge undvika div 1 så krävs det att tvillingarna är i toppform då dom på egen hand kan skjuta kvar sitt Huddinge i allsvenskan. Dom har dock haft en liten dipp i poängproduktionen efter nyår, kanske har dom matchats för hårt under säsongens gång?

Kommentar:

Jag ser inte Huddinge trots tvillingarna som något större hinder, Nybro däremot lär bli tuffa att tas med. Men ska jag försöka mig på att sia en aning så tror jag faktiskt att vi till hösten får se ett nygammalt lag i den allsvenska serien, Tingsryd eller Örebro möjligen?

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Helen

Klart killarna kommer göra allt för hålla huddinge kvar. Bara för de finns intresse för dom är ju faktisk Huddinge den klubb som lärt dom allt de kan. Så ge tillbaka till huddinge gör dom allt!

2009-03-09 @ 16:50:08
URL: http://heleeens.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0