Asplöven vinnare i tungviktsmötet!


Tungviktsmöte är väl kanske fel ord då Kiruna förmodligen stoltserar med den kortaste truppen i denna alletta, givetvis är det då längden jag menar. Det var alltså Kirunas speed mot Asplövens tyngd och spelskicklighet som stod på agendan denna kväll i Arena Polarica, tyngd och skicklighet verkar i såna här matcher vara mer värt än bra speed och rörligt anfallsspel.
Favoriten Asplöven höll för trycket och hemmavann planenligt med siffrorna 5-2, verkar som hemmaplan är till stor fördel i denna alletta. Enligt rapporterna så var Asplöven numret större i dom avslutande två perioderna och hade också planens gigant i Juha-Matti Yli-Junnila. I Kiruna så kretsade det mesta kring förstaformationen med Andreas Nyberg, Joel Fredriksson och Joel Törmä, beröm även till målvakten Fredrik Alcén som verkligen prickat in formtoppen till dom viktiga matcherna.

Fick även en pratstund med Asplövens ordförande efter matchen där han på frågan om det blir någon backförstärkning svarade ungefär så här:

" Det ser mörkt ut i jakten på en back, vi fick i dag klart med Skellefteå backen Björn Lundqvist då Skellefteå var snäll och lånade ut honom säsongen ut. Vi jobbar på ytterligare ett namn men blir det nej tack från honom så sitter vi nöjd med det vi har"

På övergångssidan så är dom senaste övergångarna av intresse dessa:

- Mathias Johansson Malmö till Leksand

- Robert Petrovicky HC Vitkovice till Leksand

- Anton Persson Clemensnäs till Limhamn

- Jens Nielsen Olimpija Ljubljana till IFK Ore (div 3!)

- Torbjörn Johansson Sparta Sarpsborg till IFK Ore

- Dieter Kalt Salzburg till Luleå

Fick även en förvarning på att en div 1 klubb i mellersta Sverige har svårt med likviditeten och är genom det osäkra på om dom kommer att kunna genomföra det kvalspel som komma skall. Med respekt för klubben så vill jag inte gå ut med namnet innan det nått pressen.

Som ni ser så händer det otroligt mycket just nu, denna blogg skulle med lite mer tid kunna uppdateras varje timma fram till deadline.

Vi hörs snart igen!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Aha så du menar att Örebro har problem BIG SMILE :D

2009-01-31 @ 15:30:12
Postat av: Jimmy

Anonym: Hade varit kul om det handlade om något av lagen som satsat, men så är tyvärr inte fallet =)

Det handlar snarare om en klubb som hamnar i ett kval åt andra hållet..

2009-01-31 @ 15:46:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0