Klappat och klart i Norr, Mellan och Södra blir en rysare!

Allettan Norra:

Då var den norra allettan färdigspelad, blev som vi hade trott Asplöven och Piteå som tog dom två sista platserna efter enkla segrar över KB65 och LN91.
Den tredje matchen blev otroligt jämn där Östersund till slut kunde vinna med 6-4 över Kiruna, genom det så slutade man före Kiruna i tabellen.

Sluttabell:

1 Asplöven 22 poäng +30
2 Piteå 22 poäng +18
3 Östersund 20 poäng +11
4 Kiruna 16 poäng +13
5 KB65 6 poäng -33
6 LN91 4 poäng -39

Här kommer min analys av lagen:

- Asplöven ( Tog programenligt hem seriesegern trots vissa besvär, fick spela med kniven på strupen under den andra halvan av serien. Det var då man visade sin storhet genom att rada upp segrar, nyckelspelare som Omark, Lindlöf, Oikarinen, Kall, Yli-Junnila och Lindström tog här sitt ansvar. Det är bara att gratulera Asplöven till seriesegern, det var ni väl värda. Ni har under dom två senaste säsongerna verkligen visat er vara en maktfaktor i den norra div 1 hockeyn. Har genom seriesegern satt sig i ett bra läge inför playoffspelet, kvalserien är nära nu.)

- Piteå ( Har på något sätt fått spela i det tysta då mest fokus har legat på Kiruna och Asplöven, visade sig vara ett smart drag då man tillslut kunde nypa den andra playoffplatsen. Man har ett homogent lag utan direkta svagheter, kan bli en obehaglig överraskning för dom flesta lagen. Man har bra toppar i Ottosson, Strandberg och Olofsson och ett bra skikt med spelare just under, tänker då framförallt på Engström, Karlberg, Lundberg, Lindberg och Lundqvist.)

- Östersund ( Som vanligt så hade man räknat bort Östersund trots att dom vann div 1 B i överlägsen stil, det höll man som vanligt på att få äta upp. Man visade upp ett starkt spel på hemmais, med ett bättre bortaspel så hade man räckt ända fram till playoff. Men att detta var seriens överraskning råder det inga tvivel om, man ska betänka att man inför säsongen tappade hela sin stomme som ersattes med unga oskriva kort.)

- Kiruna ( Det ville sig inte i år heller, trots en riktigt bra start på serien så kunde man inte knyta ihop säcken. Om det beror på målvaktsspel, försvarsspel eller vad det nu beror på är inte jag rätt man att analysera, men att någonting görs fel i klubben känns ganska så säkert. Nu är det upp till alla som är inblandade kring a-laget att sätta sig ner och analysera om vad som behöver förändras, kan vara en liten liten detalj som gör att man missat playoff flera år i rad. )

- KB65 ( Gjorde vad som kunde förväntas av dom, visade upp ett bra hemmaspel men räckte absolut inte till på bortaplan. På pluskontot får man ta med sig hemmasegern över Kiruna, det inger respekt. Annars en strålande säsong av nykomlingarna, allettan var en nyttig erfarenhet för föreningen.)

- LN91 ( Har 4-5 gubbar som håller bra allettanklass, dom övriga får agera statister. En klubb utan ambitioner som bestämt sig för att ta steget ner till div 2 på grund av en dålig ekonomisk situation. Hade dock varit kul att se vad klubben kunnat göra om man hade fått behålla det laget man hade i grundserien, tänker främst på förlusterna av Blixt och Eriksson och skadan på poängkung Giljam. Men all heder åt LN:s säsong, man får trots allt vara med och leka med dom stora pojkarna med pengar.)

Så grattis Asplöven och Piteå, ska bli intressant att följa er resa i playoffspelet. Tyvärr så fick den arrogante Pasi Mustonen rätt i sitt tips, bara att buga och bocka för Pasi då han verkligen kan sin hockey. Han är inte i Asplöven för att skaffa vänner, han är där för att föra laget upp till allsvenskan. Den drömmen och visionen lever ännu i allra högsta grad, så Pasi ska han en stor klapp på axeln för sitt gedigna arbete hittills!

Allettan Mellan:

I allettan mellan var det i dag streckmöte då trean Visby hemma på ön tog emot fyran Nyköping, precis som bloggen tippade så slutade matchen 3-4 efter straffar till Nyköping. Stor matchhjälte blev Nyköpings poängkung Fredrik Håkansson då han avgjorde i straffläggningen, bäddat för en rysare i sista omgången.

Tabelltoppen:

1 Valbo 28 poäng +27
2 Enköping 27 poäng +19
3 Nyköping 23 poäng +12
4Visby 23 poäng -5

Matcher i sista omgången:

Surahammar-Visby
Nyköping-Väsby

Nyköping fixar detta tillslut, vem trodde det för 4-5 omgångar sedan? Nykomlingen Visby gick som tåget under grundserie och en bit in på allettan, nu har dock verkligheten kommit i kapp ö-laget. Men en imponerande säsong minst sagt, tyvärr så skulle sannsagan fått krönas med playoffspel. Men än är det inte kört, ser dock otroligt svårt ut då Nyköping ska avfärda Väsby enkelt på hemmais.

Allettan Södra:

Resultaten i eftermiddag gick verkligen spänningens väg, en dramatisk avslutning som väntar i landets bästa alletta. Det är ett och annat fans som kommer få sig en riktig nackelbitare under onsdagskvällen, dramatiskt värre!

Tabelltoppen:

1 Tingsryd 32 poäng +21
2 Örebro 27 poäng +21
3 Vita Hästen 22 poäng +7
4 Skåre 22 poäng +1
5 Pantern 21 poäng +-0

Matcher i sista omgången:

Pantern-Kungälv
Tingsryd-Vita Hästen
Tranås-Skåre

Pantern tar en enkel seger mot slagpåsen Kungälv, värre blir det för Hästen och Skåre. Hästen tar emot redan klara seriesegrarna Tingsryd på bortais, det enda som talar för Hästen är att Tingsryd redan är klara seriesegrare. Skåre åker till Tranås, ingen lätt uppgift för ett orutinerat gäng att ta sig an ett hemmastarkt Tranås. Detta blir en rysare in i det sista, är det Pantern som trots sin usla start tillslut ska få lyckas i allettan? Eller är Pantern liksom Kiruna den ständiga förloraren när det kommer till allettanspel, kanske dom nu äntligen lyckas bryta sitt bistra allettanfacit?

Det var allt för denna kväll, återstår bara att återigen gratulera Asplöven och Piteå. Det var en lättad Magnus Lehto som jag pratade med i kväll då han tyckte att man nu iaf har räddat hedern denna säsong. Ett misslyckande i playoff kan man smälta, men att inte ens ta sig dit hade varit snopet. Återstår att se om man får åka upp och fira allsvenskt avancemang på Umpitunneli i april månad?

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: En fundering

Jag förstår inte att du hyllar Kall så mycket, visst han är grymt bra offensiv för att vara back men defensivt kan han slarva så det sjunger om det... Tycker det finns andra backar i Asplöven som man borde lyfta fram. Men men, smaken är ju som baken! :)

2009-02-22 @ 22:38:42
Postat av: Mikael Fahlander

Bra inlägg som vanligt Jimmy!

2009-02-23 @ 13:02:23
Postat av: Jimmy

Mikael Fahlander: Tackar för det, har dock en bra bit kvar till mästerbloggarens klass =)

Men vissa är tyvärr inte ekonomiskt oberoende och har all tid i världen till att skriva, blir några timmar på internet för dig om dagen ?

2009-02-23 @ 14:34:21
Postat av: Mikael Fahlander

Nja, jag är snabb som en vessla på tangenterna (till motsats från hur jag är på skridskorna), men typ en timme om dagen kanske. Du missade några guldkorn i C & D, bra det! Spelarna ska inte lockas av Norrländska locktoner här inte ;)

2009-02-24 @ 18:43:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0