Kalix-Lycksele 5-2 ( 1-1, 1-1, 3-0 )


Inte lätt att försöka skriva ett inlägg av klass denna söndagskväll då ni av resultatet förmodligen kan utläsa en viss bitterhet hos herr bloggansvarig.
Det enklaste att börja med är väl att helt enkelt lyfta på hatten och gratulera Kalix till sin fortsatta div 1 existens, vem hade inför denna fortsättningsserie trott att Kalix skulle hinna ta sig förbi oss på endast 6 omgångar?
Antagligen så var det bara dom själva som trodde på det och med facit i hand så hade dom så rätt så rätt, skulle vilja påstå att dom mycket välförtjänt fixade sin existens.

Dom gjorde en helgjuten insats i dag då dom verkligen krigade för varandra och framförallt brann mer för denna uppgift än vad vi gjorde, fascinerande att se det jobb som dom lägger ner varje matchdag.
Dom hade som förväntat en tung start på säsongen men har för varje match tagit ett steg i utvecklingen och när det i dag var dax för tentamen så hade dom det bästa kvar att ge, med det hjärtat som spelarna visar i dag så kommer många av dom nå långt inom sporten.
Deras stomspelare, framförallt då Anders Vikman, Johan Karlsson och Rickard Boudin tar ett stort ansvar även i dag och visar upp ett stort spel när det behövdes som mest. Anders Vikman var helt klart matchens kung då han på ett mästerligt sätt styrde och ställde det unga Kalixlagets spel, mycket välförtjänt så fick han även noteras för 3 mål och 1 ass.
Men den största utvecklingen som skett i Kalix denna säsong är målvaktsspelet då Jonas Johansson gått från en skakig tonåring till en etablerad div 1 målvakt. Jonas var mycket bra även i dag, kanske skulle haft något av målen men samtidigt  vägde många fina ingripanden upp dessa mål.
Man märker även att han sjävförtroendemässigt växt flera klasser under fortsättningsserien, minns en sekevens under matchen som verkligen bekräftar detta.
Jag får på ett dåligt backhandskott som Jonas enkelt plockar ner, han tittar då på mig och utbrister "alla lösa går om". Hade det skottet kommit i september så hade det det sett ut som att det var en tvål Jonas försökte plocka, nu var det däremot hur lugnt och säkert som helst.

Om vår insats skriver jag ingenting denna kväll då det var lika dåligt som under dom tidigare matcherna i denna serie, nu väntar ett jobbigt kval för vår del. Hur det ska se ut vet ingen i dagsläget då det är ett möte angående kvalet under morgondagen, återkommer med information angående detta så fort jag vet.

Grattis Clemensnäs får jag oxå skriva då dom i dag besegrade Boden på hemmais med siffrorna 4-1, det innebär playoffspel för ett uträknat Clemensnäs. Man var helt bedrövliga under grundserien man har när det gällde som mest vaknat till liv, man har lyft sitt spel med flera hundra procent och är väldigt värdiga segrare i denna serie. Får passa på att önska er lycka till i det framtida playoffspelet!

Nu lite resultat från dagens matcher i allettan norra:

Kiruna-LN91 9-2 ( Programenlig seger då man på bortaplan hade lekstuga med just LN, vinst hemma mot Asplöven och playoffspelet ligger Kiruna i händerna. Håll i nu killar, till playoff ska ni!)

Piteå-KB65 10-0 ( Ketchupeffekt kan man väl kalla detta? Viktiga bonusmål för Piteå då målskillnaden var dålig innan denna match, detta fyrverkeri kan vara av stor betydelse i slutändan.)

Asplöven-Östersund 7-3 ( Revanschen var ett faktum redan under matchens första 20 minuter då Asplöven kunde gå ifrån till en 5-0 ledning. Asplöven ligger just nu i förarsätet, vinst mot Kiruna på onsdag och playoffplatsen är säkrad.)

Avslutningsvis så är det bara att återigen gratulera Kalix till en perfekt genomförd match, kanske hotellet har extraöppet för er i kväll?

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ni får se det poistiva i att få spela några matcher till innan säsongen är slut. Varken Rebells eller Rosvik kommer att kunna hota er i någon match så det kan vara skönt att få en positiv avslutning på sessen med några segrar i ryggen. Lycka till!

2009-02-15 @ 20:14:15
Postat av: Anders

Försöker att läsa din blogg varje dag. Jag är grymt imponerad av hur du kan spela och samtidigt hålla kolla på allt i din omgivning. Lycka till i kvalet och spela klart säsongen med Lycksele. Sen tycker jag att du packar trunken för att spela med Kalix kommande säsong. Du är precis den typen av spelare vi vill att ska spela med Kalixtröjan.

2009-02-15 @ 20:40:50
Postat av: Fritte

Supporterresa försöks att anordnas till Piteå. Om du kan så är det bara att komma dit. Ta med så många du bara kan i såna fall. =).

2009-02-15 @ 22:31:40
URL: http://www.svenskafans.com/hockeyzon/kiruna
Postat av: Jimmy

Anders: Tack för dom orden, som jag spelade i går så skulle jag nog inte ha en chans att slå mig in i Kalixlaget..Vi ska först säkra existensen innan jag börjar tänka på nästa säsong, men Kalix nja..Tror inte jag skulle kunna lära mig språket =)

2009-02-16 @ 10:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0