Jimmy Lundberg-Clemensnäs 1-4 ( 1-1, 0-3, 0-0)


Tack för lektionen Clemensnäs! Tack för att ni ödmjukt slog av på takten i sista perioden! Tack för att ni visade oss vad sporten handlar om! Tack för att ni förhoppningsvis gav oss den väckarklocka som vi behövde! Slutligen, lycka till i söndagens möte med Boden då ni visst är värdiga playoffspel om ni besegrar dom!

Ja som ni säkert redan har förstått så blev vi rejält överkörda och förnedrade i dag, skäms över att ha varit en del av denna match. Skämmas ska jag även göra över mitt eget spel då jag förmodligen var banans sämsta aktör, då ska ni ändå komma i håg att det fanns en hel del dåliga aktörer där ute.
Vi gör säsongens överlägset sämsta insats och ärligt talat så är det inget mer än boxplay och målvaktsspelet som kom upp till en respektabel nivå, vart har inställningen, passionen och hjärtat tagit vägen?

När vi var som bäst under säsongen så spelade vi med ett betydligt större hjärta, med en betydligt större passion och en betydligt större vilja än våra motståndare, det var tack vare dom sakerna som vi blev ett vinnande lag. Men det kan väl inte bara försvinna?
Eller kan det göra det? Kan man få "vattenskalle" och tro att vi behöver inte kämpa för att vi är ju så himla mycket bättre än motståndarna? Självklart så kan det göra det, har väl hänt betydligt större och bättre lag än oss tidigare. Årets upplaga av MoDo är väl ett klockrent exempel, men dom har trots allt ett sm-guld på bokhyllan hemma. Vi har ingenting att blicka tillbaka på då vi inte har vunnit någonting, en bra grundserie är ingenting man i framtiden skryter åt barnbarnen om!

Det utgångsläget vi nu satt oss i är inte roligt då vi vid förlust mot Kalix får kvala neråt, snacka om att komma ner på jorden! Vi kommer möta ett heltaggat Kalix som kommer käka puck och slita som gallärslavar under söndagen då dom ser det här som en bonus, dom var ju nästan klara för kval redan för ett par omgångar sen.

För vår del är det back to basic som gäller, hur gör vi då det? Det är bara på med blåstället, bestämma sig för att vinna alla närkamper och lösa puckar och framförallt så måste vi börja vårda pucken och komma till avslut då vi i dagens match inte hade en målchans förutom Välitalos mål.
Vi kan ju vinna matcher, dax att bevisa det för oss själva igen!

Clemensnäs då? Vilket driv, vilken inställning, vilket självförtroende och vilken förstafemma dom har just nu. Snacka om scenförändring från mötena i grundserien, dom har verkligen tagit vara på detta tillfälle.
Förstakedjan med Zakarias Granlund, Oskar Edström och framförallt Jimmy Ögren leker hockey för tillfället, snacka om att dom hade lekstuga med vår kedja stundtals. Ja eller hela Clemensnäs lekte hockey i dag, förmodligen mycket pga vårt usla spel men samtidigt så gör dom en riktigt bra match. Dom släpper inte till mer än en målchans och dessutom skapar dom nog mycket för att kunna göra tvåsiffrigt, det är väl ett kvitto på att man har gjort en rätt ok insats.

Nu får vi verkligen se till att rannsaka oss själva och komma tillbaka till träning med ett otroligt revanschsug, livlinorna är nu slut och det är dax att börja producera!

- Desto roligare var det för Asplövens del då man i måstematchen mot Piteå fullständigt krossade sina antagonister, 8-1 blev det tillslut efter en andraperiod som måste varit helt magisk. Man körde i den andra perioden över Piteå med fantastiska 6-1, där visade man verkligen att man besitter en oerhört kompetent trupp. Mungiporna och arbetsron är nu på topp i gränsklubben, rykterna säger att det vid förlust hade varit ett annat liv i luckan. Mer säger jag inte då det nu vid vinst endast stannade vid ett rykte, nu tror jag man kan spela ut och relativt enkelt säkra en playoffplats. Kul tycker jag då Asplöven alltid berör, skulle inte vara dumt att se ett playoff möte mellan Asplöven och Örebro igen. Då kan jag utlova krig mellan både lag och ordföranden, Fahlander vs Lehto hade varit en riktig tungviktsfight!

- Boden förlorade i dag på hemmais mot Kalix, andra raka förlusten mot Kalix var då ett faktum. Christoffersson vs Taavola 2-0 i fortsättningsserien. Eftersom vi inte lyckats slå Boden i år så måste jag på söndag höra med Christoffersson hur dom har lyckats, krigat ner dom och stomspelare som har levererat gissar jag på?
Blir en härlig match i Kopparhallen på söndag, tror faktiskt att Clemensnäs grejar en playoffplats då. Blir kul att höra coach Lundströms uttalanden efter det, han levererar alltid !

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Kalixbo

Faktiskt 3 raka mot Boden nu



9-4 i Fururinken innan fortsättningsserien startade

2009-02-12 @ 09:57:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0