Då var klockan slagen killar!


Nu är det endast ett fåtal timmar kvar tills årets match drar i gång uppe i barndomsstaden Kiruna, det är storfavoriten och det hårdsatsande gränslaget Asplöven som denna gång gästar anrika Lombiahallen.
Det förväntas bli storpublik i kväll, något som Kirunalaget inte direkt är bortskämda med under dom senaste åren (förutom när det är gratis förstås!). Det känns dock kul att man har börjat kunna locka tillbaka publiken till Lombia då man faktiskt vet att det finns ett genuint hockeyintresse där uppe, tyvärr så blev publiken en aning bortskämda med det spel man fick se under 90-talet då Kiruna under några säsonger aspirererade på en elitserieplats.

Men nu till kvällens match, det är seriens verkliga antagonister som går upp i klinch i kväll. Båda föreningarna har allsvenskan som målsättning men har dock valt lite olika vägar att gå för att nå den framgången. Asplöven har under dom senaste säsongerna kastat pengar till höger och vänster för att skapa sig framgång medans Kiruna har satsat på tryggheten och det hemvävda. Om man ser till resultaten dom senaste säsongerna så är det än så länge Asplövens variant som lyckats bäst, på sikt känns det dock som att Kirunas variant lär vara den som genererar mest.

Asplöven har också haft en mer klar målsättning om allsvenskan medans Kirunas mer känns som en utopi då man trots allt inte kan snacka om allsvenskan förrän man gör en rejäl satsning. Visst att man kan bygga uppe ett stabilt topplag i ettan av majoriteten egna produkter men för att nå det slutgiltiga målet så tror jag att man måste chansa och kasta lite pengar på etablerade värvningar.
Men vem vet,kanske är just den strategin som Kiruna har tänkt sig? Man har nu under två säsonger byggt laget med hela grundstommen intakt, kan man få behålla den även till hösten och krydda den med ett par tre etablerade värvningar så känns inte allsvenskan som en omöjlighet.

Kvällens match är av karaktär "kniven på strupen" för gästande Asplöven då man vid förlust kan börja förbereda sig på en tidig avslutningsresa, Kiruna har vid förlust satt sig i ett knepigt men ändå inte ett omöjligt läge.
Dom senaste säsongerna har Asplöven haft relativt lätt för Kiruna, känns som att Asplöven numer ses som storebror mellan lagen.

Finns en hel del nycklar i dagens match men i slutändan så tror jag det är målvaktsmatchen mellan Alcén och Lindström som kommer avgöra denna tillställning då det är två otroligt jämna lag.
Båda har väl blandat och gett denna säsong så känns som att det är en väldigt öppen match, båda målvakterna har pressen på sig på olika sätt. Klarar Alcén trycket från storpubliken? Klarar Lindström att slappna av trots vetskapen om att en tavla kan kosta Asplöven playoffplatsen? Som ni förstår så kommer inte denna match handla om hockeyspelarna därute utan mer om hjärnorna. Vilket lag klarar pressen bäst?

Jag kan inte ens sia om utgången, det enda jag tror är att det blir en otroligt tight match där första perioden kommer vara en otroligt låst tillställning. Men jag måste försöka mig på ett tips, allt annat vore fegt.
Jag tror att Urban Omark och Joni Lindlöf vinner matchen åt Asplöven, 2-4 är en inte alltför vågad gissning.

Man hade velat se denna match alltså, lär bli en nervpirrande tillställning med en härlig inramning.

Kom igen nu folket, ta er till Lombia och ge grabbarna det stöd som dom är värda att få!

Lycka till, må bästa lag vinna!

Hade varit skönt om Kiruna tryckte dit Asplöven, jag om någon vill se Pasi äta skit!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Pasi fick nästan äta skit=) det var ett darrigt Asplöven när Kiruna gjorde 3 mål och gick upp till 4-4 jag kan tänka mej att Pasi var mer än vansinnig....tror inte Asplöven kommer hålla hela vägen fram...tyvärr....

2009-02-18 @ 22:14:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0