Bra tajmat spelschema eller?


I morgon är det så dax att avgöra dom flesta fortsättningsserierna, dom två nordligaste är redan färdigspelade. Även div 1 E är avgjord då Mjölby gått fram som en ångvält efter nyår, men i dom övriga tre så är det minst sagt en spännande avslutning som väntar.
Titta och begrunda tabellerna och avslutningsmatcherna som väntar, ni förstår ganska snabbt att spelschemat har visat sig vara en riktig vinstlott denna gång.

Div 1 C Vår

1 Borlänge HF 9 6 0 3 45 : 35 24     
2 Bålsta HC 9 6 1 2 36 : 30 24     
3 Eskilstuna Linden Hockey 9 5 0 4 40 : 27 23

Matcher i sista omgången:

Borlänge-Bålsta
Tierp-Linden

Ojoj, blir en rysare till avslutning detta. Tur för Borlänge att man har kvar ett hemmamöte mot Bålsta då det hade blivit otroligt tufft om det var tvärtom. Linden får förlita sig på att dom två topplagen inte vinner under ordinarie tid, kanske inte ens det räcker då Tierp hemma i Vegahallen är riktigt starka.
Men tror att Borlänge tillslut fixar det här, man har en stark forwardsbesättning som kommer vinna matchen åt dom. Dessutom är man mer rutinerade än vad gästerna är då Bålsta faktiskt är nykomlingar inför denna säsong, är det kanske det som fäller avgörandet?

Div 1 D Vår:

 1Botkyrka HC 9 4 2 3 48 : 35 24     
2 Nacka HK 9 6 0 3 36 : 26 24     
3 Mälarh/Bre Hockey 9 7 0 2 39 : 25 23

Matcher i sista omgången:

MB Hockey-Haninge
Nacka-Botkyrka

Även här ser ni vilken rysare det blir, MB har ryckt upp sig efter nyår och har ännu chansen till playoff. Det krävs dock att inget av dom två topplagen vinner under ordinarie tid. Botkyrka är väl det laget som varit starkast sett över hela säsongen men både Nacka och MB har spelat bättre efter nyår.
Tror Ronni Hannula skjuter sitt Botkyrka till playoffspel mot Borlänge, eller ska Björn Teräsniskas MB skrälla?

Div 1 E Vår:

1 Olofströms IK 9 4 1 4 35 : 26 22     
2 Karlskrona HK 9 4 2 3 34 : 23 21     
3 Gislaveds SK 9 5 3 1 36 : 34 21

Matcher i sista omgången:

Olofström-Karlskrona
Ulricehamn-Gislaved

Det är redan nu utsålt i Stålhallen i Olofström, man har till och med byggt upp extraläktare. Bäddat för dramatik av den högre skolan, för Karlskrona är det dock vardagsmat med fullsatta arenor. Orkar Olofström fokusera på hockeyn efter allt som varit med Ryan McLeod´s fyllekörning och sedemera försvinnande, eller är det just Ryans misstag som kommer fälla avgörande? Jag hoppas av hela mitt hjärta att Karlskrona vinner i morgon, deras fans och deras organisation är värda några fler matcher denna säsong. Äsch Karlskrona vinner med 2-3 i morgon, Daniel Brasar avgör på ett friläge med minuten kvar!
Jonas Bystedts Gislaved har ju fortfarande chansen, men eftersom Karlskrona vinner så får dom följa med Olofström på ett tidigt sommarlov.

Nu fick ni lite förutsättningar inför morgondagen, som ni ser så blir det en intressant avslutning. Uppe i gruvstaden Kiruna spelas det oxå en match av karaktär vinna eller försvinna då Asplöven gästar, blir även det en rysare då det är ett möte mellan två riktiga antagonister. Jag hyser sympatier hos dom bägge lagen, är minst sagt lite kluven inför denna match. Försöker under kvällen eller morgondagen komma med ett längre inför reportage om denna match, räcker inte med några rader för att försöka beskriva den laddning som Lombiahallens is kommer att ha.

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0