Boden-Lycksele 4-3 ( 1-2, 2-1, 1-0 )

Vi får precis den start som vi ville ha då vi redan efter sex minuter hade gjort både 0-1 och 0-2, fullt rättvist tycker jag då vi är en aning hetare under periodens första halva. Men Boden jobbar sig sakta men säkert in i perioden, mycket tack vare att dom får chansen i powerplay efter powerplay. Jag tycker väl enögd som man är att några av dessa utvisningar är felbedömda men samtidigt blir vi lite väl passiva och då är det lätt att man börjar haka och hålla i sin motståndare i stället för att röra på benen och ligga på rätt sida och bevaka. Boden får efter mängder av chanser till slut in en reducering med endast 30 sekunder kvar av perioden, välförtjänt får man väl ändå säga då dom vinner skotten i perioden med 18-7.

Andra perioden börjar avvaktande från dom bägge lagen ända tills periodens sjätte minut då vi oturligt drar på oss ett matchstraff för boarding, själva tacklingen är väl inte värd fem minuter men med dom konsekvenser som blev så fanns det inga andra alternativ för domaren. Det är Bodens Kristoffer Karlsson som blir hårt intacklad i sargen och faller till isen avsvimmad, ögonbrynet går sönder i smällen mot sargen och när han avsvimmad slår i isen så får även hakan sig en rejäl smäll. Det såg riktigt otäckt ut men Kristoffer kunde med lite stöd slutligen ta sig av isen av egen maskin, hoppas verkligen att det inte blev lika allvarligt som det såg ut. Minuterna efter det så tar vi verkligen tag i matchen och skapar en del riktigt bra chanser, vi får även in en 1-3 puck efter en mästerlig framspelning av Peter Rundblad. Tyvärr så börjar vi återigen dra på oss en massa utvisningar som Boden effektivt utnyttjar och när periodsignalen ljuder så står det huxflux 3-3 på resultattavlan. Skotten i denna period var 17-8 till hemmalaget, dock är jag återigen lite kritisk till den person som räknar skotten i Björknäshallen.

Tredje perioden börjar precis som den andra med avvaktande spel där ingen av lagen vill göra misstag, efter ungefär halva perioden så får Boden så in det viktiga ledningsmålet efter en snabb kontring. Vi flyttar efter det upp spelet och har mängder av fina chanser under matchens sista minuter, bloggansvarige själv har två bra chanser som han skulle ha utnyttjat bättre än vad han gjorde. Boden kan trots en massiv slutforcering från vår sida reda ut stormen och genom det ta tre viktiga poäng i jakten på playoff, dom har verkligen satt sig i ett bra läge genom två raka segrar mot oss.

För vår del så är det utvisningarna som förstör denna eftermiddag, tycker att Kiruna domaren Magnus Mäki stundtals dömer bort oss. Men kan samtidigt inte vara en slump att vi under dessa fyra matcher dragit på oss på tok för mycket två minutare, alla domare kan väl inte just till våra matcher hamna i en formsvacka? Nä i slutändan har vi bara oss själv att skylla på då många utvisningar är på grund av att vi slutar åka skridskor och blir bekväma av oss, det är såna saker som vi får ta med oss in i nästa säsong.

Blev alltså sex raka förluster mot Boden denna säsong trots att merparten av dom varit otroligt jämna målmässigt, det är dock bara att erkänna att Boden är snäppet bättre än oss denna säsong. Dom spelar betydligt rakare och enklare än vad vi gör, dom har bättre driv in mot mål än vad vi har och dom har ett lite större tålamod i sitt spel då dom är riktigt bra på att hålla sig till sin gameplan. Återstår egentligen bara att lyfta på hatten och gratulera Boden till dagens seger, sett över sexttio minuter så var ni betydligt mer värd den än vad vi var!

Min egen insats är väl sådär, blir mycket energi som går åt till spel i boxplay. Jag tycker väl att det spelet ändå fungerar helt ok trots att just vår boxplayformation är inne på två mål i den spelformen. Jag fick efter ett smörpass från Peter Rundblad äntligen göra mål igen, det var verkligen inte i går kan jag lova. Men det är Peter som får den största äran av detta mål då jag efter hans förarbete bara hade att peta in pucken i tomt mål, samtidigt så måste någon vara där och peta in pucken också. Jag hade utöver målet en del bra chanser som jag borde ha utnyttjat bättre, grämer mig över dom två missar som jag hade i slutperioden. Tekningsstatistiken var allt annat än lysande denna eftermiddag, ska man teka även nästa säsong så lär man behöva lägga ner mer tid på tekningsmoment då man efter träningarna har några minuter över till såna saker.

Nu kan vi iallafall under dom två återstående matcherna i denna serie spela helt utan press då ett playoffspel nu känns mer som en utopi, chansen till playoffspel finns dock teoretiskt än. Men oavsett så har vi ett ansvar mott klubben, sponsorer och er i publiken att avsluta en relativt bra säsong på ett värdigt sätt, framförallt så har vi ett ansvar mot oss i gruppen att avsluta det vi påbörjat på ett bra sätt.

Nu lite resultat från allettan norra:

LN 91-Asplöven 6-7 sd ( Vad händer i gränslaget? Man är alltså otroligt nära att tappa alla tre poängen till slagpåsen LN, det ska inte behöva hända när man förfogar över en så pass stark trupp. När man i efterhand ser tillbaka på denna match så får man nog ända vara glada över att Övertorneåsonen Markus Huhta kan avgöra i sudden death, tur för Asplöven att dom övriga resultaten gick deras väg)

KB 65-Kiruna 4-3 ( Varnade i ett tidigare inlägg för mötet med KB i Bjästahallen då dom på hemmais är riktigt starka, Kiruna var dock riktigt nära att hämta upp ett 4-1 underläge. Nu får man ladda om inför mötet med LN 91 under morgondagen, tror revanschlustan kommer synas i ögonen på grabbarna)

Östersund-Piteå 1-0 sd ( Alla tre favoriter var illa ute denna eftermiddag, Piteå fick efter en bra defensiv slutligen kapitulera inför den stora hemmapubliken då Östersund kunde avgöra i sudden death)

Man räknar inför varje alletta bort div 1 B lagen men lik förbannat så studsar dom alltid tillbaka och visar att dom visst vill vara med och leka med dom stora killarna. En superjämn tabell som jag trodde skulle luckras upp i helgen, verkar dock som vi får vänta några matcher på det. Om jag inte är helt fel ute så ser tabellen efter 4 omgångar ut så här: