Bloggen tar ut förstaformationerna!


Jag fick en förfrågan om hur jag skulle formera lagen i serien om jag var tränare. Det känns dock som en alldeles för stor uppgift då det trots allt är 7 lag + Clemensnäs i serien och genom det så har jag inte heller koll på alla spelare. Däremot så kan jag försöka mig på att formera förstaformationerna, hur skulle egentligen bloggen ställa upp sina styrkor?

Asplöven

Henri Launonen Mv

Stanislav Kall B
Jimmy Danielsson B

Fredrik Davidsson Fw
Michal Lukac C
Johan Skiöld Fw

Henri är uttalad förstamålvakt men får nog svårt att komma upp i samma nivå som sina föregångare, det öppnar upp en del för Dan Mogemark. Stanislav är gjuten i första backpar och tänkte först para ihop honom med Olov Lundqvist, dock känns det som slöseri då Olov hade fått tänka alltför defensivt. Då passar det bättre att stoppa in Jimmy Danielsson där då hans uppgift oavsett vem han spelar med kommer att vara defensiven.

Jag antar att Davidsson snart kommer att presenteras som ny i klubben och han tillsammans med passningsskicklige Lukac och målskytten Skiöld kan bli en bra kombination. Även här förutsätter jag att Urban Omark tackar för sig, om inte så är han gjuten som förstacenter och då byter bara han och Lukac plats.

Boden

Linus Styrman Mv

David Berglund B
Jonas Carlenius B

Martin Bränvall Fw
Mattias Astrén C
Jimmy Vågstedt Fw

Boden har äntligen fått sig en stabil förstamålvakt och det kan mycket väl ta dom till allettan. Ett stabilt första backpar där Carlenius kommer att få vara den offensivare. Valde bort firma Edström/Granlund i offensiven då jag fortfarande väntar på en bra tredjelänk till dom, dessutom så måste man skapa plats för Jimmy Vågstedt. Det löste jag genom att flytta ut honom på en kant och då få in Mattias Astrén som center, tror Jimmy klarar en kant bättre än vad Mattias gör. Martin Bränvall får i denna formation inrikta sig på att vara framspelare då han spelar med två rätt stabila målskyttar, det kommer Martin att klara galant.

Kalix

Tomi Haapaniemi Mv

Rikard Boudin B
Andreas Lindgren B

Johan Karlsson Fw
Anders Vikman C
Andreas Wallgren Fw

Tomi kommer att visa att han håller även på denna nivå då han under kvalet i fjol visade upp ett stabilt målvaktsspel. På backsidan så ser det bra ut med en tvåvägsback i Boudin och en ung och offensiv Lindgren, kanske att Boudins offensiv kommer att hämmas då han spelar med Lindgren.

Fjolårets succékedja ska givetvis hållas intakt och det innebär att namn som Österberg och Väänänen åtminstone på pappret får spela andrafjol. Däremot så kanske man genom dom värvningarna kan få lite avlastning på denna kedja och genom det bättra på resultatet då framförallt Vikman och Karlsson hade gastronomiskt med speltid under hela fjolårssäsongen.

Kiruna

Karl Malmqvist Mv

Oscar Molin B
Patrik Knudsen B

Joel Törmä Fw
Andreas Nyberg C
Joel Fredriksson Fw

I dagsläget så förfogar Kiruna över en väldigt osäker defensiv, det gäller att någon av juniorerna lyckas om resultatet skall bli bra. Målvaktssidan är i skrivande stund väldigt osäker där det kommer att läggas ett stort tryck på dom unga målvakterna. På backsidan så kommer Oscar Molin att få dra ett stort lass och där jag för stunden bara kan se att Patrik Knudsen kommer att göra honom sällskap.

Offensivt så ser Kiruna som vanligt starka ut och förstakedjan är en av landets bästa. Behöver nog egentligen inte motivera mitt val då detta är seriens mest givna formation.

Luleå Rebels

Petter Nilsson Mv

Fredrik Lindmark B
Petter Stålnacke B

Jonathan Klockare Fw
Martin Jeannette C
William Lampinen Fw

Målvakten vet jag absolut ingenting om och lämnar därför ingen kommentar. Backvalen känns stabila, "Limpan" blev i fjol bättre ju längre säsongen led och Petter med sin spelskicklighet överraskade åtminstone på mig i kvalet.

Kedjan öste in poäng i tvåan och måste även nu ges chansen i början, om det inte fungerar så finns det etablerade kort som Berggren och Nordberg som med all säkerhet kan gå in och få det att fungera igen.

Lycksele

Jimmy Lundberg Mv

Mattias Ottosson B
Nicklas Holmér B

Fredrik Strand Fw
Johan Grönberg C
Fredrik Tapani Fw

Målvaktsspelet behöver knappt kommenteras då det håller högsta nivå. Mattias Ottosson är en toppback i ettan och Nicklas Holmér har fått bra vitsord av dom jag pratat med i Stockholmsregionen.

Utelämnar Johan Bergmark från denna kedja då jag vill vänta in och se vad man kan hitta för lekkamrater till honom då jag antar att man kommer att spela Grönberg och Strand tillsammans.

Piteå

Markus Ottosson Mv

Johan Engström B
Anton Edlund B

Fredrik Edlund Fw
Fredrik Sandström C
Daniel Olofsson Fw

Man har kanske landets bästa div 1 målvakt och det måste verkligen kännas tryggt. Ett ganska offensivt backpar där nog Engström kommer att få tänka lite hemåt.

Offensivt så har man en produktiv Daniel Olofsson som med all säkerhet öser in poäng även i år. Kan Fredrik Edlund hitta tillbaka till formen som han hade för två säsonger sedan så kommer även han att ösa in poäng i parentet med det Anton Lundberg gjorde i fjol. Man får hoppas att Fredrik Sandström blir den tredjelänk som man söker, vet inte vem som annars ska kunna ersätta Johan Wikberg?

Clemensnäs

Har tyvärr för dålig koll på laget för att kunna göra en bedömning!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

vad tror du om clemensnäs chanser jimmy?

hur stor är skillnaden mot j-18elit,tänkte de finns ju som sagt i kiruna och om du kollar lite på killarna därifrån kanske du kan jämföra stats och se? nog för att poäng alltid bara är just poäng och inte ger något i en ny serie.. men ändå. =)

2009-08-03 @ 11:20:15
Postat av: Sunshine

Stålnacke i kalix då ? =)

2009-08-03 @ 12:20:01
Postat av: Målgården

Gräsvik ska ha första spaden i Kiruna, killen var grymt bra förra året

2009-08-03 @ 12:23:27
Postat av: Jimmy

Sunshine:



Han är på dekis =) Haha, självklart så tror jag på en bra säsong för min egen del men om man ser till fjolåret så rubbas inte den trion.



Anonym:



Det är en gigantisk skillnad mellan J-18 elit och div 1, det gäller verkligen att pojkarna växer ut till män om inte detta skall bli en ny upplaga av Hille/Åbyggeby som lyckades med bedriften att ta noll poäng i div 1 C för ett antal år sedan.



Finns helt klart mycket talang och man förfogar över en målvakt som bevisat att han kan spela bra på denna nivå. Det gäller dock att han står på huvudet en hel säsong medans alla andra överpresterar..



Målgården:



Har tyvärr för dålig koll på Gräsvik för att kunna göra en rättvis bedömning..

2009-08-03 @ 13:39:29
Postat av: KHK Jocke

Målvakten Henri Launonen höjdes till skyarna inför förra säsongen när han spelade i Olofström i division 1F. Han var en stor besvikelse och var väldigt ojämn. Visst han hade en rddningsprocent på 91 %, MEN vek ner sig alldeles för ofta då det verkligen gällde. Jag skulle vilja påstå att i fortsättningsserien så var han en av de stora bidragande orsakerna till att Olofström inte gick vidare.

Kan för sakens skull informera om att Karlskrona HK ( KHK ) hade 677 personer på sin första officiella isträning...JA NI HÖRDE RÄTT...Första officiella isträning. Inte många lag i division 1 som har så mycket folk på en vanlig seriematch

Postat av: Eriksson

Haha, vi får hoppas att Clemens kan ta något poäng i vinter, just nu är dom bara j18/j20 spelare :o, Men dom har ju självklart kontakt med lite rutinerade lirare kommer vara minst 1 femma "äldre" men vi får väl se första isträningen då kan jag nog lämna rapport om laget :)

2009-08-03 @ 14:54:04
Postat av: haha,

vad hamnade då hille/åbyggeby på för fantastisk plus minus!? :D

2009-08-03 @ 18:32:35
Postat av: haha,

hittade nu,

10 Hille/Åbyggeby IK 36 0 0 36 55 : 230 0 0 0

2009-08-03 @ 18:35:31
Postat av: välinformerad

danne eriksson väntas skriva på för kiruna inom en väldigt snar framtid, lika så med joakim fredriksson. sen kan man undra om "Målgården" är gräsviks pappa, första spaden är i dagsläget given till malmquist

2009-08-03 @ 22:26:54
Postat av: Målgården

Välinformerad jag är inte Pappa till Gräsvik, om du har sett matcher? så hoppas jag att du inte hade på dig svetsglasögon:)

2009-08-03 @ 22:40:16
Postat av: Ryo

Jag tror att Piteå HC hoppas att Kent Lindberg skall ansluta till truppen och gå in som tredjelänk i förstafemman. Du har dock helt rätt i att PHC saknar en fullgod ersättare till Johan Wikberg i dagsläget.

2009-08-04 @ 09:38:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0