Vilken stöld Lehto!


Det har varit tyst om det vana silly season laget Asplöven denna vår, i vanliga fall så brukar "bombtrumman" dunsa ett par gånger i veckan uppe i gränsstaden. I dag var det så dax för ordförande/sportchefen Magnus Lehto att för första gången använda sina trumpinnar i årets silly season, det var en rejäl kupp som han dessutom gjorde.

Piteåbacken Olov Lundqvist blir Asplövens första nyförvärv, Olov var under fjolåret efter Niklas Strandberg lagets klart bästa back. I allettan vill bloggen påstå att han till och med var den bästa då Olov för varje vecka under säsongen tog ett steg i sin utveckling. Han har egentligen alla verktyg man behöver i sin verktygslåda och vi kommer i framtiden att återse honom i dom högre divisionerna. Han skrapade i år ihop 36 poäng på 34 matcher från sin backplats, ett minst sagt imponerande facit.
Asplöven inleder alltså med ett klassförvärv och visar att även årets resa blir en resa mot slutstationen allsvenskan, kanske det i år är dax att lösa en biljett ända till slutstationen?

KB 65 anfallaren Magnus Häggström som under säsongen gjorde 37 poäng på 36 matcher har lyckats med konststycket att få ett try-out kontrakt med elitserielaget MoDO.

MoDo säger så här om att man ger Magnus chansen:

"Vi vill ge Magnus den här chansen då vi anser att han har potentialen för att bli en bra elitspelare. Han får nu träna med oss under sommaren och försäsongen på is vilket ger honom en rättvis möjlighet att slå sig in i den slutgiltiga truppen"

Ytterligare en nyhet som inte har med div 1 men väl med Kiruna att göra är att forne Kirunamålvakten Timo Leinonen i dag skrev på för Leksand, kul att vi återigen får se Timo i svensk hockey efter några säsonger i den danska ligan.

Lycka till "Leiska" önskar bloggredaktionen!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: 2

modo satsar för sm-guld ser jag... hmmppf

2009-04-27 @ 20:09:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0