Topp fem bland klubbarna i ettan!


Som jag skrev tidigare under dagen så är det för tillfället en bister tid för oss silly season älskare, det är dock svårt för klubbarna att kunna överträffa det Karlskrona redan har gjort. Snacka om att avgöra silly season redan innan den ens har börjat, snopet för lag som Asplöven och Tingsryd att bli slagna redan innan deras ordinarie säsong var över.

Jag har börjat förstå att jag nuförtiden har en hel del läsare från södra Sverige med mig i denna blogg, nu gäller det verkligen att fjäska för dom där nere. Ska väl erkänna att jag inte har fullt lika bra koll på E och F serien som jag har på dom övriga, kanske är det just det som gör att mitt intresse för den bara blir starkare och starkare. Man har genom alla år fått höra att serien längst i söder ska vara den klart bästa, nonsens har vi norrlänningar sagt om det. Hur många lag är det egentligen som tar sig till allsvenskan därifrån brukar vi kontra med. Med åren har jag dock börjat inse att den södra serien är den klart bästa, kanske inte bäst toppar men helt klart jämnast och mest intressanta då det spelas derbyn under i stort sett varje omgång.

Min lista på topp fem klubbarna i ettan är inte till för att fjäska för mina nyvunna läsare utan den är framtagen med både hjärta och hjärna. Märk väl att detta inte är en lista på dom fem bästa klubbarna utan denna grundar sig på popularitet, stad och även en del på nivån på truppen och föreningen.

1 Karlskrona

Kommentarer känns egentligen överflödiga, som jag skrivit tidigare så är det alla div 1 spelares dröm att få vara med på denna resa. Man har genom värvningarna av Belin, Skoog och Fahlqvist visat att man nu ska vara med och leka på allvar, ett helt rätt beslut då den stora publiken måste få något tillbaka. Jag har tjatat och tjatat om Karlskorna i denna blogg, blir nästan less på att läsa alla hyllningar själv. Men har faktiskt en sågning på lager, eller snarare en uppmaning till förening. Snälla byt matchställ, dom ser faktiskt för taskiga ut!

2 Tingsryd

"Staden" bjuder väl inte in till några större festligheter, en håla djupt in i dom Småländska skogarna. Det finns dock ett genuint hockeyintresse och man har bygden bakom sig i allt man gör. Man ska inte sticka under stolen med att det sitter en hel del tradition i Dackehallens väggar, man kommer inom en snar framtid åter att ta sig tillbaka till allsvenskan.

3 Halmstad

Fördelen gentemot dom två lagen ovan är att man har en otroligt vacker stad att locka med, nackdelen är att man inte alls besitter samma ekonomiska muskler. Man får glatt hoppas på att man genom staden kan locka till sig dom x antal spelare som man behöver förstärka med. Man har en stor publik i ryggen som har väntat några år på att åter få se en respektabel hockey i staden, till hösten är den tiden kommen.

4 Vita Hästen

Ni tänker förmodligen gnällbälte och floppstämpel just nu, jag tänker tradition och Himmelstalundshallen. Norrköping som stad är väl ingen världsmetropol trots sin storlek, men man har landets vackraste hall bortsett från dom nybyggen som gjorts under den senaste tioårsperioden. Visst kommer man ta sig tillbaka till allsvenskan, frågan är bara när?

5 Piteå

Det har blivit många söderlag på denna lista, det måste brytas av med den norrländska pärlan Piteå. En mysig och hemtrevlig stad som för ett antal år sedan berikades med en lika mysig och vacker arena, kan säga att det vattnas i mungiporna när man glider ut i LF Arena. Nackdelen är att publikintresset är liksom i övriga serien pinsamt lågt och att bussresorna bjuder in till en hel del filmtittande.

Bubblare: Visby/Roma

Hade Visby varit lika roligt på vintern som på sommaren så hade man garanterat hamnat etta på denna lista, nu är så inte fallet och det får man finna sig i. Hela ön sluter upp kring sina favoriter, tyvärr för Visby så spelar man hälften av matcherna på bortais. Det måste kännas ganska inspirationslöst att besöka Botkyrka en onsdagskväll inför 49 betalande, dessutom har man en lång resa med färja i benen. Tyvärr för Visbys del så spelar man i landets tråkigaste serie, ja till och med dom två nordligaste är av större intresse.

Inte ens nära: Clemensnäs

Kommentarer överflödiga!

Over and Out!




Kommentarer
Postat av: Anonym

vad är de för fel på clemens då?

2009-04-18 @ 22:50:08
Postat av: Jimmy

Anonym:



Bättre att ställa frågan vad som inte är fel på Clemens!

2009-04-18 @ 22:56:44
Postat av: Bortbytingen

Mycket hedrande med Visby/Roma som bubblare:))När är det klart med serie indelningen?? Blir ju lite konstigt med vissa serier med udda antal lag.

2009-04-19 @ 22:21:25
Postat av: Jimmy

Bortbytingen:



Har inte hört något om serieindelningen, håller med om att det blir himla knasigt när man blir ojämnt antal lag..



Ska försöka mig på att i morgon sia om hur dom olika serierna kommer att se ut, men blir som sagt väldigt knasigt..

2009-04-19 @ 22:25:53
Postat av: Sarrre

Kan tyvärr inte hålla med om att Halmstad är vackarare än Karlskrona. Skärgården äger det öppna havet!

2009-04-20 @ 08:34:18
Postat av: Jocke

Hello Jimmy...nice blogg.Kan trösta dig med att Karlskrona HK kommer att byta befintligt matchställ till nästa säsong. Om det blir snyggare än det gamla återstår att se ;-)

Postat av: Jimmy

Jocke:



Skönt, fansen är värda nåt bättre än så =) Vet du om den feta Telenor reklamen återigen kommer att sitta där vart klubbmärket egentligen ska sitta? I såna fall är det återigen upplagt för en miserabel uppsättning!

2009-04-20 @ 15:45:15
Postat av: KHK

Nej den feta Telenor loggan skall som tur är flytta på sig :)

2009-04-20 @ 18:00:01
Postat av: Anonym

halmstad vackrare än Karlskrona? http://www.icomos.se/bilder/arv/karlskrona2.jpg http://www.lansstyrelsen.se/NR/rdonlyres/59F09FA1-3C46-47F0-AECA-FC39893760F0/0/Karlskrona1.jpg



lib/karlskronaflygbild.jpg" rel="nofollow">http://www.lindholmen.org/admin/piclib/karlskronaflygbild.jpg

2009-04-20 @ 18:28:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0