Rafflande avslutning väntar!


För oss hockeyälskare så blev kvällens resultat mellan Tingsryd och Örebro det optimala då Tingsryd lyckades vinna med siffrorna 3-2. Man förlorar dock skotten med klara 22-36 men hade en matchavgörande sekvens i slutet av andra perioden när man gick från 1-1 till 3-1 inom loppet av 30 sekunder. Man står nu inför sista omgången på exakt samma poäng och på exakt lika många plusmål där Tingsryd gjort ett mål mer framåt, kan inte bli mer spännande än så här. Extra glädjande denna afton är att Dackehallen var utsåld, 3400 personer bevittnade detta möte. Magiskt är ordet då stämningen nere i Småland lär ha varit fantastisk!

Tabelltoppen efter 9 av 10 omgångar

1 Tingsryd 20 poäng 31-19 +12
---------------------------------------------
2 Örebro 20 poäng 30-18 +12

Avslutande omgången på torsdag

Örebro-Huddinge
Asplöven-Tingsryd

Asplöven förlorade hemma mot Nybro med siffrorna 1-4, tröstmålet inspelades av notoriske målskytten Joni Lindlöf. Asplövens säsong lever i allra högsta grad då man i sista omgången tar emot Tingsryd på hemmais, förlorar man stort där så spelar man upp Tingsryd  i allsvenskan. I sin tur så spelar man upp Örebro i allsvenskan om man håller jämna steg eller till och med vinner torsdagens match, förutsatt att Örebro gör det dom ska förstås.

Huddinge slog Valbo på hemmais med siffrorna 5-4, skönt att Huddinge visade att man iallafall vill spela för sin heder. Det kan dessutom visa sig vara en viktig seger då man inte vet hur många av dom allsvenska lagen som faller på elitlicensen, rykterna säger att det ligger en del klubbar i riskzonen.

Grattis passar bloggen på att hälsa till Södertälje och Rögle som i kväll säkrade elitserieplatsen, starkt att båda lagen kunde ta sig igenom kvalserien på ett stabilt sätt!

Nu har vi två ganska iskalla sm-finaler att se fram emot under tisdagen och onsdagen innan vi bänkar oss för den sista rafflande omgången som alltså spelas på torsdag. Det blir en nagelbitare utan dess like för dom som har sina sympatier i Tingsryd eller Örebro lägret, må bästa lag ta sig upp i finrummet!

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0