Lite onödig statistik!


I brist på något annat att skriva om så kan man alltid beta av dom olika ligorna i kvalet till allsvenskan, vilka var det egentligen som stod överst i kolumen?

Wayne Gretzky award

Juha-Matti Yli-Junnila Asplöven 13 poäng ( 4+9 )

Detta får anses som en skräll då Asplöven inte direkt öste in mål under kvalserien. Samarbetet med Jarkko Oikarinen och Marcus Waldehagen fungerade exemplariskt, kontentan av detta blev att Juha-Matti nu får stoltsera som poängkung.

Alex Ovechkin award

Andreas Dahlberg Nybro 8 mål

En liten skräll även detta då det fanns en hel del kompententa spelare med i denna kvalserie, 8 mål på 10 matcher får anses som riktigt riktigt bra!

Fredrik Bremberg award

Jarkko Oikarien Asplöven 9 ass
Juha-Matti Yli-Junnila Asplöven 9 ass
Jonny Ågren Nybro 9 ass

En trollkarl, en allt i allo och en målskytt tog plats i toppen av assistligan, en brokig skara som visade passningskvalitéer under kvalserien.

Magnus Wernblom award

Andreas Dahlberg Nybro 3 mål
Olof Einarsson Tingsryd 3 mål
Stanislav Kall Asplöven 3 mål

"Bom-Bom Slovakia" bombade sig in på denna lista, det mest minnesvärda powerplaymålet hittar vi under sudden mot Örebro. Stanislav får pucken uppe på blå och tar några "snabba" skär inåt i banan innan han drämmer upp den i Bengt Höglunds vänstra kryss!

Nicklas Lidström award

Albin Lorentzon Örebro +10

Inte den mest namnkunniga av Örebros backar, trots det så gör han en fantastisk kvalserie och är en bidragande orsak till att vi återser Örebro i allsvenskan till hösten. Plus 10 är en stark siffra i en så pass kort serie!

Brian Rafalski award

Thomas Mitell Örebro 10 poäng ( 1+9 )

Ettans spelskickligaste back mäktade med 10 poäng trots skadebekymmer och stundtals lite speltid, vill minnas att han i bortamötet mot Asplöven tack vare sina skadebekymmer endast spelade powerplay. Han tog upp Mariestad till allsvenskan i fjol och gör alltså samma sak med Örebro i år, vilka ska du ta upp nästa år Thomas?

"Bulan" Berglund award

Mikko Purontakanen Asplöven 49 minuter

Mikko står alltid upp för sitt lag, med sin otroliga storlek och med en skräckinjagande blick så var han navet i Asplövens defensiv. Lika farlig som han ser ut på isen, lika snäll är han vid sidan om.

Jan Hrdina award

Tobias Tschöp Huddinge 63,95 %

Ingen större skräll då jag redan när Tobias spelade i AIK såg hans enorma kvalitéer i tekningscirkeln. En kraftfull tekare som sällan tappar dom viktiga tekningarna.

Lars Hurtig award

Andreas Dahlberg Nybro 3 stycken matchavgörande mål

Vem minns inte Lars Hurtigs slutspel med Luleå 1996? Suddendödare är bara förnamnet då han avgjorde varenda slutspelsmatch som gick till sudden. Inte riktigt lika viktig var Andreas för sitt Nybro, ändå imponerande att avgöra 3 stycken matcher i en så här kort serie.

Henrik Lundqvist award

Peter Johanson Tingsryd 92,93 %

Utan en bra målvakt så vinner man inga titlar, det gjorde dock inte Tingsryd trots storspel från Peters sida. Man kan inte belasta Peter för det missade avancemanget då nästan 93 i räddningsprocent är en respektabel siffra.

Det var dom individuella ligorna det, nu ska jag ta mig ut i det vackra vårvädret!

Over and Out från ett soligt och vackert Bockträsk!




Kommentarer
Postat av: Boden

Boden förlänger inte med Ulf Taavola. "Tavva" ville stanna men klubben sa nej. Ny tränare sägs vara Hasse Wallson och Dallas som fortsätter.

2009-04-12 @ 23:23:42
Postat av: Christer S

Hahaha, Walle? Han tar sig sakta men säkert hemåt då.. Näe, allvarligt, han har ju gjort ett jättejobb med skellefteås juniorer, så nog trodde jag dom ville ha kvar honom i den organisationen?

2009-04-13 @ 00:38:59
Postat av: Boden

Skellefteå vill säkert ha kvar honom men han har fått förfrågan tidigare under vintern och varit intresserad. Antagligen vill han väl flytta närmare grabben som bor i Boden.

2009-04-13 @ 10:54:18
Postat av: Perkka

Fram med säsongens floppar

2009-04-14 @ 16:55:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0