Karlskrona Red Wings!


Ja så kanske man skulle titulera sig då jag kan tänka mig att Karlskrona och Detroit har samma effekt på spelarna då förmodligen många går ner i lön för att få vara med i denna framgångsvåg. Alla div 1 spelares våta dröm just nu är att få bli en del av succén, nutidens Halmstad Hammers och Växjö Lakers är en bra jämförelse.
Med den publiktillströmningen och den hype som man nu har så rullar pengarna in på klubbens konto och man kommer bara växa sig allt starkare.
Man har nu tagit fram ett projekt som kallas "publiklyftet", det innebär att fansen för en summa av 300 riksdaler är med och sponsrar en supporterspelare till klubben. För 300 riksdaler så får man även en snygg t-shirt med texten "publiklyftet 09". I dagsläget har man sålt 879 stycken tröjor och det innebär att man i skrivande stund tjänat ihop 263700 riksdaler netto.
För den summan som förmodligen kommer stiga ytterligare lär man få en skaplig pjäs in i laguppställningen, Karlskrona blir således ännu ännu slagkraftigare och allt annat än kvalserien till allsvenskan får ses som ett rejält misslyckande.

Jag forskade lite i Karlskrona och dess verksamhet då jag fick för mig att det var som jag skrev tidigare, att spelare går ner i lön för att få bli en del av succén. Givetvis stämmer inte det fullt ut då många spelare tjänar otroliga summor pengar för att vara på denna nivå, inget fel i det när pengarna tickar in på klubbens konto i en jämn ström. Det vore väl snarare konstigt om spelarna inte tjänade bra med pengar när klubben går så bra ekonomiskt som den gör, man kan inte bara sitta och trycka på pengarna för då hade framgången sakta men säkert stannat av. Däremot så ska Karlskrona ha en stor elogé för att dom vårdar sina pengar med omsorg, man värvar inte bara vem som helst utan scoutingen är exemplarisk och pengarna läggs verkligen på dom kvalitéer som man behöver.

För några veckor sedan så knöt man till sig vad som kan vara Sveriges bästa div 1 back för tillfället, forskade lite i den värvningen och fick fram lite uppgifter om vad han tjänar. Detta är dock andrahandsinformation och får således tas med en nypa salt, men ingen rök utan eld som man brukar säga.

Detta tjänar en av landets bästa div 1 backar i Karlskrona per månad:

- 30000 kr brutto
- Fri bil
- Fri bostad
- Fria luncher

Som sagt så får ni ta dessa uppgifter med en nypa salt, men ligger säkert en hel del sanning i det.

Återkommer förhoppningsvis under morgondagen med den bomb som jag utlovade, det har åtminstone väckt en hel del spekulationer och förväntningar i kommentarsfältet. Men Timo Lindström till Luleå och Jimmy Stålnacke till Asplöven? Lite mer fantasi än så lär ni väl ha gott folk, Jimmy Stålnacke och Asplöven lär inte vara en ekvation som går jämnt ut efter höstens turbulens mellan parterna.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

det skulle vara mycket intressant att få veta krichuks och jimmy blixts som du hade lyckats räkna ut :)

2009-04-17 @ 00:33:53
Postat av: Anonym

löner alltså

2009-04-17 @ 11:38:39
Postat av: Anonym

glöm inte företagslyftet, där hade man kring 100.000 :-

2009-04-17 @ 12:05:03
Postat av: KHK

Simon har ju eget hus tillsammans med sin sambo och KHK står givetvis inte för dessa kostnader. Fria måltider har han heller inte. Han äter givetvis hemma med sin sambo och barn. Bil däremot har jag ingen aning om.

2009-04-17 @ 19:34:56
Postat av: Jimmy

KHK:



Tack för den infon, dom uppgifter jag fick tag i behöver som jag skrev absolut inte stämma..Det finns väl en rimlig chans till att klubben bekostar huslånet och dom omkostnader som finns och att dom dessutom betalar et mål mat om dagen..



Låter dock föga troligt när du kommer med dom uppgifter som du gör, du lever ju en aning närmare framgångsvågen än vad jag gör =)



2009-04-17 @ 20:00:45
Postat av: Söderbloggaren

Intressant blogg. Tilläggas bör kanske att Jens Svensson och Holst i KIK förra året hade runt 40 000kr/månad. Det är inte bara KHK som kan göra av med pengar ;-)

Postat av: Jimmy

Söderbloggaren:



Jag tycker personligen att Karlskrona håller rätt så hårt i sina stålar med tanke på den hype som nu är..En själv hade ju kastat pengarna på några halvtaskiga men etablerade namn som var på väg utför =)



40 i månaden, det är hyfsade pengar på denna nivå det. Bara Asplöven och Örebro som kan utmana dom lönerna!

2009-04-19 @ 10:51:57
Postat av: Söderbloggaren

Jo, det är sant. Men enligt rykten på nätet så ska KHK ha värvat tills en spelare av klass. Namnet ska komma ut ikväll eller imorgon. Ryktas om att det ska vara Fredrik Emvall.

Postat av: Jimmy

Söderbloggaren:



Hyfsat tillskott om ryktet skulle stämma, Emvall är väl ingen personlig favorit men i div 1 så hade han givetvis dominerat..



Det kan inte vara Bulow då?

2009-04-19 @ 13:34:26
Postat av: Jocke

Vill bara om än sent kommentera spekulationerna kring en av backarna i KHK.



- 30000 kr brutto / Stämmer inte. Han kommer att ha 37 500 kr i brutto om 12 månader ( samma lön i ex. Maj som i Dec.) vilket är ganska unikt då man annars skriver på 8 månader



- Fri bil / Stämmer inte

- Fri bostad / Stämmer inte

- Fria luncher / Stämmer inte



Däremot så har vederbörande PM ( Privat material dvs skräddarsydd utrustning för en specifik

spelare...)







Postat av: Jimmy

Jocke:



Ok, tack för den infon..Det är inte vanligt att man skriver 12 månaders i ettan, du får nog söka dig upp emot toppen av allsvenskan för att hitta sådana kontrakt..



37500 är en ruskigt hög lön alltså, jag hade lätt kommit och lirat hos Kalskrona för en fjärdedel =) Men då är jag inte ettans bästa back heller så!

2009-04-20 @ 15:48:23
Postat av: Jocke

Detta är en extremt unik situation när det gäller Simon Skoog. Finns ingen spelare i KHK som har över 20 000 annars förutom kanske Fahlqvist, som ändå ligger under 30 000 kr.

Ett flertal namnkunninga spelare som ligger under 10 000 kr per månad också. Det där med att KHK skulle betala fantasisummor till sina spelare är inte sant förutom i Skoog fallet och kanske Fahlqvist då. Karlskrona är extremt måna om sin ekonomi. Det som finansierat mkt av Skoogs och Fahlqvist lön är playoffmatcherna där man drog in bra med pengar. KHK sitter ju i en sits där många vill spela i föreningen vilket gör att många spelare också sänker sina löner ;-)

Enligt ryktet så har sportchefen i KHK en lägre spelarbudget än förra året, allt för att hålla i pengarna.

Postat av: Jimmy

Jocke:



Som jag skrev i inlägget så går ju spelare ner i lön för att få vara en del i Karlskronas framgångsvåg, hyllade även deras sätt att varsamt satsa sina pengar..



För att vara säkra på att få spelare som Skoog och Fahlqvist så måste man slanta upp vad dom kräver då båda skulle hålla en bra nivå även i allsvenskan..



I dessa tider så tror jag att det är sunt att hålla i stålarna och satsa dom med omsorg, det tjänar man på i längden..

2009-04-21 @ 19:10:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0