Bra start av Asplöven!


Asplöven och silly season brukar vara en lyckad kombination i det avseendet att man under denna period brukar vara landets aktivaste lag. För den skullen så är man inte landets bästa silly season lag då man får räkna med att några av dom man plockar in får en returbiljett hem efter några veckor på is.
Som någon hockeykännare sa " Skulle någon annan haft den spelarbudget som Magnus Lehto har så skulle allsvenskan varit ett faktum redan för några år sedan".

Jag vill inte riktigt hålla med i det påståendet trots att det kanske finns en viss sanning i det, sanningen får vi dock aldrig veta och ett sånt här uttalande får alltså ses som en utopi. Asplöven har trots allt tagit sig till kvalserien två år i rad och när man väl kommer dit så handlar det till stor del om små marginaler och tillfälligheter. Vem hade till exempel kunnat förutse 7-8 skador lagomt till kvalseriestarten? En del belackare säger då att med en bättre gruppdynamik så hade många av dom skadade spelarna gjort allt för att kunna deltaga, finns väl givetvis lite sanning i det men samtidigt så spelade kapten Omark en hel kvalserie med yrsel. Han ville ta sitt ansvar och han ville hjälpa klubben upp i finrummet, såna hockeyhjärtan är värda att crediteras.

I år känns det lite annorlunda, man har till att börja med inte samma mängd pengar att röra sig med och kan därför inte värva stora namn i samma utsträckning. Man har redan nu klart med Freddy Lindfors som tränare, bara det namnet kan locka till sig spelare som man annars skulle få hosta upp betydligt mer pengar för. Orosmolnet är väl precis som föregående år att man återigen får byta ut stora delar utav truppen, det skulle vara mycket värt att kunna få behålla en stomme av spelare för en gångs skull.

Den första värvningen blev i går klar för klubben och jag hoppas verkligen att detta är en fingervisning om hur man nu har tänkt satsa. Ungt, nytt, fräscht och en ambition att ta sig uppåt i seriesystemet är det Olov Lundqvist står för, låt oss hoppas att nästkommande värvningar också är av den digniteten. Snälla Lehto, lockas inte återigen av att värva på namn före ambition. Givetvis måste man också värva namn för att bygga upp intresset och visa fansen att man återigen ska vara med och slåss uppe i toppen, men låt för guds skull inte namn gå före ambitionsnivån hos spelaren.

Det ryktas inte särskilt mycket om spelarna i Asplöven denna vår, kanske det är ett tecken på att man har goda chanser till att få behålla stommen? Man får räkna med att tappa några stycken och det finns säkert några som man inte ens vill ha kvar, förhoppningsvis så ska man inte behöva tappa dom 15 som man är vana vid att tappa.

Ryktas på väg ut:

Dan Mogemark (Mv) Tornio
Jarkko Pakisjärvi (Fw) Tornio

Ryktas på väg in:

Henri Launonen ( Mv) Olofström
Jens Eriksson ( C/Fw) Nice
Filip Thörnqvist (C/Fw) Mariestad

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: AHC

undra hur de går med Juha-Matti Yli-Junnila de e en lirare jag vill se i asplövens tröja även nästa år. men han lär ju sticka söderut. Pakisjärvi han får gå han har nog gjort sitt. skadad "alltid" då de är borta match dålig stil.



Mogemark till torneå de va som fan...

2009-04-28 @ 10:48:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0