Utförligare rapport av matchen mot Hokki!



I går var vi då i väg på en Finlands turne för möte med mestis laget Hokki som kommer från staden Kajaani. Men eftersom deras hemmahall är under renovering så passade vi på att spela i byn Kiuruvesi där även Hokki låg på träningsläger. Kiuruvesi ligger mitt i Finland, lika långt till Ryssland som till Sverige men bebyggelser och ishall var mer likt det förstnämda.

På vägen dit så stannade vi för att äta i Uleåborg, där åt vi i Oulun Kärpets restaurang som låg inne i deras arena, en mycket fin restaurang och en mycket fin arena kan dom stoltsera med.

När vi kom fram till denna lilla byn som vi skulle spela i och till slut hade hittat ishallen så var det ett förvånat Asplöven lag som steg in i den lilla ishallen. Rinken var så liten så man häpnades, när man stod ytterst på tekningarna i ytterzonen så stod man mot sargen och någon mittzon var det knappt tal om.
Rinken var nog minst 4 m smalare och 4 m kortare än en svensk rink, dessutom hade den väldigt höga sarger och galler i stället för plexiglas.

Så våran gameplan inför denna match fick revideras långt innan nedsläpp, vi insåg att försöka spela hockey skulle bli en omöjlighet.
Denna match insåg vi skulle handla mestadels om dump and chase och hård forechecking, något som brukar gynna dom finska lagen.

Matchen startade oxå i ett väldigt högt tempo där Hokki satsade stenhårt i  varenda närkamp och satte hård press på våra backar, tyckte dock att vi stod upp otroligt bra trots att detta var en hockey som vi inte är riktigt van vid.
Dom första 10-12 min tycker jag att det är vi som skapar dom hetaste chanserna, men efter att dom får in 1-0 pucken så blir vi en aning passiva och Hokki kan gå till periodvila med en 2-0 ledning, deras andra mål tycker jag att dom slår ur Timos plockhandske när han har blockerat.

Andra perioden tycker jag vi har helt och hållet, dom drar på sig en hel del utvisningar tack vare att vi åker mycket skridskor, vi reducerar välförtjänt genom Waldehagen till 1-2 men minuten senare så får Hokki in ytterligare ett mål.
Hokki hinner även göra 4-1 innan Lundberg i spel 5 mot 3 fint framspelad av Oikarinen kan stöta in reduceringen.
Men som efter vårat första mål så får dom strax efter in 5-2 pucken som dom även håller perioden ut.

Tredje perioden är en jämn historia där dom får in en puck till innan Oikarinen avslutar målskyttet och fastställer slutresultatet 6-3 i Hokkis favör.

Sammanfattningsvis tycker jag att vi gör en bra match, vi åker på en del slumpaktiga mål och vårat boxplayspel kommer tyvärr inte upp till normal standard denna kväll.
Just powerplay och boxplay spelet har vi ännu inte lagt ner så mycket tid på utan det är något vi kommer jobba på mycket dom närmaste veckorna, är en väldigt avgörande spelform nuförtiden när reglerna är så pass hårda som dom är.
Tycker att vi står upp bra under gårdagen, vi är värda ett bättre resultat än det som blev. Men hockey är en marginalsport, i bland studsar inte pucken ens väg och då blir det snabbt några extrapuckar i det egna nätet.

Man ska väl även komma i håg att Hokki är ett bra och meriterat lag som är van att spela på dom små rinkarna, dom la ner mycket fler puckar mot vårat mål och drev även betydligt hårdare mot vårat mål än vad vi gjorde.
Det blir på dom små rinkarna ett mer transatlantiskt spel och det är svårt att skapa målchanser på något annat sätt än detta.

Vi som är ett puckskickligt lag kommer säkert få i sär dom mer och skapa betydligt fler målchanser redan på tisdag då vi tar emot dom i våran hemmaborg där det finns betydligt mer ytor att röra sig på.

Så det man kan säga om matchen i går är att vi bjuder upp till en bra kamp men har inte marginalerna på våran sida denna kväll, dock ett klart steg framåt jämfört med matchen i söndags.
Lägger ut 2 bilder nederst på sidan från ishallen vi spelade i, bilderna är dock inte av bästa kvalite.

I dag är det våran rehabdag, vattengympa, simning och isbad står på schemat, låter mysigt men ni ska tänka på att det är Valle Olsson som håller i även detta pass och efter hans pass brukar man inte vara särskilt kaxig =)

                                                    



                                                      
   
                                                    




Härlig arena =)


Kommentarer
Postat av: Alarm

Kom ihåg att Hokki är långt ifrån vad man varit och kommer mest troligt INTE att ha med toppen att göra i år.........gamla meriter är inget värda.. Backsidan har aldrig varit bättre........?

2008-09-04 @ 16:29:10
Postat av: Jimmy

Alarm: Har oxå hört att Hokki går en tung säsong till mötes, tror dock att dom kommer vara med på övre halvan iaf..deras första seger under försäsongen kom i går, men tycker Hokki höll en bra klass..spelar med mycket fart och är tunga att möta men samtidigt var vi spelskickligare och resultatet speglar inte matchbilden..

Om backsidan kan inte jag svara på då jag knappt sett AHC dom sista 6-7 åren men tycker våran backsida ser mycket kompetent, stabil och spelskicklig ut..du kanske har ett bättre svar då du förmodligen sett tidigare upplagor mer än mig?

2008-09-04 @ 16:47:43
Postat av: Caztie

Back to basics kanske man kan säga om den hallen!, alla erfarenheter är väl bra inkl denna, något lärde ni nog er ;).



Som jag ser det så är back sidan bättre än någonsin, den man kan sakna är Antti Alamäki, den killen är en riktig klippa, men i övrigt är det ingen speciell jag saknar, Frohm-Björk var en frisk fläkt då han blev "varm i kläderna", skulle nog också ta en plats i år. Henry A är en underbar snubbe, lite för mycket "puck out" dock för min smak, och inte så snabb någe mer, riktigt bra för några år sedan. Finns väl en och annan "stjärna" genom åren men ovannämnda är väl dem som närmast fastnat på näthinnan, för mig i alla fall sedan så har nog andra kanske helt annan syn på detta.

2008-09-04 @ 18:15:14
Postat av: Giron

Jimmy, du som verkar vara om dig och kring dig, kan inte du ordna så att vi får en web-sändning från era hemmamatcher (mot Kiruna)?? Vore kul för oss som inte har möjlighet att följa med vårt Kirunalag på matcherna mot er??

2008-09-04 @ 18:19:59
Postat av: Jimmy

Giron: Ska se vad jag kan göra i den frågan, bra publicitet för klubben oxå när man kan nå ut till både kirunabor, utflyttade Haparandabor och folk som helt enkelt är intresserade av matcherna..Ska prata med web-ansvarige för svenskafans och Asplövens officiella så ska vi se om det kan lösas..

2008-09-04 @ 23:05:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0