Stora siffror!



Nu börjar den lediga helgen lida mot sitt slut och trots att man har haft två välbehövliga dagar lediga från hockeyn så började det rycka i kroppen när jag loggade in mig på games online vid 16 tiden.
Fick genast en rastlöshet i kroppen och ville bara snöra på mig skridskorna och gå ut och köra, kanske det som kallas hockeynörd? =)

På onsdag får vi besök av ett topptippat Piteå som har inlett seriespelet stabilt. Av allt att döma under dagens match mot Clemensnäs så är det förstafemman som ser otroligt giftig ut, 5 av 6 mål i dagens match blev inspelade utav dessa herrar.
Sett til skottstatistiken orkade Clemensnäs bjuda upp i första perioden för att sedan mattas av, men ingen som kan säga nåt om det då Piteå i deras hemmahall är en svår nöt att knäcka.
Matchen slutade till slut 6-2 efter att både Daniel Olofsson och Anton Lundberg summerat 1+4, visar vilken fantastisk klass förstafemman håller.
Kan man få bort den ur matchen så kan man nog störa Piteå, men tror det är lättare sagt än gjort att just få bort den effektiva förstafemman då dom sitter inne på ett helt lass av både hockeykunnande och rutin.

Dagens andra match i våran serie var den mellan Asplöven och Boden som blev en ojämn tillställning då Asplöven spelade ut en stor del av sitt register och tog en säker 10-1 seger..
Trodde på förhand att Boden skulle lyckas hålla nere siffrorna på en respektabel nivå då rykterna säger att Boden till denna säsong blivit ett svårspelat och homogent lag med stor betoning på lag.

Nu kanske det är Asplöven som i dag visade sin klass mer än att Boden var usla, får ett lag som Asplöven en stor del att stämma framförallt på hemmais så är dom snudd på oslagbara.

I Asplöven noterade jag en del saker..

* Timo Lindström verkar kunna hålla uppe fokus trots få skott på mål..

* Urban Omark visar klass i tekningarna, vilken otrolig procent han har där!

* Markus Lundberg levererar 2 mål i dag innan han oturligt nog får kliva av med antingen ett uttänjt eller ett helt av ledband i foten..

* Joni Lindlöf kliver fram som en straffskytt av rang, enligt hörsägen en mycket snygg avslutning i dag..

* Markus Waldehagen fick peta in en viktig puck i dag efter att ha fullkomligt öst in mål under försäsongen, otroligt viktigt att få spräcka målnollan så här tidigt för en målskytt av Markus kaliber..

* Kul att både Arturs Ozolins och Johan Ceder från fjärdekedjan får näta, otrolig styrka om man kan ha en fjärdekedja som även den kan leverera..

* Mikko Purontakanen äger isen varje match, otroligt viktigt att ha en back av Mikkos klass..

Så det man kan fastslå efter endast två matcher är att Asplöven återigen verkar gå en trevlig säsong till mötes, otroligt kul tycker jag..

Om man ska se lite till framtida kvalkonkurrenter så har Örebro inlett med 3 raka segrar, senast i dag tog man en derbyseger på bortaplan mot ett Lindlöven som på pappret ser ut att hålla bra klass, 0-11 imponerar nåt fruktansvärt..

Nyköping har också börjat säsongen strålande med även dom 3 raka segrar, alla segrar med stor marginal.

Sen har Borlänge som jag skrällvarnat för också börjat imponerande, även dom med 3 raka segrar och en förstafemma som öser in poäng. Kedjan med Daniel Eklund, Stefan Sterner och Jens Nielsen är kanske div 1 Sveriges hetaste femma för tillfället där Jens Nielsen stått för flest poäng, hela 9 st !

Så lag som vill vara med och slåss om en allsvensk plats finns det gott om, krävs mycket tur och skicklighet om man ska ta sig upp i år.
Men givetvis har Asplöven en jättechans även i år, tyvärr så är det upp till oss lag som inte är topptippade att hjälpa dom på traven. Desto fler matcher vi kan bjuda upp till bra motstånd mot dom desto mer ökar vi på deras chanser att nå sitt mål då det just är bra matcher som verkar vara avsaknaden för norrlandslagen när det börjar dra i hop sig.

Så kom igen nu så gaddar vi oss samman och försöker nypa några poäng mot Asplöven, precis vad vi behöver och precis vad Asplöven behöver i sin jakt mot allsvenskan!!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Whiskas

Intressant läsning! Keep up the good work! :)

2008-09-29 @ 20:18:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0