Spinning 06.30



Klockan 06.30 så mötte vi då upp Riku och Valle på fysioteket för ett spinning och cirkelträningspass. Det var ett gäng trötta ögon som satte sig på cykeln för att genomföra detta pass. Men allt eftersom Riku började skrika så vaknade vi till, det var faktiskt rätt skönt till slut ändå.
Valle och Riku vill i möjligaste mån separera på fys och ispassen för att på så sätt få bättre kvalite i dessa pass, att köra fysen direkt efter isen gör att passen blir långa och att vi blir väldigt energilösa under fysen.

För att det ska vara möjligt eftersom både Riku och Valle har sina ordinare jobb att tänka på oxå så får man helt enkelt lägga passen denna tid, inte optimalt men det bästa man kan göra av situationen.

Sen ska man även tillägga det att hur många lag på våran nivå har möjligheten att träna på förmiddagen tillsammans? Dom enda som inte kan sluta upp under morgonen är Stano, Huhta och Pakis som jobbar heltid alla tre.

Så förutsättningar finns verkligen hos oss, vi har det bättre än många allsvenska lag till och med och då får vi oxå leva lite med kraven utifrån.

Det är dock många som direkt vi åker på en förlust eller spelar lite dåligt börjar gnälla om att nytt folk måste in, truppen håller inte osv..

Tänkte försöka uttrycka mig hur vi spelare och alla runt laget tänker under en försäsong..

Man spelar matcher för att vinna matcher oavsett om det är på träning, träningsmatch eller serielunk..Under försäsongen dock så måste man mer se till prestationen än till vinsten, en försäsongsmatch tar jag hellre att vi spelar lysande och förlorar än att vi spelar uselt och vinner..

Så i truppen så blir det ingen större oro om vi förlorar fast vi såklart alltid går för vinst, den gången vi börjar fundera är om vi spelar dåligt match efter match och inte kanske hittar problemet, eller att vi förlorar på samma misstag match efter match.

Träningsmatcher innan serien startar är till för att spela i hop laget, kommer det 15 nya så kan det såklart inte funka direkt utan match efter match så jobbar man bort fler och fler misstag tills man är nere på så nära noll som möjligt.

Så ni som ser matcherna, försök se i ett längre perspektiv och kanske till och med kan tycka att det är bra att vi vissa matcher tar en mängd utvisningar och gör en del individuella misstag så här på försäsongen. För gör vi alla misstag nu, pratar i genom det som händer så ska ni se att när serien startar så har vi jobbat borta det mesta av detta och det är när serien drar i gång som vi oxå ska vinna matcher..

Men förstår såklart er som ser på oxå, ni vet att Asplöven satsar hårt, har en hög målsättning och att spelarna i truppen har bra förutsättningar, då vill man såklart alltid se sitt lag vinna matcher oxå. Inte många som går på hockey för att dom vill se sitt lag förlora..
Sen ska man oxå veta det, att ju högre upp mot toppen man kommer, desto hårdare blåser det. Som spelare i Asplöven så får man räkna med att det kommer vara höga krav på en, och lovar att vi har minst lika höga krav på oss själva.

Slutligen, var en stor skillnad på träningen i dag och i fredags, kanske var en förlust mot ett juniorlag som var det bästa som kunde hända just nu.
Allt ont för nåt gott med sig, nu ska vi bjuda upp till en rejäl kamp mot Hokki på onsdag..

Tack för i kväll..

Kommentarer
Postat av: S

varifrån kommer Hokki? :)

2008-09-01 @ 21:05:55
Postat av: Jimmy

Hmm mina finska kunskaper är inte av den bättre sorten..tror dock staden heter nåt i stil med Kaajani? Farmarlag till Kärpet, vann mestis för 2 år sedan och slutade högt under fjolåret..så ett lag av god allsvensk klass..

2008-09-01 @ 21:20:02
Postat av: Caztie

http://www.hokki.fi/hokki/www/fi/index.php

, Jepp dem är från Kajaani. Oikarinen kommer väl från Hokki, vad jag minns, samtidigt så verkar dem ha värvat Aku Joki-Erkkilä till i år, en gammal Asplöven bekant.



Lycka Till mot dem!



Asplöven - The Real Deal

2008-09-01 @ 21:25:28
Postat av: Jimmy

Caztie: Vilken klippa du är =) tack för infon,stavade nästan rätt iaf..Oikarinen spelade där förra säsongen ..Tack för stödet, ska göra vårt bästa..

2008-09-01 @ 21:38:59
Postat av: Coach Dano

Ser att asplöven har bättre koll på fysbiten, om än oxå större möjligheter, då nästan alla (nåja) är "proffs". Mycket bättre att separera fys och is än tex "teamets" vansinnespass med löpning, benböj, is i ett kör. Klart grabbarna klappar ihop när de drar ihop sig framåt våren. Tack för mig!

2008-09-01 @ 22:16:51
Postat av: Jimmy

Coach Dano: Ja det är ju alltid bättre att separera, men när inte den möjligheten finns som tex i Kiruna..hur ska man lösa det då? för blir som du säger mastiga och långa pass, där du bryter ner kroppen mer än du orkar bygga upp..



Kortare fyspass men hålla i gång det 4-5 dagar i veckan i stället för tex 2 pass som blir långa borde vara nyckeln?

Kanske släppa på löpningen då du får den sortens träning mycket på isen ändå?



Intressant ämne, kul med en sån kommentar, det uppskattas..

2008-09-01 @ 22:25:29
Postat av: Whiskas

Helt rätt, man ska inte döma ut ett lag för ett underlag! Kämpa vidare och lycka till mot Hokki!



Asplöven - The Real Deal!

2008-09-01 @ 23:17:10
Postat av: Coach D

En bra fråga det där, ger det tom mer att helt skippa fysen under tung försäsongsis? När man har spelare som jobbar 40 timmar i veckan vill säga.



Håller med dig, jag skulle skippa all löpning, vadfan tror man; löpning - is med idioten som avslutning under ett tidsintervall på 3 timmar kan ge igentligen? Överträning så de sjunger om det, inte ens Gebresilassi skulle kunna tillgodogöra sig det.



Nea bästa lösningen måste vara några korta rätt lätta fyspass ca 4 ggr veckan med sikte på att upprätthålla det du (förhoppningsvis) byggt upp under sommaren när möjlighet till 2 pass om dan inte ges.



Sen måste hockeyspelare lära sig äta! 2-3 mål mat om dan duger inte ens nästan för stenhård forechecking, nea mist 6 mål mat grabbar! Basta!=)

2008-09-02 @ 19:11:27
Postat av: Robban//KraCity

Coach D:s kommentarer är av sällsynt hög klass. Inom hockeyn är det alltför många ledare som inte får hjälp med fysbiten av kunnigt folk (man kan diskutera vad det beror på i all oändlighet, men det är som sagt en annan fråga). Maten och vilan är otroligt viktig... under min tid som spelare i Kiruna var det vår största svaghet. Jag menar tiden att reparera kropparna under intensiv period med träning, match och vanligt jobb. Resulterade i ojämna prestationer på isen som i slutändan var en del i att vi aldrig nådde fram till kval till Allsvenskan.

2008-09-02 @ 19:32:03
Postat av: Jimmy

Coach D: Då är vi överrens, korta fyspass men ofta, fysen behövs för att bibehålla det man tränat upp under sommaren..men lätt som du skriver att det blir motsatt effekt om man inte får i sig rätt mängd energi, många hockeyspelare dock som hoppar över frukosten, dricker lite kaffe och äter lunch på jobbet, sen i väg och tränar innan nästa mål..



Maten är viktigare än träning nästan, frukost,mellanmål, lunch, mellanmål,middag, kvällsfika och några proteindrinkar under dagen är det som gäller =)

2008-09-02 @ 19:33:27
Postat av: Christer S

Proteindrinkar, jaha, där sket det sig för mig iaf, mina drinkar innehåller definitivt INTE protein i några mätbara mängder....

2008-09-03 @ 17:35:41
Postat av: Tränare i annan sport!

Under uppbyggnadsperioden (Sommarträningen) så behöver man 12 veckor på sig att träna upp fysiken om man idrottar på elitnivå! Från att man går på is så behöver man precis som Coach D och Jimmy säger bara köra underhållsträning 3-4 pass i veckan!

Det finns fys pass framtagna som passar ishockeyn, dessa är framtagna på idrottsinstitutet på Faluns Högskola, fler inom tränarkåren borde höra av sig till de som har kunskap om detta för att få information och ta lärdom av det! Detta är en hel vetenskap!

Men tyvärr så verkar tränarna inom hockeyn ha en "jag vet bäst" mentalitet inom detta område, i alla fall i Kiruna! Man säger bara, vi gör på det här viset, det har alltid fungerat, inte kan vi göra så som ni säger, det funkar inte!

Snacka om att såga all vetenskap som arbetas fram på idrottsinstituten, av insatta personer som tillsammans med elitidrottare inom en mängd idrotter arbetar och gör tester för att finna svaren på detta område!

2008-09-04 @ 08:49:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0