Profiltätt!



Rubriken passar bra in på hur det ser ut i division 1 norra A denna säsong, vimlar av profiler. Givetvis är det profiltätast i lagen som räknas ta dom tre allettan platserna, konstigt vore väl annars då dessa klubbar sitter inne med dom största plånböckerna.
Här nedan följer en lista på spelare ni måste ta chansen att se under denna säsong, många av dessa kommer spela en nivå högre redan nästa säsong.

Kalix:

* Anders Vikman (center)


Denna herre har jag sett ett antal gånger nu och blir lika förälskad varje gång, spelar med ett otroligt lugn och ett härligt självfötroende. När Anders bär upp pucken genom mittzonen så går det så sakta så sakta men är så effektivt så effektivt, han hittar ytor där motståndarna inte finns helt enkelt.

Clemensnäs:

* Alexander Sundqvist (forward)

Vet egentligen inte så mycket om Alexander mer än att han har 178 allsvenska matcher i bagaget med Skellefteå och Sundsvall och mäktat med 54 poäng. Har man gjort så pass många matcher på den nivån så måste man uppmärksammas på en sån här lista, möter Alexanders Clemensnäs i morgon så då får han väl bevisa att han ska vara med på denna lista.

Boden:

* Fredrik Lindmark (back)

Fredrik väljer inför denna säsong att göra comeback efter några års frånvaro, kanonbra för serien tycker jag då Fredrik är en mycket stabil back på denna nivå.
228 allsvenska matcher och 83 poäng har det blivit för Fredrik genom åren vilket visar klassen på denna spelare, han stöter under seriespelet på sin gamle coach från Kiruna och Tingsryds tiden då Pasi Mustonen nu coachar Asplöven.

Lycksele:

* Jimmy Lundberg (målvakt)

Jimmy är en relativt liten målvakt som lever mycket på sin reaktion och snabbhet, sidledsförflyttningarna är hans signum.
Med alla dessa ingredienser så är han helt klart en sevärd och spektakulär målvakt som alltid gör allt som står i hans makt för att pucken inte ska glida in över den röda linjen.

Piteå:

* Daniel Olofsson (forward)

360 allsvenska matcher och 259 poäng säger väl det mesta, kommentarer överflödiga.

* Niklas Strandberg (back)

306 allsvenska matcher och 85 poäng är ett imponerande facit för en 26 åring, "Stralla" har haft en viktig roll i Björklöven dom senaste åren så jag kan tycka att det var märkligt att han inte blev erbjuden en förlängning.
Men det tackar såklart moderklubben för som får hem en kille i bra ålder som dessutom är back och utrustad med ett bra skott, rightare som han är.
Kommer bli oerhört nyttig i powerplayspelet just för att han är rightare, har ett bra skott och besitter en oerhörd rutin.

* Markus Ottosson (målvakt)

Över 100 allsvenska matcher och spel i både Italienska och Slovakiska högstaligan säger mycket, lägg därtill att han kom till Asplöven kring nyår förra året och var en av dom största orsakerna att Haparandalaget fick spela kvalserien.
Alla jag pratat med i Haparanda är lyriska när namnet Markus Ottosson nämns, div 1 Sveriges bästa målvakt kanske?

Kiruna:

* Joel Törmä (forward)

Joel är det första namnet jag skriver ner när jag kommer till Kiruna och ska ta ut profiler, tycker inte Joel fått det erkännande han är värd under dessa år.
Besitter en ohyggligt bra skridskoåkning och balans men är ordet hjärta som jag reflekterar över när jag hör hans namn.
Liten till växten men har trots det bevisat att liten kan vara störst, vilken kämpe och vilket föredöme för dom yngre killarna.
Lägg därtill att han producerar en hel del poäng och att alla som spelar i Joels omgivning alltid ökar på sitt poängsnitt.

* Henrik Bergenström (center/forward)

Kan inte lämna min gamle vapendragare utanför en sån här lista då Henrik besitter kvaliteer som utmärker en lirare.
En kille som jobbar stenhårt varje kväll, men inte det jag kommer komma i håg om Henrik utan snarare hans utsökta teknik.
Många gånger man tycker att nu du Henrik har du allt kört fast, i sekunden efter kommer dock alltid Henrik ut med pucken under kontroll.

* Andreas Nyberg (forward/center)

233 allsvenska matcher och 140 poäng är ett bra facit minst sagt. När Andreas bestämde sig för att flytta hem när han i stort sett stod på toppen av sin karriär så var det nog många i Kiruna som la av ett stort leende.
En härlig kille både på och utanför isen som besitter mycket fina händer, i bland undrar man om han själv vet hur han gör sina dragningar.

* Mikael Lasu (center/forward)

Om man har en lista med profiler så kan man inte lämna denna kille utanför, lika mycket som han platsar för sina hockeykunskaper lika mycket platsar han även genom livet utanför.
Mikael har en otrolig blick för spelet och fina händer och han ser mer ut som en 35 åring än dom 24 år som han är när han är på isen, oerhörd kyla.
Utanför isen är Mikael en bohem utan dess like, man får många skratt tillsammans med han.

* Fredrik Alcen (målvakt)

Kan inte lämna Fredrik utanför för att jag då kommer få en massa skit av han, haha. Nej då, klart Fredrik platsar på denna lista.
En tekniskt skolad målvakt som man bara väntar på ska få sitt stora genombrott och förhoppningsvis kommer det i år.
Han har fått en bra utbildning genom åren då hans far är målvaktstränare i Brynäs vilket märks på Fredrik, otroligt tät och följsam.

* Dan Eriksson (back)

"Danne" har med åren blivit en poängmaskin men för den skullen hoppas jag att han inte har slutat tacklas.
Att möta "Danne" i ett sarghörn är bland det värsta som finns, över 100 kilo muskler som bara vill köra över en.
Han är en av dom starkaste backar jag gett mig in emot och en riktig tryckare från "Danne" brukar riva ner en hel del applåder på hemmaplan.

Asplöven:

* Timo Lindström (målvakt)

Timo är hans namne Timo Leinonen upp i dagen då han står upp och gör sig stor så länge han kan vilket gör det svårt att sätta puckarna högt.
Han är otroligt bra med klubban vilket finska målvakter alltid är, han är inte vidare spektakulär utan mera trygg i sitt målvaktsspel.

* Mikko Purontakanen (back)

Mikko är fruktansvärt storväxt och har en enorm räckvidd med sin långa klubba. Jag har aldrig sett han stressa upp sig utan han löser alla situationer på ett lugnt sätt.
Han har alltid en tanke bakom allt han gör, har nog aldrig sett han slänga i väg en puck på chans.
Personligen så tror jag att Mikko skulle gå in på sex backar i Luleå om han fick komma in i tempot, över 200 sm-liiga matcher vittnar också hans klass.

* Urban Omark (center)

Urban är en spelskicklig center som är bra på hitta lösningar i olika situationer och han är även bra på täcka puck.
Han är utrustad med ett bra skott och är en van poänggörare även i dom högre divisionerna.
Urban är helt klart seriens bästa center och med hans rutin och vinnarskalle så kommer han ha en nyckelroll i vinter.

* Jarkko Oikarinen (center)

Förra året "Chrisse" Abrahamsson och i år Mr Oikarinen, Asplöven hittar sina trollgubbar. Detta är helt klart seriens mest spektakulära spelare, besitter otroliga handleder och en härlig spelglädje.
Ingenting är svårt nog måste vara denna killes motto. Sevärd!!

* Markus Lundberg (forward)

När man tänker på artister så tänker man på någon som har något utöver det vanliga. Markus kanske inte är bäst tränad, bästa skridskoåkningen eller bästa händerna men han har något som han har bättre än alla andra i denna serie, nämligen skottet. Det är ett otroligt tryck i denna killes handledsskott, träffar han bara lite på sidan om målvakten så är det mål. Han kommer göra en hel del mål i powerplay från sin position mitt i boxen.


Nu fick ni en stor genomgång av profilerna, antagligen och förhoppningsvis kliver det fram en hel del andra under säsongens gång.
Har lämnat spelare som Joel Fredriksson och Victor Edström utanför denna lista vilket även jag kan tyckas märkligt, men någonstans måste man dra en gräns även om både Joel och Victor besitter kvaliteer som uppskattas från publikhåll.
På nästa lista kanske det är ni som är dom tunga namnen!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: XXL

Anders Wikman är GRYM

2008-09-24 @ 14:18:16
Postat av: Jimmy

Jag älskar han!!

Skulle dock se vad han skulle få ut i ett bättre lag, risken är att han hade kvävts en aning av att inte få vara den stora stjärnan..

Tror han behöver allt utrymme han kan få för att hans spel inte ska begränsas, hm låter som någon talar av egen erfarenhet =)

2008-09-24 @ 15:09:19
Postat av: Bautin

M Huhta då?

2008-09-24 @ 15:24:44
Postat av: Jimmy

Givetvis är Huhta med i diskussionerna på en sån här lista, även Lindlöf, Pakisjärvi och Waldehagen är spelare med fina kvaliteer..

Men någonstans måste man sätta en gräns, hela Asplöven kan jag ju inte ta med =)



Men klart Huhta har en hel del "star quality" med sina oslipade skridskor, sin smarthet och sina skott bakifrån förlängda mållinjen..

Dessutom en skön lirare utanför isen !!

2008-09-24 @ 16:43:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0