Inför Hokki och ny forward klar..



Under tisdagen så presenterar Magnus Lehto och Asplöven HC ytterligare en värvning, denna gång den 24 årige finländaren Joni Lindlöf som senast kommer från en try-out med det finska SM-liiga laget Tappara.
Fjolårssäsongen tillbringade han i TuTo som spelar i mestis, där mäktade han med 32 poäng på 45 matcher.

Enligt rykten så var han ytterst nära att ta en tröja i Tappara men åkte ur under sista gallringen, Joni beskrivs som en stor och stark powerforward som även kan användas som center.
Han väntas anlända till Haparanda under torsdagen, vi hälsar Joni välkommen till Asplöven och Haparanda..

I morgon så väntar då en tuff bortamatch mot Hokki som är ett mycket etablerat mestis lag, detta blir våran tuffaste utmaning denna försäsong.
Vi har i dom tidigare matcherna i Finland haft förtvivlat svårt att komma till avslut på dom något mindre rinkarna, men det är något vi får ändra på under morgondagen.

Något som vi förhoppningsvis tagit lärdom av efter Luleå matchen är att vi inte kan ta en himla massa utvisningar, blir svårt att vinna matcher med en man mindre på isen.
Träningarna i veckan har sett betydligt bättre ut och det är kan jag intyga ett revanschsuget Asplöven som i morgon kommer till matchstart, vi vill bevisa för oss själva att vi kan så mycket mer än vi visade i söndags.

Nu tycker inte jag som många skriver att matchen i söndags var en ren katastrof, resultatet var kanske inte det bästa men fanns ändå en del ljusglimtar.

Boxplayspelet fick vi nöta mycket på under den matchen och det gjorde vi riktigt riktigt bra, starten i matchen var otroligt bra då Luleå knappt kom ur egen zon under dom första minuterna och sen tycker jag att i spel 5 mot 5 var det vi som styrde och ställde helt och hållet.

Om Hokki vet jag inte mycket mer än att det är ett riktigt bra lag som förmodligen spelar likt alla finska lag, checkar hårt, spelar fysiskt och har snabba omställningar.
Tycker det är kul att vi denna försäsong mött lag som man inte spelat mot tidigare, ger en nya erfarenheter i ens hockeyliv, Kiruna och Piteå hinner vi tex möta nog många gånger under seriespelet ändå.

Kommer en väldigt sen matchrapport i morgon kväll då det är över trettio mil till Kajaani...


Over and out..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0