Asplöven-Jonas Sjöström 6-1



Detta var en match som redan från nedsläpp kändes en aning omotiverande. i alla fall från hemmalagets sida. Dom flesta hade nog blickarna på nästa fredag, med all rätt tycker jag då jag själv vet hur svårt det är att hålla fokus när det  nu är så nära inpå allvaret.
Man vidtog under matchen också en del försiktighetsåtgärder när både Urban Omark och Jarkko Oikarinen valde att kliva av med lättare skador.

Man brukar säga att motivation slår klass men denna gång var skillnaden på klassen mellan lagen en aning för stor, om Kalix var pojkar så var Asplöven män.
Asplöven dominerade denna drabbning från första nedsläpp, det var skillnad i det mesta, en sak kunde Kalix mäta sig i och det var i målvaktsspelet.

Utan unge Sjöströms målvaktsspel hade denna match slutat 15-1, så överlägsna var hemmalaget denna kväll.


Det är svårt att dra några växlar av denna match då klasskillnaden var för stor, men jag noterade några saker..

# Timo Lindström visade att han kunde hålla fokus uppe fast han mest fick stå och frysa, ett gott tecken då många matcher innan jul kommer vara av denna karaktär.

# Nyförvärvet Joni Lindlöf fortsätter visa klassen, precis den injektion och spelare som Asplöven saknat.

# Jarkko Oikarinen besitter seriens bästa handleder och spelar med en otrolig spelglädje, publikfavorit.

# Mikko Purontakanen är förmodligen seriens bästa back, spelar med sånt lugn så man undrar om karln har några nerver.

# Powerplayspelet håller mycket hög klass, nu var det kanske ett pass för mycket i går innan man tog avslut.

# Kul att se att en slitvarg som Jonatan Lindroth får utdelning för allt slit, 2 mål där det ena var väldigt vackert.

Vad kan jag säga om Kalix då?

Kalix spelar med ett otroligt stort hjärta, kämpar och sliter byte efter byte. Dom har ett ungt och utvecklingsbart lag som kommer utvecklas en hel del under denna säsong.
Målvaktsspelet behöver dom inte vara ett dugg oroliga över då dom besitter två mycket kompetenta målvakter, med lika bra inställning som i går kommer Kalix inte gå lottlösa under denna säsong.

Den största frågan att besvara är om nyckelspelarna Vikman, Boudin och Karlsson kommer orka bära det unga Kalixlaget match efter match?

Om det så var powerplay, boxplay eller tekningar i egen zon så var det denna trio som kom in på isen, dom har ett väldigt stort ansvar som jag tycker dom sköter alldeles utmärkt.
Kommer dock att bli en jobbig säsong för denna trio, dom kommer förmodligen spela uppemot 30 min varje kväll.

# Boudin skapar en trygghet i försvarsspelet, en riktig ledare i dom bakre leden och som back så orkar man en matchning på 30 min bara man är hyfsat bra tränad.

# Karlsson är en sniper som ligger och hugger på varenda puck som kommer lös, lyckas man matcha honom sparsamt i boxplayspelet så kommer han ha mycket energi över till det offensiva, Kalix målkung i vinter skulle jag sätta mina pengar på.

# Vikman är i mina ögon en toppspelare i div 1, hade en känsla av att han skulle falla bort mot tuffare motstånd men i och med gårdagens insats så suddar jag bort detta tvivel.
Vilken puckbärare, så lugn och så kreativ så jag bara njuter, tar ett gigantiskt ansvar och mycket kommer hänga på honom i vinter. Han är definitivt en kille som kan avgöra matcher på egen hand,  han är även en kille som gör sina medspelare bättre.

Varför har du inte testat dina vingar på en högre nivå Anders Vikman?

Ville ha svar på ytterligare en fråga under gårdagskvällen, är Kalix tränare Petter Christoffersson ännu lika vältränad?

Trots att jag såg han med bara jackan på så analyserade jag fram att han minst var lika vältränad som sist jag såg han, man pratar ännu uppe i Kiruna om Petters överkropp..

Så där har dom båda lagens tränare en gemensam nämnare, båda har nämligen kultstatus uppe i gruvorten..

Ett annan intressant notering, Roki 79-Kiruna 3-2 efter sudden..
Målskyttar för Kiruna som så många gånger tidigare denna försäsong, Bergenström och Esseryd..

I dag tar Kiruna emot Boden på bortais, blir det lika ojämnt nu eller bjuder Boden upp bättre denna gång?
Svaret kommer under kvällen..

Over and Out!


Kommentarer
Postat av: XXL

#24 i AHC kanske skulle införskaffa en hjälm med lite mindre storlek?

2008-09-13 @ 16:49:52
Postat av: Jimmy

Skyller på tillverkaren i detta fall..på strl s när man har den på max så är den jätteliten och på storlek m när man har den på minsta så är den jättestor..

2008-09-13 @ 18:58:22
Postat av: XXL

Visst var det klassskillnad men AHC borde bygga på sitt spel i 5-5, 4 av målen dom gör kommer i PP och dom 2 andra var mest tillfälligheter. Tycker inte Kalix gjorde bort sig helt med tanke på att dom varit 2 veckor på is och är nykommlingar i DIV.1. En bit in på serien tror jag kommer Kalix gå bättre och bättre eftersom dom som du också säger har ett väldigt utvecklingsbart lag!



FTR så var det kanske inte domare Björks största match i karriären.

2008-09-13 @ 20:44:20
Postat av: Jimmy

Förhoppningsvis har herr Björk haft större kvällar, vill dock minnas att han dömt oss tidigare under försäsongen och varit minst sagt usel..



Men kul med nya yngre förmågor som vill döma, han har ju onekligen anlag för det eftersom pappa haft en fin domarkarriär..



Man får aldrig räkna bort ett Kalix med den spetskompetensen som man har i mr Vikman..jag har blivit lite förälskad i han =)

Vill inte minnas att han stack ut på det sättet när vi var yngre, mognad och rutin har gjort honom gott..

2008-09-13 @ 20:54:11
Postat av: XXL

Visst är det bra med nya, unga domare men det går ju inte att göra som Robert Nilsson och leva på pappas meriter hela karriären!



Vikman är GRYM

2008-09-13 @ 22:28:12
Postat av: BodenBo

Anders Vikman förra säsongen i Överkalix var så grym gjorde verkligen vad han ville på isen förra säsongen ser allsvenska klass i Vikman så grym är han! Sen Tomas Olofsson i Malmberget har spelat i Teg i många säsonger i divison 1 mycket mycket duktig spelare när han vill så är han bland de bästa spelare jag sett enda han behöver är en bra passare som han hade i malmbegret förra säsongen (Johan Häggqvist Kiruna bekanting!)



Men Olofsson och Vikman spelare i för låg serie även fast Vikman ändå spelar i divison 1 nu! Hade gärna sett Tomas lira divison 1 också denna säsong!!!

2008-09-14 @ 08:54:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0