Asplöven HC-Hokki 4-2 (0-1, 3-0,1-1) skott: 35-34

Kvällens drabbning kan väl sammanfattas med ett enda ord, utvisningar.
 Första perioden var en orgie i utvisningar av oss, 8 stycken 2 minutare hann vi samla på oss innan perioden var till ända. Ett bra boxplayspel och en Timo Lindström i högform gjorde att vi trots det kunde gå till pausvila med bara ett mål i baken.

Andra perioden var den motsatta, den period var det Hokki som drog på sig en 6-7 utvisningar och där vi visade upp ett betydligt bättre powerplay än vad Hokki visade upp i den första perioden.
Kvitteringen till 1-1 var ett skolboksexempel i powerplay spel där Omark med en härlig passning rakt genom deras box som Korhonen klipper till direkt på, snyggt.

2-1 målet är inte sämre det, Oikarinen är det som denna gång hittar Lundberg med en fin framspelning mitt in i deras box, Lundberg nyper direkt och när han får på en bra träff så finns det ingen målvakt som hinner reagera.
Den mannen vet hur man skjuter, bland dom hårdaste skott jag sett alltså.

Vi får även in ett psykologiskt viktigt 3-1 mål med sexton sekunder kvar, Lindroth som får sätta sitt första mål i den otroligt vackra Asplöven dressen.

Tredje perioden börjar vi lika bra som vi avslutade den andra, får även in en puck av Waldehagen och där känns det som att vi punkterar matchen. Tyvärr slappnar vi av under dom femton avslutade minuterna men längre än till en 4-2 reducering kommer inte Hokki denna kväll.

Jag tycker personligen att vi gör en av våra bättre matcher under denna försäsong, vi börjar få ett bra flyt i spelet och alla börjar hitta sina roller.
Timo i målet var alldeles lysande denna kväll och räddar oss under dom svackor vi får i matchen, svackor kommer alltid under matcherna och då känns det väldigt tryggt med ett så pass stabilt målvaktsspel.

Min egen insats var väl en av dom bättre under försäsongen, hade ett par bra lägen som jag skulle förvaltat på ett klart bättre sätt. Det finns dock en hel del detaljer som ännu kan bli mycket mycket bättre men känner att det är på rätt väg åtminstone.

Noterade även att det var mycket folk som sökt sig till Arena Polarica denna kväll, kul att känna att vi har det stödet i ryggen, ett stort tack till alla er.

Tack för denna gång, skönt med en seger..