Viktiga poäng på spel!



Under lördagen så gästas Kiruna av Boden, en match med stor betydelse för dom bägge lagen. Kiruna har haft en svår säsongsinledning där man haft Asplöven och Piteå på bortais och inte lyckats sno med sig någon poäng hem, enda segern har kommit i hemmamötet mot Kalix där man vann med hela 12-2.

Boden däremot har startat seriespelet riktigt bra, man har förlorat mot både Asplöven och Piteå men har i sin tur tagit fina skalper emot Clemensnäs, Kalix och nu senast även mot  Lycksele. Dom har haft en otrolig effektivitet och har på dom senaste två matcherna skjutit 40 skott och gjort hela 18 mål.
Dom spelar en rätt så tråkig ishockey där dom håller sig inom Ulf Taavolas uppsatta ramar, men dom vinner matcher och gör en hel del mål så jag ska absolut inte klaga.
Individuellt har dom inga spelare som direkt sticker ut men som lag så är dom riktigt riktigt bra och självförtroendet är det inget fel på.

Pressen får man ändå säga ligger på Kiruna som alla förväntar sig ska ta en topp tre placering, något jag tror att dom med god maginal också kommer lyckas med.
Men det som skulle kunna ställa till det en aning är om Boden mot förmodan lyckas med bedriften att vinna över Kiruna på bortais, gör dom det så tror jag att dom på allvar kan vara med och utmana om en plats i allettan.

Det som talar för Kiruna är att dom har ett betydligt bättre lag på pappret och jag kan inte se hur Boden ska få stopp på alla Kirunas duktiga skridskoåkare.
Fredrik Alcen har under veckan återigen varit på en kontroll av sitt finger, visar det sig att han inte kan medverka under morgondagen så ökar Bodens chanser betänkligt.

Boden har ett stort avbräck i att den nya burväktaren Johan Åström har problem med sina ljumskar och vilar i morgon, man får nu förlita sig på den unge Victor Larsson som ännu inte lyckats övertyga i div 1 sammanhang.
Får Kiruna bara hål på Boden i ett tidigt skede så finns risken att resultatet rinner i väg då Kiruna förmodligen är väldigt revanschsugna och på så sätt vill visa upp sig från sin bästa sida.

Matchtips: Kiruna-Boden 6-1

Målskyttar Kiruna: Joel Fredriksson 3, Henrik Bergenström, Dan Eriksson och Joel Törmä

Målskyttar Boden: Martin Bränvall

                                                   Får vi se ett hattrick från Joels sida under morgondagen?
 
                                                

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0