Ritola levererar!



Den forne juniortalangen Mattias Ritola fortsätter att övertyga i sitt Grand Rapids Griffins som håller till i AHL, för övrigt farmarlag till "svensklaget" Detroit.
Mattias har på dom fyra första matcherna summerat 3+4 vilket är ett bra facit och vägen till ytterligare NHL matcher borde ha blivit ännu rakare.

Hockey är fascinerande sport och än mer fascineras man när man ser hur en hockeyspelares vardag kan ändras så snabbt.
Om man ser till Mattias hockeyresa så har den minst sagt varit krokig då han som ung spådes en lysande karriär och han draftades av just Detroit år 2005.
Efter det så gick det tyngre och  slutet på säsongen 06-07 tillbringade han till och med i Borlänge i div 1 och då var det väl inte många som trodde på honom som en framtida NHL-spelare.

En stor orsak till att Mattias trots det fick chansen i Detroits organisation inför säsongen 07-08 var att under lockoutsäsongen så förhandlades det in en viktig detalj i NHL organisationen.
Förut så hade klubbarna en livslång rätt till spelare som dom tagit i draften medans man nu endast har två års rätt på draftade spelare innan spelaren i fråga bjuds ut på marknaden igen.
Detta innebär att klubbarna allt som oftast gör en chansning och tar över sina draftade spelare och ser hur bra dom kan prestera och just ordet chansning passar väl bra in i samma mening som Mattias Ritola.

Detroit bjöd över Mattias och man kan väl lugnt säga att han tog chansen under fjolåret då han gjorde en mycket bra försäsong med  Detroit innan han skickades till AHL där han tillbringade stora delar av säsongen, det blev faktiskt två NHL matcher redan under fjolåret för honom.

Med den här poängstarka starten så finns det stora möjligheter att vi återigen får se Mattias i Detroit tröjan igen, vem hade trott det när han för två år sedan återfanns i Borlänge.

Jag hade äran att få jobba med Mattias under hockeyskolan i Falun förra sommaren och en mer ödmjuk och trevlig kille får man leta efter.
Du är värd det här Mattias och jag följer din härliga resa mot mål som nog till och med du hade slutat att drömma om, eller är det så att det är tack vare dina drömmar som du är där du är i dag?

Hockey är en härlig sport och man vet aldrig när det vänder och med såna här sagor vill jag egentligen bara visa exempel på att man aldrig ska ge upp.
Går karriären lite på halvfart så är det så himla lätt att bara ge upp och tänka att jag blev inte bättre än så här men snälla gör inte det. Bit ihop och ge dig själv chansen, man vet som sagt aldrig när det vänder.


                                 Ritola några månader efter att han lämnade Borlänge
 
                            

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Bobbo Krull

Ingenting att göra med Ritola, men starkt av Wings att vinna över Wäsby borta ikväll!

2008-10-26 @ 18:27:45
Postat av: Jimmy

Mycket starkt att dessutom nolla Väsby i deras hemmahall, 1+1 av Wågström smakar inte helt fel det heller..

2008-10-26 @ 18:36:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0