Rapport från dom lägre divisionerna..



Denna eftermiddag tillägnar jag lag som i vanliga fall inte får så mycket uppmärksamhet och framförallt så är det lag som jag har intresse i då jag antingen spelat där eller har många kompisar som spelar i dessa lag..

Div 3 Dalarna:

Här hittar vi förhandsfavoriten IFK Ore som efter två spelade matcher inte gjort sina fans besvikna då man inkasserat två raka segrar. Premiärmatchen vann man borta mot Häradsbygden med siffrorna 5-2 där man hade en 4-0 ledning efter första perioden men efter det slappnade av.
I går så mötte man då Vansbro på bortais och där tog man en komfortabel seger med 23-0 och skottstatistiken 81-8 i IFK Ore:s favör vittnar om att man var en aning bättre än hemmalaget, haha.
Kul för den defensiva backen Jesper Larsson att få stänka in viktiga 13-0 pucken då Jesper inte är känd som någon notorisk målskytt direkt, minst sagt.
IFK Ore ångar alltså på och allt annat än serieseger verkar orimligt.

                                IFK Ore:s Jesper Larsson har all anledning att vara glad i dag!

                                              


Div 2 Dalarna/Gästrikland:

Här hittar vi mitt gamla lag Falu IF som efter en trevande premiär där man endast nådde 3-3 mot Avesta på bortais nu verkar ha fått upp farten. En hemmaseger mot en av seriefavoriterna Oppala med 3-1 följdes upp av en 4-2 vinst i gårkväll mot Bollnäs på bortais.
Målsättningen om att gå upp till div 1 igen känns som en utopi men än så länge har det sett stabilt ut.

                                                  Falu IF har all anledning att jubla igen!

                                              

Div 2 Stockholm:

Här hittar vi det forna allsvenska och tillika mitt gamla lag Vallentuna BK som inför denna säsong verkligen satsat då man hämtat hem spelare som Carl-Johan Klint, "Jojje" Umunna, "Ville" Söderlind och Mattias Nilsson som alla har rutin i massor från allsvenskt spel. Man har även fått hem speedkulan "Adde" Johansson efter 3 säsonger i den Kanadensiska collageligan och genom dessa värvningar har man visat att man vill uppåt i systemet igen.
Vallentuna har börjat strålande och inkasserat 7 segrar på lika många matcher och nästan så jag redan nu välkomnar Vallentuna tillbaka till div 1 hockeyn fast ännu är det en bra bit kvar att vandra då ett kvalspel alltid är ett kvalspel.

                                           Visst skjuter "Jojje" Vallentuna tillbaka till ettan?

                                                     


Div 2 Norrbotten:

Här hittar vi nystartade Kiruna City som har som målsättning att vara topp 6 när grundserien avslutas och på så sätt gå vidare till slutspelsserien.
City är ett profilstarkt lag där man hittar storspelare som Dennis Lind, Anders Ågren och Robert Lahti som alla har massvis med allsvensk rutin och förmodligen än i dag skulle tillföra representationslaget Kiruna IF en hel del.
Man ligger efter 6 omgångar på den åtråvärda sjätte platsen då man tagit 2 segrar och 1 oavgjord på dom inledande matcherna.
Poängbäst är inte helt oväntat Robert Lahti som summerat 1+10 på dom 5 matcher han spelat.
Verkar dock som City maskinen sakta men säkert rullat i gång då man inledde segt med 3 raka förluster men som nu fått med sig poäng i dom 3 senaste matcherna.
En sjätteplats ska man klara av och steget upp till ettan hade man säkert kunnat ta om man velat men till det tror jag inte ambitionerna finns då detta ska vara ett lag där spelare som inte riktigt platsar eller har motivation för att spela i div 1.


Nu fick ni en snabb genomgång av några lag i dom lägre divisionerna, hoppas det uppskattas..

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0