Premiärdax för IFK Ore!



I morgon så går dom då in i hetluften, landets hetaste och bästa div 3 lag IFK Ore. Detta är ett helt nystartat lag som är beläget i klassiska Furudal som dom senaste åren haft en bra ungdoms och juniorverksamhet men som inför denna säsong bestämde sig för att starta ett A-lag.

Ore har för att vara div 3 en otroligt stark trupp med spelare som Viktor Glans, Jesper Larsson, Rickard Spångmyr, Alexander Jestoi och trollkarlen Joakim Westerling som alla dessa har rutin från säsonger i div 1, lägg därtill Markus Syrén som spelat superelit med Leksand och Jimmy Danielsson som huserat i allsvenskan med Teg, Björklöven och Almtuna och som under fjolårssäsongen spelade i danska ligan.

Så det är verkligen ett hårdsatsande lag som i morgon gör premiär, givetvis för bra för div 3 då dom under försäsongen slagit många lag som är topptippade i div 2 men samtidigt så måste man börja på den nivån när man startar upp en A-lags verksamhet.

Givetvis kommer laget gå rakt i genom div 3 men där dom förmodligen kommer få spela på topp för att överleva en kvalserie upp till div 2 då lagen som kommer ner till kval därifrån generellt fått en hel del tuffare matcher.
Jag tror dock inte ens en kvalserie kan stoppa dom från att gå raka vägen upp i tvåan då denna spelartrupp skulle stått sig otroligt stark även där men en kvalserie är alltid en kvalserie.

Ore:s premiärmatch går alltså av stapeln i morgonkväll  då dom gästar Häradsbygden och bloggansvarige har fått sig en pratstund med assisterande kapten Alexander Jestoi som på sin meritlista har två stycken J 18 SM-guld med Frölunda.


             Kan ass kapten Jestoi skjuta Ore till tvåan? Kanske hittar du svaret här nedan....

                                         

             



Hallå Alex, allt på topp inför morgondagen?

Hallå, allt är bara lugnt, ligger och vilar lite innan träningen bara.

Rykterna går om att du under föregående vecka hade uppladdningen inför premiären hemma i Göteborg?

Rykterna stämmer bra då jag var hemma på en pre-season turné á la familjen Jestoi och det vet du vad det innebär,haha. Men det är betydligt lättare buggar nu än innan jag kom ner så det var skönt att få några dagar hemma.

Intervjuansvarig kan meddela att en turné á la Jestoi innebär ungefär god mat och god dricka där man helt enkelt plockar ut det goda i livet.

Dina tankar om morgondagen och säsongen i stort?

Ska bli väldigt intressant då jag nu får spela forward i en kedja med Fredrik Pajala och Joakim Westerling, funkat bra för oss under försäsongen då vi rent ut sagt öst in mål.

Vad har föreningen för målsättning med denna säsong?

Målet är att spela en fartfylld och rolig ishockey som ska bära oss upp till tvåan redan denna säsong.

Om man ser på lite längre sikt, finns det någon uttalad målsättning från föreningens sida?

Målsättningen är att etablera sig i div 1 och det finns det alla möjligheter till då organisationen redan nu ligger upp emot den nivån, egentligen är både organisation och lag på en helt annan nivå än den vi spelar på redan nu.

Assisterande kapten och förmodligen en viktig roll i laget, måste kännas inspirerande?

Klart det är inspirerande att ha förtroende och ett stort stöd från ledarstaben men finns flera andra killar som efter några år i skymundan i div 1 nu får kliva fram i rampljuset och det om något inspirerar mig.

Men du som har J 18 Sm-guld med Frölunda och spelat på en hög nivå, ärligt talat hur inspirerande är div 3 hockey i Dalarna för dig?

Visst att det kanske inspirerar mer att spela en Sm-final men samtidigt tar jag detta som en kul grej då vi är ett otroligt skönt gäng som har en klar målsättning att se fram emot. Men det handlar ju även fast det är div 3 att komma till jobbet varje dag och försöka utvecklas då kanske inte just div 3 hockey är slutmålet i min karriär.


Ni är några stycken från fjolårets Falu IF gäng som nu spelar i IFK Ore:s färger, det spelade förmodar jag in i beslutet att göra den här grejen?

Givetvis, du om någon vet hur skönt gäng vi hade i Falun och att nu få göra något sånt här med dom som man trivs så himla bra med gjorde ju att det var lättare att ta detta beslut. Sen har det visat sig att dom övriga i truppen är minst lika sköna människor så kommer bli en rolig och intressant säsong.

Om du ska försöka dig på gissning om morgondagen, vad tror du då?

Kommer nog vara en del premiärnerver trots allt men det ska mycket till om Viktor Glans ska släppa någon puck förbi sig, tror vi tar det med låt oss säga 8-0.

Får tacka dig Alex för en som vanligt trevlig pratstund och kan samtidigt passa på att önska er lycka till under säsongen, hälsa grabbarna!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Geza Geza skjuter för att döda.. shalalalalala

2008-10-21 @ 15:28:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0