Poängligor i div 1 serierna..


Roade mig denna kväll att kika i genom lite statistik i div 1 serierna och tagit ut dom tre bästa i poängligan från varje serie..

Div 1 A:

1 17 Olofsson, Daniel PHCLW 5 4 7 11  
2 10 Lundberg, Anton PHCRW 5 3 7 10  
3 19 Vågstedt, Jimmy BoHFCE 5 6 3 9

Kommentar: Kanske lite oväntat att ingen Asplöven eller Kirunaspelare slagit sig in på topp 3 men förklaringen ligger nog i att båda dessa lag förlitar sig mer på bredden än vad Piteå gör. Femman med Olofsson och Lundberg får otroligt mycket istid som dom verkligen tagit till vara på då dom båda snittar två poäng eller mer per match, imponerande. Skrällen på listan är givetvis Jimmy Vågstedt som gjort imponerande sex mål på fem matcher i lagmaskinen Boden.

Div 1 B:

1 10 Lindström, Jonas HuHCCE 6 3 9 12  
2 15 Nordström, Patrick Ö/BIFRW 5 4 7 11  
3 12 Meander, William AIK-HRW 6 6 4 10

Kommentar: För mig är dessa killar rätt så okända, såg Jonas Lindström en mach mot Kiruna förra säsongen där jag tyckte han var riktigt riktigt bra. Partick Nordström gjorde under fjolåret sin debutsäsong i div 1 sammanhang och hade redan då ett högt poängsnitt som han i år verkar ta till oanade höjder. William producerade över en poäng per match under fjolåret så honom kommer nog vi få se i topp även när grundserien lider mot sitt slut.

Div 1 C:

1 13 Nielsen, Jens BoHFRW 6 8 6 14  
2 20 Eklund, Daniel BoHFRW 6 6 8 14  
3 15 Lindström, Jimmy VaHCLW 6 7 5 12

Kommentar: Jensa Nielsen och Daniel Eklund (för övrigt son till legendaren Per-Erik Eklund) verkar hitta varandra bra ute på isen, den kedjan kompletteras med lika skicklige centern Stefan Sterner. Jensa har öst in poäng på alla olika nivåer så även i "ettan". Daniel har jag fått äran och spela med några matcher och håller du bara klubban i isen när du spelar med han så gör man rikligt med poäng. Jimmy Lindström vände tillbaka till Gävle och Valbo efter några säsonger i Italienska och Franska högstaligan där han gjort bra med poäng. Så inga skrällar på denna lista, inte än i alla fall.

Div 1 D:

1 8 Adamsson, Mikael VRHKCE 6 8 4 12  
2 10 Jonasson, Björn MBHCRW 6 6 4 10  
3 23 Skinnars, Johan NyHKLW 6 4 6 10


Kommentar: Av dessa herrar är det bara Johan Skinnars som jag känner igen då han representerat Leksands J-20 lag under några säsonger och då även varit på gränsen till A-laget. Han har öst in poäng i superelit så att han är med på denna lista känns logiskt. I slutändan kommer nog majoriteten i toppen av poängligan vara Nyköpingsspelare då dom är relativt överlägsna i "Tunnelbaneserien".

Div 1 E:

1 28 Vesterlund, Jonas TranåsCE 6 6 8 14  
2 14 Söderström, Ulf MjölbyCE 6 6 7 13  
3 13 Ström, Johan TranåsLW 6 4 9 13


Kommentar: Har man vunnit elitseriens poängliga så är det ganska logiskt att en spelare som Ulf Söderström är med även i toppen av denna poängliga, förmodligen kommer han vara i topp när vi summerar grundserien. Tranås har börjar bra och framförallt dessa två killar som verkar skapa en stark formation. När vi summerar fram emot jul kommer dock fyran på denna lista Jonas Almqvist som spelar i Örebro vara med bland topp tre. Hans vapendragare Henrik Lövdahl kommer nog också tränga sig in om han lyckas vara skadefri, två fantastiska spelare.

Div 1 F:


1 8 Skoog, Simon OlIKLD 6 3 9 12  
2 16 Svensson, Jens KiIKCE 6 4 7 11  
3 15 Svensson, Andreas OlIKCE 6 4 6 10


Kommentar: Denna lista toppas faktiskt av en back vilket är otroligt imponerande men man ska komma i håg att Simon Skoog i stort sett håller elitserieklass då han även har rutin från dom sammanhangen.  Jens Svensson kommer senast från Malmö och har under sina år i allsvenskan alltid gjort mycket poäng så ingen högoddsare att man hittar han här, däremot så vet jag ingenting om trean på listan Andreas Svensson men 10 poäng på 6 matcher är ett bra facit.

Om man ställer mina 2 mål och 2 ass på 4 matcher mot killarna som är med på denna lista så inser man att man har mycket att jobba på för att bli en etablerad poängmakare i div 1 sammanhang. Jag imponeras nåt otroligt av dessa killars poängsnitt, förmodligen kommer det sjunka lite då säsongen är lång men kan ändå inte sluta imponeras.
Med på listan finns en hel drös med etablerade namn som har elitserie och allsvensk rutin i massor, kul att såna spelare väljer att gå ner i "ettan" i slutet av sina karriärer och i många fall hjälpa sin moderklubb, det stavas klubbkänsla.

Over and Out!


Kommentarer
Postat av: XXL

intressant läsning Jimmy!! =)

2008-10-09 @ 23:08:45
Postat av: Christer S

ang div 1 A, så beror ju en hel del också på att Kiruna enbart spelat 3 matcher så här långt, men där har vi ju faktiskt en junior i juniortoppen ändå.

2008-10-10 @ 07:12:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0