Lycksele-Kalix 4-3 (2-1,1-0,1-2)



Äntligen får man väl säga då vi efter några matchers poängtorka till slut fick med oss en trepoängare igen men det satt verkligen hårt inne.
Som vanligt så släppte vi in ett tidigt mål och fick jaga ur underläge men efter två formidabla framspelningar av Johan Välitalo först till Andreas Eggesten och sen till Markus Arvidsson så kunde vi gå till pausvila med en 2-1 ledning.
Mycket rättvist tycker jag då vi i första perioden var numret större än det hårt kämpande Kalixlaget.

Andra perioden bjöd inte upp till nån vidare hockeyunderhållning då det inte bjöds på alltför många målchanser men dom som uppkom stod oftast Kalix för.
Trots det så fick vi med en minut kvar av perioden in den viktiga 3-1 pucken då Viktor Skeppström höll sig framme efter en stolpretur.

Tredje perioden blev en krampaktig tillställning från vår sida då det verkligen märktes hur rädda vi var att förlora, efter det tunga fjolåret så är det inte direkt någon vidare vinnaranda i omklädningsrummet av förståeliga skäl.
En kultur som vinnare bygger man upp av en hel rad vinster under en längre tidsperiod och inte av en sudden seger på bortais mot Kalix och en hemmaseger mot Clemensnäs.

Men åter till tredje perioden där Kalix fick en rätt tidig reducering och där vi blev väldigt avvaktande och gav över initiativet till gästerna.
Men när några minuter återstår så lyckas Markus Arvidsson peta in 4-2 pucken efter ett underligt ingripande av Kalixmålvakten, i detta läge kändes det som att nu fixar vi detta.
Men Kalix ska man aldrig räkna ut och när lite mer än en minut återstår så lyckas dom få in ytterligare en reducering och dom är sen väldigt nära en kvittering när dom chansar och tar ut sin målvakt.

Men vi lyckades med det som var det viktigaste, dom tre poängen. Nu var det väl ingen höjdarmatch från våran sida men samtidigt krävs det två för att dansa och Kalix inbjuder inte heller direkt till något skönspel.
Man kan sammanfatta det som så att det var två lag som inte är vana att föra matcher som i kväll gjorde upp om poängen och kontentan av det blir att spelet inte bjuder upp till den nivå som man kan önska.

Men både vi och Kalix slet hårt och jobbade som två lag därute och i dag var det våran tur att dra det längsta strået och det får vi vara tacksamma för.

I Kalix var som vanligt Anders Vikman den mest framträdande, han började lite segt men växte in i matchen ju längre tiden gick.
Det är hans femma som är den överlägset farligaste för dom i anfallsväg men tar ingen ära från dom andra femmorna då jag tycker dom visar prov på en härlig inställning och stort hjärta för sporten.

För våran egen del så gjorde kedjan med Christian Karlsson, Robin Bergström och Viktor Skeppström återigen en gedigen insats, vill även plusa Markus Arvidsson och Johan Välitalo.
Men sist men inte minst så finner jag inga ord till att beskriva säsongsdebuterande 15 åringen Adam Svensson insats i kväll, en blivande storback om han själv vill det.
Vilken kille alltså, jag blir så ruskigt fascinerad när man som 15-årig back går in och spelar ett spel så det ser ut som att han spelat div 1 hockey i 6-7 säsonger.
Han spelade sitt eget spel där han vårdade puck otroligt bra och gav sig själv mycket tid med pucken, inga nerver i den killen i alla fall, imponerande Adam.

Min egen insats är sådär, vinner mycket tekningar och gör inga misstag men tycker inte jag får ut det jag vill i det offensiva spelet.
Visst en dag som denna behövs det inte då vi har flera andra som producerar men man vill gärna vara med och bidra, så skärpning herr Stålnacke!

Men nu suger vi på dom här tre poängen och börjar redan i morgon fokusera på bortamatchen mot Clemensnäs som spelas under onsdagskvällen, Kopparhallen here we come!

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0