Inför Piteå



I morgon så gästar vi LF Arena för möte med serieledande Piteå, en tuff men härlig utmaning i seriens finaste hall.
För min egen del så finns det väl ingen vackrare hall än Lombia ishall som har en otrolig historia i sina väggar men LF Arena är faktiskt en av div 1 Sveriges finaste. Jag kan bara komma på att Peab Arena i Nyköping och Telenor Arena i Karlskrona är dom som är finare, kanske har glömt någon?

Piteå som i sin senaste hemmamatch lite snöpligt fick se sig besegrade av ett vilt kämpande Boden med uddamålet är säkerligen väldigt revanschugna eftersom deras fans är vana att se sitt Piteå vinna rätt så komfortabelt på hemmais.
Man tog dock en snabb revansch när man enkelt avfärdade Clemensnäs på bortaplan med 7-3 i söndags, som så många gånger förr så var det förstafemman som låg bakom det mesta i anfallsväg.
Daniel "Ragge" Olofsson summerade 1+4 och har så här långt mäktat med imponerande 21 poäng och jag säger inte emot om någon tycker att han är div 1:s bästa spelare för tillfället.
Piteå spelar en rolig ishockey med otroligt snabba och precisa förstapass vilket ger en otrolig fart genom mittzon som dom sedemera även kan behålla inne i anfallszonen.
Spelet i egen zon är väl den enda svaghet jag kan komma på som Piteå har då dom är mer sugna på anfalla än att göra "skitjobbet", det kanske bara är mot oss "svagare" lag som det problemet uppstår då man oftast bara vill spela offensivt när man känner att motståndaren är svagare.

Kan vi då lyckas störa Piteå?

Piteå är bättre än oss på alla punkter utom i målvaktsspelet, visst att jag hyllat Markus Ottosson som div 1 Sveriges bästa målvakt men vår Jimmy Lundberg är inte långt efter enligt mitt tycke.
För att vi ska lyckas få med oss några poäng hem så gäller det att alla går ut och krigar stenhårt och att vi alla samtidigt har en bra dag på jobbet.
Det gäller att störa Piteå i dom detaljer som dom är bra på, till exempel inte låta dom ostört få slå sina förstapass och på så sätt få ner farten på dom.
Det gäller att hålla oss till våran gameplan och inte försöka hitta på något eget då man straffas hårt för sina misstag mot ett lag som Piteå.
Det gäller att få förstafemman ur balans då dom i vanliga fall producerar majoriteten utav Piteås mål, för den delen kan man inte lägga all fokus på den då dom övriga femmorna också håller väldigt hög kvalité.
Den kanske viktigaste detaljen under morgondagen blir ändå att minimalisera dom onödiga utvisningarna då Piteå har ett äckligt bra powerplayspel.

Såklart att man kan störa ett lag som Piteå för det har ju Boden bevisat och jag tycker inte själv att vi är ett sämre lag än vad Boden är.
Vi kan gå in i den här drabbningen helt utan press på oss eftersom ingen förväntar sig att  vi ska vinna men vi i truppen är otroligt sugna på att ta nån "skrällpoäng".

Det är en härlig utmaning vi har att se framemot och jag hoppas vi bjuder upp till en bra hockeyunderhållning, nu kör vi!

                                   
                                         Lyckas vi hålla "Ragge" poänglös i morgon?

          
                                                     

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Stralla

Hann aldrig surra nå efter matchen. Grattis till två pinnar. Vi är inte heta just nu. Hälsa Jimmy L å säg att han måste sluta stänga igen kassen när vi möter er.

2008-10-29 @ 23:51:10
Postat av: Jimmy

Tack för det Stralla, ni vänder nog svackan snart ska du se..

Hur är det med skadan förresten?

Han är grym vår vän Lundberg, bättre målvaktsspel än i kväll vette tusan om det finns, eller vad tror du? =)

2008-10-30 @ 00:14:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0