"Stralla" till Skellefteå?


Knappt hinner jag lägga ut gårdagens inlägg där jag frågade Niklas Strandberg om han inte själv också känner att han spelar på fel nivå innan ryktet börjar gå om att han ska spela elitseriehockey under några veckor i månadsskiftet dec/jan.
Det är Skellefteå som kan bli aktuellt då dom saknar sina två junior-vm backar under denna period, mer kan ni läsa här under då jag saxade ut artikeln från pitea-tidningen.se.

Det kan bli en annorlunda jul och nyår för Piteå Hockeys rutinerade back Niklas Strandberg.
När Skellefteås supertalanger David Rundblad och Tim Erixon togs ut till JVM öppnades båsdörren på glänt för en backplats i truppen hos elitserielaget.
- Jag har hört lite löst snack och det vore kul om man fick chansen ett par veckor. Den här gången skulle man nog vara bättre förberedd än i höstas, säger Strandberg.
Scoutar i Tjeckien
Skellefteås sportchef Lars Johansson har tidigare tränat Strandberg och har hygglig koll på sin gamle adept.
-Vi kommer förstås att fylla luckorna efter David och Tim. Johan Burlin var bra mot HV i lördags. Han tar en av platserna. Sedan ska vi ta en diskussion om den andra, men "Stralla" finns med i resonemanget, berättar Lasse i mobiltelefon från Tjeckien där han scoutar ett par spelare med tanke på nästa säsong.
"Inspirerande"
Piteå Hockey har under hösten lånat ut forwarden Daniel Olofsson till Luleå. Målvakten Markus Ottosson har också hoppat in som back-up i Skellefteåbåset.
- Klart att det fungerar som en morot för våra bästa spelare när de ser att möjligheten finns att spela och träna någon månad eller vecka med elitlagen i grannstäderna. Jag vet att det inte ses med blida ögon från alla håll. En del supportrar och sponsorer gillar inte det här, men långsiktigt bör det gynna såväl spelarna som Piteå Hockey, säger PHC:s sportchef Patrik Jonsson.
Julpendlar
Niklas Strandberg anses av flera äga potential att bli en elitserieback.
Han fick exempelvis beröm av Mikael Renberg efter träningsmatcherna mellan Strandbergs dåvarande lag Björklöven och Skellefteå under hösten ifjol.
Nu kanske de två blir pendlarkamrater under ett par veckor i slutet av december.
- Det skulle förstås vara kul om det blir så. Micke har tränat några pass med oss i Piteå och det ser verkligen bra ut på den fronten, säger Strandberg.
- Jo, tänk om det också fanns chans att Renberg spelar någon match med oss, funderar Patric.
Både Niklas Strandberg och Mikael Renberg i Skellefteå efter jul?
Möjligheten finns. Om några dagar vet vi svaret.

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0