Renberg klar för SAIK!


Då var det klart att Mikael Renberg gör comeback i Skellefteå efter nyår, det innebär angenämna problem för coachduon Särkijärvi/Lindgren om hur man ska formera laget.

Vart ska Renberg in?
Givetvis kommer man placera honom i någon av dom två första kedjorna men vem ska då bort då man under dom flesta matcherna kört dessa formationer.

1:a Koskenkorva, Karlsson, Söderström

Egentligen ingen förstaformation men man matchar oftast dessa i första för att dom ska gå mot motståndarnas bästa kedja. En energikedja som "Säcken" aldrig kommer splitta då denna kedja producerat mer poäng än förväntat och dessutom har en otroligt bra +/- statistik om man ser till att dom alltid spelar mot motståndarnas bästa.

2:a Dimitrakos, Moran, Månsson

Samarbetet mellan Dimitrakos och Moran har fungerat exemplariskt, även Månsson har denna säsong hittat tillbaka till det spelet som en gång gjorde han till landslagsspelare.
Moran/Dimitrakos splittras aldrig men det är mycket troligt att man här kommer återfinna Renberg som den tredjelänken.


3:dje McDonell, Forsell, Söderberg

McDonell och Söderberg har spelat ihop i stort sett hela säsongen medans tredjelänken har varierat en aning. Men efter att Forsell klivit in i denna formation på heltid så har spelet lossnat ordentligt och det är just dessa herrar som klivit fram när Moran formationen haft svackor. En tänkbar formation för Renberg att spela i men kan inte se att McDonell eller Söderberg får kliva åt sidan.

4:de Larsson, Ericsson, Krekula

En ren "döda tid" formation då varken Krekula eller Larsson är producerande spelare och då centersidan är så pass konkurranskraftig så har Ericsson hamnat här efter sin långa skadeperiod. Ericsson spelade ihop med Moran/Dimitrakos under någon match och då gjorde den kedjan succè, men med Månsson återigen skadefri så har han gått in på sin ordinarie plats. Här kommer vi inte hitta Renberg då denna kedja varken producerar eller får särskilt mycket istid.

Vart hittar vi då Renberg?

Jag tror själv på att han kommer återfinnas som tredjelänk till Moran/Dimitrakos och att det innebär att vi hädanefter hittar Månsson i en fjärdekedja i stället för Krekula.
Den stora frågan är då om Månsson kommer acceptera en roll i fjärde då han verkligen inte underpresterat denna säsong utan han passar helt enkelt in i sättet man formerar laget på.
Krekula har inte varit särskilt bra i år och även om jag tycker om Krekula och även om han är från Kiruna så kommer han nu få stiga åt sidan. Han är dock alltid bra när det börjar dra ihop sig och jag hoppas verkligen att han biter ihop och tar chansen när den återigen kommer.

Men som ni ser så är det inte bara att värva en stjärnspelare som Renberg då det innebär att han ska in och ta istid från någon annan och det om något riskerar att spräcka en sammansvetsad grupp som Skellefteå verkar vara.
Dom har fått spelet att stämma över förväntan och man har fått en bra personkemi i dom olika formationerna då det verkar som alla har accepterat sina roller.
Men samtidigt blir man med Renberg i laget ännu mer konkurranskraftiga då man om det blir som jag tror har både Ericsson och Månsson i en fjärdeformation.
Dessa herrar håller verkligen bra elitserieklass och kan man bara få dom att acceptera sina roller så blir det ett otroligt slagkraftigt Skellefteå som vi kommer se efter nyår.

                                
                                   I vilken formation återfinns Renberg när han nu gör comeback?

                                       


Annars så är elitserien otroligt jämn, mitt Frölunda har kuggat i på allvar och är nu uppe på en andraplats efter att ha fått agerat krislag under stora delar av säsongen.
Vad håller Luleå på med? Harju, Omark och Lavander får nu börja inse att så bra som dom spelar nu är dom inte egentligen, vakna killar =)
Skämt å sido, Luleås iskrigare visar återigen att man har ett otroligt hjärta till föreningen och sedan Barteckos ankomst har man spelat som att man ska vinna SM-guld.
Jag och Mikaelsson i laget pratade just om det igår, är det någon som har underpresterat sen Barteckos ankomst så är det han själv.
Omark, Harju och Lavander är ju otroliga just nu, undrar om det är en slump att dom fick det att lossna direkt efter att Wikegård sågade dom i hockeykväll.
I vilket fall som helst så ska Omark och Harju med i nästa landslagstrupp, tyvärr "Marre" så tror jag inte att du är nog tempostark för att tillföra något i ett landslag.
Men för Luleås del betyder du otroligt mycket med din inställning, ditt jobb över hela banan, ditt jobb i powerplay och sist men inte minst alla dina viktiga mål.

Men mitt tips kvarstår, Frölunda tar hem guldet i år!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Fritte

Jadu jimmy, nu är du lite ute och cyklar. Vi får åter se Färjestad som lyfter buklan iår. =) Dom gör inte mycket mål fram men sen så har dom släppt in minst mål denna säsongen och det är bra gjort då målskyttet inte har lossnat. Men det är bara en tidsfråga när det kommer igång igen. Viktiga spelare på skadelistan, men när dom kommer tillbaka så kommer PP att fungera som förre igen.



Sen så får vi kanske hoppas på att Kirunas styrelse tar ett snack med Skellefteå och kanske kan försöka låna Krekula säsongen ut om det skulle vara så att Freddan får gå åt sidan på grund av Renberg.



Ha de

2008-11-28 @ 17:33:58
URL: http://www.svenskafans.com/hockeyzon/kiruna
Postat av: Kiruna

Krekula till Kiruna nästa säsong!

2008-11-29 @ 12:46:27
URL: http://lovelyc.blogg.se/
Postat av: Christer S

jadu, Kiruna, har du rätt så vore det nånting det!

2008-11-29 @ 21:11:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0