Noterat i div 1 A!


Lite små statistiknoteringar följer här nedan..

Poängbäst: Andreas Nyberg Kiruna IF 29 poäng (12+16)

12 matcher och 29 poäng visar vilken klass Andreas ännu håller och så länge han får spela vidare i samma omgivning så har han god chans att hålla upp detta poängsnitt då deras kedja är väldigt bra komponerad.
Nu har han ett energiknippe i form av Törmä på ena kanten och en poängmakare av rang i form av Fredriksson på den andra, div 1 Sveriges bästa kedja möjligtvis?

Målbäst: Joni Lindlöf Asplöven HC 16 mål

14 matcher och 16 mål är en otroligt imponerande siffra av denna stora finländare men Joni har Urban Omark att tacka för många av dessa mål.
Urban matar fram smarta passningar som Joni distinkt avslutar på, en riktig "killer" inne i boxen denna herre.

Passningsgeni: Daniel Olofsson Piteå HC 17 ass

Endast 10 matcher har han gjort då han just nu är utlånad till Luleå vilket bara det vittnar om denna killes klass. För Piteås skull får man verkligen hoppas att det inte blir någon förlängning från Luleås sida och genom dagens värvning av Mats Fröshaug så tror jag Daniel återfinns i Piteå den 1 december.

Powerplayspecialister: Joel Fredriksson Kiruna IF och Stanislav Kall Asplöven HC 6 mål vardera

Inte direkt otippat att hitta dessa två hårdskjutande killar i toppen av powerplayligan då dom även får bra uppbackning i form av Andreas Nyberg och Urban Omark som hittar lösningar som vi andra inte ser.

Plus/Minus giganterna: Andreas Nyberg Kiruna IF och Mikko Purontakanen Asplöven HC +17

Dessa två lag öser in mål framåt och är täta bakåt och mycket tack vare dessa spelare. Andreas är navet i Kirunas offensiv medans Mikko är navet i Asplövens defensiv med sin storlek och sitt otroliga lugn.

Backarnas poänggigant: Niklas Strandberg Piteå HC 21 poäng (10+11)

Hemvändande Niklas har från sin backposition dominerat match efter match med sin otroliga blick för spelet och sitt stenhårda slagskott. En klasspelare som vet hur man som back deltar effektivast i offensiven.

Busen: Tobias Nilsson Boden HF 62 min

Inte helt otippat hittar vi här Bodens backbjässe Tobias Nilsson som aldrig tvekar att ta en fight för laget. En otroligt fysisk spelare som i bland har tendenser att spåra ur en aning men är samtidigt viktig för laget.

Tekningskung: Urban Omark Asplöven HC 71,47%

Det här är magiska siffror för en hockeynörd som jag då allt över 50 % är ok om man tekar så pass mycket som Urban gör. Har själv mött Urban ett antal gånger i tekningscirkeln och jag har varit chanslös varenda gång, endast Johan Wikberg i Piteå som jag har haft så stora problem med.

Bästa målvakt: Markus Ottosson Piteå HC 92,27%

Inte helt oväntat då Markus är en målvakt av hög kaliber men han är starkt utmanad av Asplövens Timo Lindström och Kirunas Fredrik Alcen.
Det mest noterbara på denna lista är att Lyckseles Jimmy Lundberg har 90,10% i statistiken och det är en otroligt bra siffra med tanke på hur mycket skott han får på sig jämfört med dom tre målvakterna i dom stora lagen.

Poängkung juniorer: Sebastian Rasimus Kalix UHC 12 poäng (4+8)

En Asplöven produkt som inför denna säsong kom från Luleås juniorer och valet av Kalix före Asplöven var ett smart drag av Sebastian.
Han har utvecklats enormt av det förtroende och den speltid han fått och det tror jag inte han hade gjort om han valt knopptuggande i Asplöven.

Det var lite statistik för oss statistiknördar att ta del av....

Over and Out!



Kommentarer
Postat av: Whiskas

Toppen inlägg! Keep up the good work! :)



Sätt nu några fina baljor mot Piteå på onsdag!

2008-11-24 @ 23:04:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0