Lycksele-Clemensnäs 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)


Vilken härlig kväll, fullsatta läktare och tre nya poäng in på kontot efter en otroligt stabil insats. Jag tycker att vi kontrollerar denna match bra under hela matchen, dom få farligheter som uppstod var Jimmy Lundberg i vägen för.
Vi kanske inte bjöd upp till någon av säsongens roligaste och chansrikaste matcher men defensiven skötte vid med bravur denna onsdagskväll.

Clemensnäs försökte väl som alltid att få ner puckarna på djupet och jobba hårt på dom och visst att vi bitvis spelade fast oss själva men i det stora hela så löste vi även det på ett bra sätt.
Ska man hitta nåt att klaga på denna kväll så är det väl att vi kanske var för defensiva och en aning passiva i vårt agerande, men tror hellre hemmapubliken ser det och att vi vinner än att vi bjuder på glaumorhockey och sen förlorar.

Vi får för ovanlighetens skull ledningen i denna match då Mattias Ottosson smäller in 1-0 i powerplay i mitten av första perioden, resterande del av perioden är relativt chansfattig. Man ska väl nämna att Clemensnäs hade en del farligheter innan ledningsmålet och på så sätt var dom inte helt ofarliga denna kväll.

Andra perioden är en relativt chansfattig period även den men Clemensnäs får iallafall till en kvittering och sätter i det skedet en del nerv i matchen.
Det här är väl vår sämsta period denna kväll men när den börjar lida mot sitt slut så tar Peter Rundblad helt enkelt tag i det på egen hand då han kör ett solonummer och avslutar med ett distinkt skott i nättaket, matchens behållning helt klart.

Tredje perioden kontrollerar vi från början till slut och får även in ett 3-1 mål av Johan Välitalo och just i det ögonblicket stänger vi matchen.
Clemensnäs försöker med det mesta och skapar väl någon farlighet när dom lyfter ut sin målvakt men blir inte värre än så.

Otroligt skönt att ta en seger när vi har fullsatta läktare, det kanske innebär att vi får tillbaka en del av dom även när det kostar pengar att gå på hockey.
Som vanligt var det en lagseger från vår sida där vi återigen följer vår gameplan till hundra procent, låter kanske tjatigt när jag skriver så här efter varje match men ser bara till fakta.
Vi har sex man på lika många poäng i topp av den interna poängligan, det om något visar på vilken jämn nivå vi har på detta lag. Vi har inga stjärnor som dom övriga lag, vi har inte en formation som gör majoriteten av poängen utan vi har 2 målvakter och 20 utespelare som drar sitt strå till stacken varje kväll och tack vare det får vi med oss en hel del poäng just nu.

Kan vi fortsätta med det hårda jobbet, den disciplinerade defensiven och den otroliga inställningen så kommer vi ta många många fler poäng denna säsong och förhoppningsvis kunna vara med och utmana om en seger av fortsättningsserien.

Om jag ska hitta någon som sticker ut ur lagmaskinen denna kväll så gör Jimmy Lundberg återigen en riktigt bra match och man börjar nu bli rejält bortskämd med ett fantastiskt målvaktsspel.
Backparet Mattias Ottosson och Peter Rundblad har genom hela säsongen varit otroligt stabila och så var även fallet i kväll.
Andreas Sjöberg gjorde i kväll comeback efter sin ryggskada och trots att han inte ens nästan är hundraprocentigt kvitt den så går han in och gör en klockren insats.
Ni ser, jag kan rabbla upp namn efter namn så det var kort och gott återigen en lagseger som bärgade tre nya sköna poäng.

Min egen insats är väl sådär då jag blandade och gav rätt mycket, slarvade bort en del enkla pass men hade i sin tur en del fina framspelningar och just genom en sådan fick jag med mig en assistpoäng.
Men för mycket slarv för att jag ska vara helt nöjd med kvällens match, får ta nya tag till helgen då det vankas dubbelmatch mot Kiruna på bortais.

Ett Kiruna som för övrigt hemmaslog Kalix med 5-1 i kväll och där Kirunas förstafemma faktiskt gick poänglösa, kul för övriga formationer att få det att lossna lite. Min gamla vapendragare Henrik Bergenström fick med sig 2 assistpoäng i kväll och är kanske lagomt till helgen på väg mot storformen.

Piteå bortaslog Boden med siffrorna 6-1 och där var Piteås förstaformation desto mer produktiv då dom gjorde fem av dom sex målen. Niklas Strandberg hade en härlig match och fick med sig 2 mål och 3 ass, kul för dig "Stralla".

Det var allt för i kväll, kul med fullsatta läktare och tre poäng!

Over and Out!


Kommentarer
Postat av: Jesper - som skriver i Folkbladet.

Måste bara säga Jimmy att du har en riktigt bra blogg, du kan lita på att jag läser varje inlägg som skrivs!



Föresten måste jag hålla med dig vad gäller tränare Lundström i Clemensnäs, han måste vara otroligt blåögd när tidningarna intervjuar honom för så bra som han vill framhålla sitt lag är dom inte.





Keep up the good work !



/ Jesper Rönnlund

2008-11-20 @ 13:08:07
Postat av: Jimmy

Jesper Rönnlund:



Kul att du tycker den är läsvärd, det glädjer mig..



Tränare Lundström kan som du säger inte varit på samma match som dom övriga 700 under gårdagen då jag tycker vi kontrollerar matchen totalt dom sista 50 minuterna, dom började hetare än oss men mattades fort när inte utdelningen kom.

2008-11-20 @ 13:29:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0