Lycksele-Boden 3-4 (1-1,0-3,2-0)

Precis som man på förhand förutspådde så skulle detta bli en jämn och tight match då bägge lagen kom från en serie bra matcher och det var viktiga poäng som stod på spel om man ville behålla hoppet om allettanspel uppe.

För båda lagens del var det även mycket psykologi inblandat då man lätt hamnar i en "jag tror jag är världsmästare" fas när man spelat ett antal bra matcher och tror att allt ska lösa sig av sig självt.

Första perioden började i Bodens favör då dom radade upp ett antal bra målchanser och där vi gav bort lite för mycket enkla puckar men allt eftersom perioden led så fick vi mer och mer att säga till om.
Efter 15 minuters spel så får vi oxå utdelning då Robin Bergström får stå helt fri i slottet och raka in pucken, ett viktigt mål då matchen stod och vägde.
Tyvärr så får Boden in en kvitteringspuck i slutet av perioden då vi blir lite väl anfallsglada och Martin Bränvall får sätta upp en kontring som han mycket snyggt avslutar själv.
En jämn period där målchanserna skapas av motståndarnas egna misstag och där målvakterna allt som oftast stod i vägen.

Andra perioden är Bodens från start och nästan ända in i mål då vi gör en av säsongens sämsta perioder och utav det får Boden en himla massa energi till sitt lag.
Vi slutar helt åka skridskor och gör otroligt många enkla misstag som Boden skoningslöst utnyttjar, maken till effektivare gäng får man leta efter.
Efter ett misstag i anfallszonen så sätter dom som så många gånger förr upp en snabb kontring som dom skoningslöst utnyttjar med ett otroligt hårt handledsskott rätt upp i krysset.
Strax efter det så får vi ett powerplay och då får man genast förhoppningar om att vi ska komma in i matchen igen men vad händer då om inte det att självaste bloggansvarige slarvar i uppspelsfasen och bjuder Christian Klingert på ett friläge.
Klingert är klinisk i sin avslutning och herr Stålnacke får åka ut till båset med gamnacke och skämmas lite. Det är såna saker som inte får hända men ändå sker ibland ,men kanske bra att såna misstag kommer på en rätt så rutinerad kille som jag som ändå kan komma över såna saker rätt så fort.
I början av min karriär kunde jag älta såna saker en hel match och på så sätt förstöra resterande speltid genom detta men har på ålderns höst insett att misstag händer för annars skulle varje match sluta 0-0, men aldrig roligt när man gör en sån här tavla då det känns som man sviker laget.

Givetvis får Boden ett powerplay efter detta som dom direkt utnyttjar och därmed känns det som att dom dödar matchen, men Pierre Berggren i Bodenlägret ville visst låta matchen leva då han helt oförklarigt drar på sig en 2+5+20 minuters utvisning för slashing. Jag kan tycka att det var otroligt onödigt men som motståndare så tackar man inte direkt nej till såna bjudningar.

Tredje perioden inleds med några minuters powerplayspel då vi inte lyckats utnyttja den tid vi hade på oss under andra perioden. Vi sätter upp några bra kombinationer men lyckas inte få utdelning men däremot så tar vi helt över matchen och det är mycket tack vare det långa powerplayet som vi får.
Vi börjar åka mer skridskor och får mer energi i gruppen då spelare som Markus Arvidsson och Johan Välitalo sätter in några bra tacklingar.
Det är ju dock mål som vi behöver och det ska vi även få då våran juniorkedja hittar rätt två gånger om inom loppet av några minuter och visar att den här matchen är inte död riktigt än.
Vi trycker på under dom sista minuterna men lyckas inte få in någon fler puck trots några hyfsade lägen.

Andra perioden blir vårt fall och trots en bra tredje period så orkar vi inte hela vägen fram och förhoppningsvis lärde vi oss läxan att en hockeymatch utspelas i minst 60 minuter.
Trots att vi inte kommer upp i normal standard så lyckas vi ändå pressa ett formtoppat Boden ända in på mållinjen och det visar ändå på att vi hittat en rätt bra trygghet i vårt spel.
Det man kan kräva än är att vi äldre spelare som ska bära skutan måste börja komma upp i en högre nivå och visa vägen för dom yngre, för tillfället är det tvärtom och det ansvaret ska inte unga killar behöva bära match efter match.

Andra formationen med backarna Mattias Ottosson och Peter Rundblad och som framför sig har kedjan med Viktor Skeppström, Christian Karlsson och Robin Bergström var vår klart mest framstående formation för dagen, dom har visat upp ett bra spel i en räcka matcher nu.
Dom hjälper och stödjer varandra på ett bra sätt och framförallt så visar dom en härlig vilja, ett stort hjärta och en fantastisk glädje i sitt spel och kan vi andra formationer ta efter dessa killar så blir vi riktigt riktigt farliga framöver.

Min egen insats är alltjämt sådär, finns mycket som kan bli betydligt bättre medans vissa grejer är bra. Saker som funkar är det defensiva spelet och spelet med puck i uppbyggnadsfasen då jag tycker att jag vårdar pucken på ett bra sätt (så när som på en gång). Listan på saker som kan bli bättre är betydligt större då jag tycker att jag inte alls kommer upp i nivå på tekningar och i dett offensiva spelet. Jag skapar för dåligt med chanser, har svårt att komma in på mål och svårt att vinna puckar framför motståndarmålet. Det är bitar jag måste ta tag i framöver och det kommer förmodligen lossna alldeles snart, bara man jobbar hårt varje dag så kommer även såna bitar falla på plats.

Kortfattat kan jag väl avsluta med att säga att vi inte alls kom upp till nivå i dag men trots det bjöd på hårt motstånd ända fram och det visar att vi har en djävulsk moral och en stark vilja i vår trupp. Kanske var det Boden som gjorde att vi inte kom upp till nivå för är inte första gången det händer då det även skede mot dom på bortais. Dom spelar ett disciplinerat spel och utnyttjar motståndarnas misstag på ett beundransvärt sätt och då gäller det att man inte bjuder på så mycket som vi gjorde.
Mötena mellan oss och Boden kommer bli tighta säsongen igenom och det lag som lyckas hålla bästa kylan kommer gå segrandes ur striden, tyvärr så var Boden än en gång lite kyligare.

Men förluster kommer under en lång säsong, bara att ladda om inför mötet med Asplöven nästa helg. Det ska bli skoj att komma tillbaka till det som var min hemmaborg under en månads tid, nu återvänder jag i "fel färger" men hoppas ändå ha lite support på plats =)