Kalix-Lycksele 4-5 (1-1, 2-1, 1-3)

Efter ytterligare en tur upp till Östra Norrbotten så är man nu äntligen hemma och kan krypa till kojs med ett leende på läpparna efter en härlig uddamålsseger i eftermiddag.
Det var nog en match helt i publikens smak då det var en match som svängde fram och tillbaka i sextio minuter och som hade kunnat sluta i princip hur som helst men tycker dock att vi kändes en aning stabilare sett över hela matchen.

Vi började första perioden riktigt bra men vi brukar ha svårt att få in första målet i matcherna och så var det även i dag då Kalix orättvist fick ledningen och på så sätt kom in i matchen.
Vi hann dock med en kvittering innan pausvilan då Johan Lindström mycket fräckt stänker upp en puck i första krysset från en väldigt dålig vinkel.

Andra perioden börjar vi även den mycket bra och vi får in en 1-2 ledning då Johan Lindström återigen hittar en lucka bakom Kalixmålvakten.
Efter målet så tappar vi helt plötsligt allt det fina spelet som vi haft innan och Kalix tar över andra halvan av denna period totalt och kan också mycket rättvist vända på matchen och gå till paus med en 3-2 ledning.

Tredje perioden blir en spännande historia där lagen byter mål mellan varandra, först kvitterar vi till 3-3 genom Markus Arvidsson efter ett fint förarbete av matchens lirare Johan Lindström.
Vi hinner knappt bänka oss förrän Kalix återigen tar ledningen och man började nu undra om vi hade ork att komma tillbaka en gång till, men visst hade vi det.
Med några minuter kvar så kvitterade Johan Välitalo och givetvis var Johan Lindström med i förspelet även till detta mål, vilken match han fick till i dag.
Men nu måste det vara slut med alla dessa mål och antingen sudden eller straffar ska få avgöra det här hann jag tänka, men ack så fel jag hade.
Med fyra minuter kvar så får jag en underbar framspelning av Niklas Dahl och ensam med målvakten från röda linjen hann jag tänka en hel del dåliga tankar eftersom mitt målskytte inte varit vad det borde den senaste tiden.
Denna gång gick det dock bra då jag fick en lång förflyttning på målvakten och kunde lyfta upp pucken i nättaket och nu borde väl segern vara säkrad.
Visst var den det trots att Kalix hade en massiv press under dom sista två minuterna men ett uppoffrande spel från vår sida gjorde att vi lyckades reda ut stormen och ta med oss dom tre poängen hem.

Vi spelade stundtals riktigt bra men vi hade några rejäla svackor som kunde ha kostat oss segern men som så många gånger förr så visade vi upp en stor kampvilja och rejäla vinnarskallar då vi hämtade upp underläge efter underläge.

Jacob Schönberg fick i dag säsongsdebutera i målet då Jimmy Lundberg har problem med ett knä och vilken härlig debut det blev för Jacob.
Han visade upp ett härligt lugn och stod för en del matchavgörande räddningar och framförallt fick han vara med att vinna direkt, en härlig kick för hans självförtroende då han visade att han håller en hög nivå på sitt spel då han väl får chan sen.

Annars så var matchens profil givetvis Johan Lindström som stod för två mål och två assists och självklart  hade Johan i dagen stor del i vår seger.
Men som vanligt så vinner vi som ett lag och förlorar som ett lag och Lycksele SK årgång 2008-2009 är verkligen en lagmaskin där vi behöver alla spelare för att lyckas vinna matcher.

I Kalix var det för ovanlighetens skull inte Anders Vikman som låg bakom det mesta utan i dag handlade det mycket om Johan Karlsson och Sebastian Rasimus som hade en bra dag på jobbet. Bra för Kalix att veta att när inte Anders orkar leda laget så finns det andra som kan kliva fram och leverera och att Johan kliver fram är väl inte någon större skräll då det är just han och Anders som är dom som ska bära laget.
Däremot så tycker jag att Sebastian Rasimus har tagit ett kliv i utvecklingen under denna säsong, lyser av självförtroende och rör om rejält i motståndarnas försvarszon.
Där kanske Asplöven har en egen produkt att hämta hem till nästa säsong?

För min egen del så får jag vara nöjd då vi vinner och jag lyckas skrapa ihop både ett matchvinnande mål och en helt ok assist. Jag hade många bra pucktransporter genom mittzonen och en del fina framspelningar som det hade kunnat bli utdelning på.
Jag skapar väl fortfarande lite för lite målchanser men har skapat betydligt mer dom senaste två matcherna då jag spelat ytterforward, men än fler kan det bli.
Det var skönt att göra poäng och framförallt mål i eftermiddag då jag haft en otrolig poängtorka dom senaste matcherna och då är det lätt att det blir en del frustration och stress när väl lägena dyker upp, förhoppningsvis var detta vändningen på den fronten.

Nu får det vara färdigskrivet för i dag, nu väntar en god natts sömn innan fokuseringen på Clemensnäs matchen börjar under morgondagen.

Nya sköna poäng till kontot grabbar, det här ska vi hålla i hela säsongen!