Inför Boden..


I morgon så gästas vi av ett formstarkt och disciplinerat Boden som under dom senaste matcherna verkligen gjort bra resultat. Det kanske är en överraskning för många att Boden gått så pass bra som dom gjort men jag tror att dom själva hela tiden vetat att dom varit så här bra då coach Taavola redan under försäsongen sagt i tidningarna att dom är bättre än under fjolåret.

Men oavsett vilket så tycker jag att det är kul att både vi och Boden kunnat bjuda upp till en bra säsongsstart då vi än så länge hänger med i slaget om tredjeplatsen, men att något av dessa lag i slutändan ska ta den är bara en utopi då Kiruna, Piteå och Asplöven sedan länge gjort en stående bokning på topptre placeringarna.

Boden spelar en äckligt disciplinerad hockey och jag är väldigt imponerad av att coach Taavola fått sitt unga gäng att klara av att spela denna taktiska hockey då man som ung gärna bara vill in och köra.
Det är väl inte världens mest underhållande att titta på men ack så effektiv då dom genom sitt tighta spel i mittzon skapar mängder med numerära överlägen när spelet vänder.
Deras spelvändningar får man verkligen se upp med då dom är otroligt skickliga på att utnyttja just dessa, här märks det verkligen hur mycket Taavola gnuggat system och taktik under träningspassen.

Jag kan känna själv att jag låter en aning kritisk till Bodens uppstyrda spel och på sätt och vis kan jag väl vara det då jag tycker att man med unga killar kanske måste släppa lite på tyglarna för att få dom att utvecklas.
Hockey på den här nivån handlar dock kanske inte så mycket om att utveckla individer utan att som lag vinna matcher och att som lag nå framgångar med dom resurser man har och just att få ut max av sina resurser är något jag tycker dom har lyckats med fullt ut än så länge.
Som supporter vill man se laget vinna matcher och hur det sen ser ut spelar egentligen ingen stor roll och så länge laget vinner matcher och gör mycket mål så kan väl ingen påstå att Boden spelar tråkigt.

För vår del kommer matchen i morgon handla till stor del om psykologi då vi nu efter våran skrällseger uppe i Piteå är som mest sårbara då det är lätt att man tror att man är världsmästare.
En seger gör ingen säsong och för att vi ska uppnå samma kvalité i spelet som i onsdags så gäller det att vi är fokuserade och beredda på att det är samma hårda jobb som gäller om vi ska lyckas få med oss några poäng.
Vi måste tänka tillbaka på vad som gjorde att vi lyckades slå Piteå och det var då inte några snygga flippass, några klapp-klapp mål och några gå in på en skridsko situationer utan det var ett stenhårt jobb, ett jäkla hjärta och en hög moral som tog oss till denna framgång.

Lyckas vi glömma Piteå matchen och fokusera på uppgiften Boden så tror jag att vi kommer  att ge dom en bra match då vi har revansch att utkräva efter en 8-4 förlust på bortais då Boden skoningslöst utnyttjade våra misstag.

Ser med tillförsikt fram emot morgondagen då det ska bli skoj att se om vi kan dyrka upp Bodens mästerliga försvar utan att öppna oss bakåt, lättare sagt än gjort men i vilket fall som helst så är det en härlig utmaning att se fram emot.

Vi ska göra allt vi kan för att ta ytterligare poäng och hålla segersviten vid liv, i morgon kör vi igen!


                                          Kanske dax för bloggansvarige att bryta måltorkan i morgon?

                                              


Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0