Glädjespridarna!



Så här i off-seson tider så händer det inte alltid något av betydelse i hockey Sverige, passar då bra att ta upp ämnen som kanske annars inte kommer upp på tapeten..

I stort sett varje ishall har sin glädjespridare, han som kommer till hallen varje dag, plockar lite tejp från golvet, kokar kaffe, fyller på vattenflaskor m.m..Han hjälper till där han kan hjälpa till och gör allt för att grabbarna ska trivas.
Han snackar och skojar med grabbarna, han är in och pratar med motståndarspelarna och han piggar även upp vaktmästarnas vardag..

I Kiruna finns dock den som sprider mest glädje och mest skratt, Janne Lehto mina damer och herrar. Janne har under ett antal års tid varit på hallen i takt med att grabbarna börjat droppa in och han har lämnat hallen när grabbarna börjat gå hem, alltid med ett leende på läpparna.

Jag har aldrig stött på en människa som har kunnat få ett helt lag, motståndare och till och med Tommy Seijsing att vika sig i skratt.
Under det senaste året har han av vad jag har förstått inte infunnit sig på Lombia eftersom han jobbade eftermiddag men rykterna säger att till hösten är han där igen..

Är nog den viktigaste comebacken i våran serie, i Janne får Kiruna en laglojal stämmningshöjare som kommer bjuda grabbarna på åtskilliga skratt även denna vinter..

Hoppas att hockeyn någon gång kommer visa sin uppskattning till Janne för allt han har gjort genom åren, utan dig Janne skulle det inte bli lika kul att besöka anrika Lombia Ishall..

Den dagen Janne bestämmer sig för att nu får det räcka med hockey så räknar då jag med att han får åtminstone en tavla upphängd i ishallen, för han är minst lika viktig för Kirunas hockey som Börje Salming..

Vi ses i oktober Janne!!

Kommentarer
Postat av: Jante by night

Ja, då är det en hel del ledare och spelare som skall upp på väggarna i hallen. Plats finns ju. Finns oändligt med ledare och viktiga kuggar som aldrig fått eller kommer få uppskattning. Man vågar knappt tänka på antalet. Helt klart borde fler få uppskattning för sina insatser. Inte bara nutid utan från 60-talet och framåt. Men det är väl som alltid annars. Syns man inte i NSD finns man inte. Verka i det tysta är inte att rekommendera uppe i Kiruna om man vill få ett tack.

2008-07-29 @ 17:29:36
Postat av: jungman Jansson

Jante, tror det tyvärr är så i dem flesta klubbar, men på något sätt är det ändå dem "som verkat i det tysta" som i längden är dem som finns i folks medvetande. Därför kul att läsa ett blogginlägg om dem som inte syns då dem jobbar i bakgrunden men är ack så viktiga för klubbens existens.

2008-07-30 @ 17:47:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0