Genomgång av lagen,börjar med Kiruna IF

Tänkte att jag här framöver kommer ha en liten genomgång av lagen i våran serie som det ser ut just nu,många lag hinner ju stärka upp sina trupper under pågående säsong..

Som första lag ut tänkte jag presentera det lag jag har bäst koll på och som jag oxå tror är dom stora utmanarna till seriesegern,alltså Kiruna..
Kiruna har till till denna säsong något som är väldigt sällsynt bland topplagen i div 1 i dag fått behålla sina stomspelare och den enda dom egentligen velat ha kvar av dom som försvunnit är Robin Jacobsson,den stora backen som skrev på för Tingsryd tidigare i sommar.
 
Kan se tillbaka på förra säsongen där Troja tog steget upp mkt tack vare att dom fått bygga på samma lag i några års tid och för varje år som gått lyckats spetsa till det en aning,tror det är på sikt så man måste göra som lag om man vill ta sig uppåt.

Vad ska man säga om Kiruna då?
 
Ett skridskostarkt lag som kommer komma väldigt fysiskt förbereda till denna säsong.. Har en till växten rätt liten forwardsbesättning som kommer vålla stora problem för storväxta försvar..

Man har en mycket gedigen målvakt i Fredrik Alcen,väldigt bra skolad och en stor talang som säkerligen tar ytterligare ett steg i utvecklingen..

På backsidan vilar ett stort ansvar på den väldige Dan Eriksson,som spelat allsvenskt både med Kiruna och Nyköping.. Dan producerade en hel del poäng förra året och kanske har han på ålderns höst blivit en offensiv back,oavsett vilket så är han en viktig kugge i maskineriet..
Man har även en comebackande spelare i Marcus Erson som gör comeback efter ett års uppehåll,en spelskicklig right back som kommer vara till stor nytta i powerplay spelet.. Men den kanske mest intressanta av Kirunas backar är Philip Kemi som är blott 17 år gammal och hör till landets 6 främsta backar i sin årskull,oerhört skridskostark och spelskicklig som förmodligen kommer få sitt genombrott i seniorhockey i vinter om han tacklat alla framgångar på rätt sätt..
 
På forwardssidan vimlar det av profiler,Joel Fredriksson som är en notorisk målskytt och en mkt sevärd spelare,Andreas Nyberg som spelat allsvenskt med Kiruna,Nyköping,Skellefteå och även testat på elitseriespel med Solna AIK.. En teknisk avig forward som vill ha mkt puck och tar ett stort ansvar..
Men för mig är den största profilen (som även är den minsta till växten) Joel Törmä,167 cm lagkapten och slitvarg. Hans främsta egenskaper är skridskoåkningen,viljan och balansen..

Bland forwardsförvärven märks min gamla vapendragare,Henrik Bergenström som är en skicklig spelare,väldigt stark med pucken och svår att få grepp om..En riktig attraktion kommer han bli för den svårflörtade Kiruna publiken,honom får ni inte missa i vinter Kirunabor..Vill även höja ett varningens finger för hemvändande Mikael Lasu som vänder hem efter en ettårig sejour i Asplöven där han genomgående var en av deras bästa spelare,Mikael besitter ett otroligt spelsinne och ena härliga händer..
 
Som tränare för laget ses även i år Jan-Åke Tiensuu,han är vad jag förstår väldigt bra på vad det gäller träningsbiten och en mkt ärlig och rättvis tränare..

Tippar Kiruna som lag 2 i div 1 norra med bred marginal neråt..

Tack för mig..

Kommentarer
Postat av: Christer S

Bra skrivet om hjältarna från HemOrten! Fast tipset är förstås åt h-e fel. Klar 1;a med god marginal nedåt ska det vara, men du halkade väl på tangenterna, haha

2008-07-16 @ 19:03:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0