Genomgång av lagen, Bodens HF

I dag går granskningen vidare med en klassisk hockeystad, nämligen Boden..
Vem minns inte dusterna mellan Kiruna och Boden på det glada 90-talet och derbykaraktären försämrades direkt inte efter Igor Vlasovs övergång från just Kiruna till Boden..

Minns den tiden med glädje när båda lagen kamperade i topp i div 1 innan jul och sedemera i topp även i allsvenskan,ett näst intill utsålt Lombia och en härlig hatstämning både på läktaren och isen,det var tider det..

Men som för Kiruna fick Bodens IK stora ekonomiska problem och kunde inte som Kiruna gjorde det med några magra år som följd vända det negativa kapitalet och fick således se konkursens ansikte..

2005 startade man upp Bodens HF och tog inför fjolåret steget upp i Div 1 med ett ungt och talangfullt lag som kanske inte just då var redo för Div 1 spel.

Ulf Taavola har basat för laget dom senaste åren och det är en erkänt duktig och meriterande tränare som vad jag har hört har sina starka sidor i att han ställer tuffa krav och att han är fantastiskt duktig på utveckla unga spelare.
Så Boden kommer nog inom några tilhöra toppen av div 1 hockeyn igen om man i lugn och ro bygger upp sitt unga lag och får behålla sina talanger..

Om Boden vet jag inte heller så mkt,vet att dom blev bättre och bättre under fjolårssäsongen och att man förmodligen kommer ännu starkare till denna säsong då alla blivit ett år äldre och fått ännu en rejäl sommarträning i sina kroppar..

Johan Norberg är väl den som kommer ha hand om första spaden även i år,en stor målvakt kroppsligt och täcker nog på så sätt av ytorna alldeles ypperligt,alltid svårt att göra mål på en stor målvakt då det är svårt att se nåt nät..

I övrigt som jag skrev ett mkt ungt lagt där min gamla TV-pucks kompis Martin Bränvall får stå för rutinen,vad jag kommer i håg av Martin så var han en mkt avig och rapp spelare men ska även tilläggas att det är en helt underbar person vid sidan av isen och står nog för en hel del skämt för grabbarna i omkl rummet..

Baserat på att laget blev starkare och starkare under fjolåret och att laget blivit ett år äldre och ett år klokare så tippar jag Boden som lag nr 5 i serien,tror det blir tufft att ro på ett hemmastarkt och mer rutinerat Clemensnäs men tror och hoppas att Boden ger en rejäl match om den viktiga 4:de platsen..

Hur som helst ska det bli intressant och nostalgiskt att komma till Björknäshallen och återuppleva gamla minnen..

Tippar alltså Boden som lag 5..

En liten tanke skickar jag till mina forna lagkompisar i Falu IF som denna säsong valt att gå till IFK Ore,en hårdsatsande nystartad div 3 klubb i Dalarna som lyckats värva Viktor Glans,Jesper Larsson,Joakim Westerling,Rickard Spångmyr och Alexander Jestoi från just Falu IF.

Dom har som ett av landets första seniorlag sin ispremiär i dag,stela ljumskar och värkande höftböjar på dessa killar under morgondagen..

IFK Ore kommer förmodligen köra över allt motstånd och till nästa höst husera i Div 2 då man även fått hem hemvändande backen Jimmy "Bam-Bam" Danielsson efter några år i allsvenskan och senaste säsongen i Danska ligan..

Lycka till i vinter pojkar,kommer följa eran resa..


Tack för denna gång..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0