Väntade resultat!


Gårdagen bjöd inte på några direkta skrällar i div 1 A, det som närmast kan likna en skräll är Clemensnäs bortaseger över Kalix.
Tänkte att jag går igenom gårdagen här nedan och lämnar lite kommentarer efter respektive match.

Kalix-Clemensnäs 3-4

Kommentar:

Stackars Kalix då dom är så nära så nära men lite orättvist så lyckas Clemensnäs vända under den sista akten, backen Leif Wennerlöf blir stor matchvinnare med sina två mål i slutperioden.
Är väl lite orutin som lyser igenom i Kalixlaget då dom ofta tappar matcher i slutperioden och har väldigt svårt att döda matcher som dom har spelövertag i.
Som vanligt hittar vi Johan Karlsson och Anders Vikman i poängprotokollet för hemmalaget, dom levererar match efter match vilket tyder på klass.
I bortalaget så var det junioren Emil Simonsbacka som vaktade målet och det gjorde han med bravur då han räddade kvar Clemensnäs under dom första två perioderna, kul för Emil.

Kiruna-Boden 10-2

Kommentar:

Boden verkar ha förtvivlat svårt för just Kiruna då dom på tre matcher har den inte alltför smickrande målskillnaden 4-23, verkar verkligen inte vara Bodens drömmotståndare.
För Kirunas del så ser det verkligen bra ut nu då man under dom senaste matcherna kört över allt som kommit i deras väg.
Nyckeln till denna framgång är att man fått i gång alla formationer och genom det så har självförtroendet i gruppen höjts. Spelare som Henrik Bergenström och Mikael Lasu är just nu glödheta och producerar poäng i parti och minut, kul för dessa killar då dom fått en hel del skit i olika forum under säsongsstarten.
Annars så fortsätter förstakedjan att leverera trots avsaknaden av skyttekungen Joel Fredriksson då Andreas Nyberg återigen summerade en förstklassig match efter sina fyra assistpoäng.

Reagerade på att Ulf Taavola uttalade sig om att han var stolt över sina killar i går. Visst att Boden hade många spelare borta, men stolt efter en 10-2 förlust mot ett Kiruna som inte kom upp i någon höjdarnivå enligt dom själva?

Asplöven-Piteå 3-1

Kommentar:

En magnifik förstaperiod av Asplöven där dom trots en otrolig speldominans endast kunde gå till pausvila med en 2-1  ledning.
Piteå åt sig sedemera in i matchen men trots det så blev det inga fler mål för Piteå, ett sista försök genom att ta ut målvakten hjälpte inte heller det då Marcus Waldehagen  då passade på att fastställa slutresultatet till 3-1.
Asplöven känns numret större än både Piteå och Kiruna men det ska bli roligt att se vad Kiruna kan göra i nästa match mot Asplöven då Kiruna just nu är kanske seriens hetaste lag.

Bäst i Asplöven var enligt rapporterna nyförvärvet Juhamatti Yli-Junnila som redan från start har börjar att leverera, en klasspelare som inte är  någon skridskovirtuos men har visst otroligt fina händer och ett härligt spelsinne.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Fritte

Lite rättelse på totala målskillnaden mellan Kiruna och Boden. Kiruna har vunnit matcherna med 10-2, 7-1 och 7-1 Så summan blir då 24-4. Annars bra jobba men bloggen =)

2008-12-04 @ 21:39:25
URL: http://www.svenskafans.com/hockeyzon/kiruna
Postat av: Bobbo Krull

Nu äntligen börjar Bergenström att producera, men någon skridskoåkare av rang kommer han alldrig att bli.

Boden igår var nog det sämsta på mycket länge, tro allvarligt att Kirunas J-20 lag skulle givit dom en match.

2008-12-04 @ 22:12:08
Postat av: vatten bärare

Hoppas att KIruna klarar sig från skador, t-r spelar hårt med 10st, övriga bär vatten åt Nyberg med flera.

2008-12-05 @ 15:20:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0