Summering av Piteå HC


Inför säsongen så hade jag mina farhågor om att årets upplaga av Piteå skulle bli den sämsta på många många år då man tappade spelare efter spelare till allsvenskan.
Det var tunga tapp som man långt in på sommaren ännu inte hade lyckats ersätta, men sent in på "silly season" presenterade man två tunga nyförvärv i Niklas Strandberg och Daniel Olofsson.
Det kändes som två välbehövliga värvningar om Piteå även denna säsong skulle räknas in bland tungviktarna i serien, och med facit i hand efter denna höst så hade jag så rätt så rätt.

Piteå inledde säsongen strålande och mycket kom att kretsa kring förstaformationen som "Stralla" och "Ragge" var dom ledande krafterna i, formationen sprutade in mål och var inblandade i det mesta i anfallsväg för Piteå.
Man slog bland annat Asplöven på bortais med 0-2 vilket får anses riktigt starkt då Asplöven väldigt väldigt sällan går mållösa från en hemmamatch.
Det fortsatte kugga i bra relativt långt in på hösten, det som kunde kännas en aning skakigt var att det bara var förstaformationen som producerade och farhågorna fanns att när dom hamnar i en svacka så är det inte någon annan formation som kan kliva fram och ta över ansvaret.
Mycket riktigt så kunde inte förstaformationen hålla uppe sin produktion hela hösten av förklarliga skäl då "Ragge" blev utlånad till Luleå och Johan Wikberg hamnade på skadelistan.
Det var inte bara förstaformationen som drogs med skador utan alla formationer drog på sig skador och sjukdomar, det bidrog till att man fick utnyttja sitt samarbete med Luleå till fullo.
Man lånade in ett gäng duktiga Luleå juniorer som skötte sina uppgifter exemplariskt, trots det så började maskinen Piteå haka upp sig lite och till slut fick man även släppa ifrån sig både serieledning och andraplatsen till Asplöven respektive Kiruna.

Det är väl kanske bra att Piteå har gjort bort skador och sjukdomar nu under hösten då dom ändå sen länge är klara för spel i allettan och när väl pucken släpps i den så lär vi få se ett minst lika stark Piteå som vi sett under första halvan av hösten.
Man har väl successivt även fått i gång dom andra formationernas produktion men än så är det den första som levererar det mesta, det behöver inte vara negativt det heller om det är så att dom övriga formationerna sköter sina defensiva uppgifter på ett bra sätt.

På målvaktssidan har man under hösten rullat på rätt friskt men självklart så kommer Marcus Ottosson stå merparten av matcherna när väl allettan drar i gång.
Backsidan har sett relativt stabil ut där man har sina toppar i Niklas Strandberg och Olov Lundqvist men där Petter Lindberg överraskat mycket på mig med sin fysiska spelstil.
Forwardssidan ser riktigt giftig ut där Daniel Olofsson och Anton Lundberg haft en bra produktion, kan man nu bara få upp Fredrik Edlunds produktion till det normala så lär man ha två formationer som kan producera många mål.
Fredrik Edlund har väl efter en trög start nu hittat formen och kommer säkerligen vara i fjolårsformen lagomt till allettan, kanske får vi lagomt till allettan även se ett tillskott i Björn Lavander eller Fredrik Davidsson?

Om man synar spelarmaterialet i sömmarna så har Piteå gjort en klart godkänd säsong då man är med och fightas på fullaste allvar med Asplöven och Kiruna, kanske har man till och med spelat lite över förväntan då man på förhand inte ser ut att ha alltför bra bredd på sin trupp.
Man blir kanske lite väl lättlästa genom att man bara har en formation som producerar rejält men samtidigt har alla lag vetat om det under hösten utan att kunna få stopp på det.
Men för att Piteå ska kunna ta sig långt denna säsong så krävs det nog att fler killar kliver fram och visar vägen, det finns det dock alla chanser till då dom flesta spelare brukar tända till när allvaret börjar.

Om jag ska bedöma Piteås höst så hamnar dom på betyget 3,5 av 5 möjliga. En otroligt bra start på hösten men har eftersom mattats en aning, mycket beroende på alla skadebekymmer och utlåningar som man dragits med.
Jag ger Piteå relativt goda chanser i det som komma skall och jag är lite lur på att Piteå tyvärr kommer knipa andraplatsen före Kiruna. Den beräkningen gäller bara om Marcus Ottosson kan hitta sin goda fjolårsform då han i Asplöven tröjan agerade levande vägg. Men det tror jag han gör då Marcus är dom stora matchernas man och mitt tips är att han kliver fram och spelar hem andraplatsen till sina lagkamrater.

Det var allt om Piteå, i morgon är det dax att syna laget som varit klart formstarkast om man ser till dom 10 sista omgångarna under hösten. Ett lag som vi bara för en vecka sen fick en rejäl lektion av under lördagen för att vi sen redan dagen efter fick chans till revansch.

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0