Summering av Kiruna IF


Man fick inför denna säsong så när som på Robin Jacobsson behålla det man ville behålla av fjolårslaget och man kunde dessutom krydda med etablerade nyförvärv som Henrik Bergenström, Mikael Lasu och Oscar Molin. Det såg minst sagt bra ut för Kiruna när man klev på isen i augusti och målsättningen eller snarare visionen är att ta sig tillbaka till allsvenskan som man senast spelade säsongen 02-03.

Dom har en otroligt hemvävd trupp där dom flesta spelare har någon form av anknytning till Kiruna, just det och även det att man kunnat bygga vidare på fjolåret tack vare att man har fått behålla stommen talar för Kiruna i den framtida allettan.

Hösten började annars sådär då man hade en tuff start med både Asplöven och Piteå på bortais under dom inledande omgångarna, två matcher som man inte hade så mycket att hämta i. Man plockade dock säkra segrar mot dom tippade bottenlagen men trots det så började osäkerheten sprida sig då inte spelet funkade som man ville.
Man hade dålig spridning på produktionen då det bara var den etablerade förstaformationen som producerade och där coach Tiensuu i dom övriga formationerna gjorde förändringar till höger och vänster.
En rad konstiga uttalanden i pressen av herr Tiensuu där han sågade sin egen målvakt Fredrik Alcén gjorde att även målvakts och försvarsspel blev en aning darrigt.
Men när man i den viktiga bortamatchen mot Boden fullkomligt körde över hemmalaget så började läget ljusna en aning och just den matchen tror jag var viktig för Kirunas fortsatta höst.

När man sedan slog Kalix hemma så vände allt för det skridskoskickliga gruvlaget, alla formationer började producera och man radade upp seger efter seger under den avslutande delen.
Ifrågasatta spelare som Henrik Bergenström och Magnus Sandström hittade varandra och öste in poäng tillsammans, Mikael Lasus spel växte flera nivåer då han började att ta tag i taktpinnen i sin formation och det viktiga målvaktsspelet tog sig till en ny dimension då Fredrik Alcén hittade tillbaka till det spel som man kan förvänta sig utav en klassmålvakt.
Enda plumpen under dom sista elva omgångarna innan uppehållet kom i sista matchen mot oss då Kiruna nog tyvärr hade tagit sig ett för tidigt jullov.

Om man ser till den senaste tiden så har Kiruna varit seriens klart bästa lag då man spelar en otroligt tempostark hockey där puckleveranserna är snabba och med bra precision. Man har fantastiska spelvändningar och är bra på vrida och vända i motståndarnas zon. Om man ska hitta någonting negativt så är det att dom har svårt att vinna matcher då inte ben och spel fungerar eftersom Kiruna aldrig kan fysa sig till en seger. Man har en kortväxt och lätt forwardsbesättning som är väldigt beroende av att ben och händer fungerar, fungerar inte det så har dom inte mycket att hämta mot bättre motstånd.
Annars så har man nu en bra sammansättning i formationerna där förstaformationen är en av landets bästa och där andra och tredjeformationen håller väldigt hög klass. Man har förutom förstaformationen riktiga klasspelare i Henrik Bergenström, Mikael Lasu, Magnus Sandström och Joakim Fredriksson och där Simon Ésseryd och Patrik Knudsen får göra det riktiga skitjobbet.
Backsidan ser stabil ut i defensiven och där man även har många offensivt skickliga backar, sett över hela säsongen så har Oscar Molin varit den klart bästa backen. Jag själv är imponerad av den unga backen Philip Kemi som övertygat oerhört på mig i mötena mot oss. Philip verkar ha mognat rejält i både spel och huvud denna säsong och i honom har vi en framtida storback om jag får sia en aning.

Om man ser till hela hösten så är betyget 4 av 5 en ganska så rättvis bedömning, men ser man till dom avslutande omgångarna så är man nästan värd en femma då man radat upp segrar med en rolig och effektiv hockey.
Jag hoppas verkligen att Kiruna denna vår tar sig vidare till playoff spel då man under dom senaste åren floppat rejält i allettan. Man har nog lärt sig en del utav det och man kommer förmodligen få slåss om andraplatsen med Piteå, är tyvärr lite lur på att Marcus Ottosson gärna vill spela hem den platsen till sitt Piteå.
Men ser man till Piteå och Kirunas trupper så har Kiruna en betydligt bättre bredd och i slutändan så får man hoppas att det betalar sig, jag kommer hålla alla tummar jag kan för att gruvstadens stolthet ska få uppleva ett playoffspel.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: 2

ska bli intressant att se hur östersund, kb, LN91 står sig mot "de tre stora"

2008-12-31 @ 00:25:00
Postat av: Christer S

Det bör nog bara vara Östersund som har skuggan av en chans ens, medans 1 A har blivit en bra mycket bättre serie, inklusive lagen nedanför de tre, så är det precis motsatt förhållande i 1 B om man ska gå efter tidningar med mera..

2008-12-31 @ 11:41:07
Postat av: Anonym

Det bör nog bara vara Östersund som har skuggan av en chans ens, medans 1 A har blivit en bra mycket bättre serie, inklusive lagen nedanför de tre, så är det precis motsatt förhållande i 1 B om man ska gå efter tidningar med mera..

2008-12-31 @ 11:43:19
Postat av: 2

Ja, även domare som dömt i båda serierna tycker det är bättre spel i A än i B, även när det gäller "bottenlagen" i div 1A.

2008-12-31 @ 14:07:24
Postat av: Jag har koll

Vi får hoppas att Nyberg o Bergenström är friska, om dom saknas blir Kiruna ett strykgäng.

Jimmy du har en bra kompis koll på laget...

2008-12-31 @ 14:14:46
Postat av: info

lsk slog ju både ln91 och kb65

2009-01-01 @ 17:50:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0