Summering av Bodens HF


Det var egentligen tänkt att Boden redan under gårdagen skulle ha summerats men gårdagen var min sista i Kiruna denna jul och prioriterade släktbesök, NHL match hos Fredrik Alcén (två enkla segrar för mig) och en kopp kaffe hemma hos Kirunakaptenen Joel Törmä före en summering av Boden.

Men nu är det dax att syna Taavolas disciplinerade mannar lite extra, tror jag har ganska bra koll på vad Boden presterat denna höst. Man gick inför säsongen ut i pressen och snackade om att man blivit betydligt bättre än under fjolåret och att man i år skulle vara med och jäklas på allvar, även jag själv trodde väl att Bodens unga gäng under fjolåret hade samlat på sig värdefull rutin som dom under denna säsong skulle få användning för.

Man började också riktigt bra i seriespelet där man radade upp ett antal segrar och satte under en period rejäl press på Kiruna då man hade ett stort försprång poängmässigt men där man hade spelat ett x antal matcher mer än Kiruna.
Men så långt såg det optimistisk ut för Boden då man hade en otrolig energi och framförallt en tro på sig själva där det nästan kändes som att Taavola präntat in i grabbarna att dom var oslagbara.
Till slut var det då dax för Boden att få bekänna färg då man på hemmaplan tog emot ett osäkert Kiruna i slaget om tredjeplatsen, Boden hade trissat upp sig själva inför detta möte då dom såg sin chans att rycka ifrån Kiruna en aning.
Det blev dock ett väldigt antiklimax då ett naivt Boden frångick sina principer och försökte utmana Kiruna på lika villkor och åkte på en svidande 1-7 förlust efter att Kirunas förstafemma var på riktigt spelhumör och var inblandade i alla dom sju målen.

Efter den matchen så har det vänt en aning för Boden och i december månad så fick man inte med sig många poäng och det innebar att man gick till jullov som femma, fyra poäng efter oss.
För den skullen kan man inte säga att Boden har spelat dåligt den senaste tiden utan är väl snarare så att flytet man hade i början nu har vänt till en aning oflyt.
Under dom inledande omgångarna hade man även en fantastisk utdelning som man nu kanske fått betala tillbaka lite för och sen är det väl också så att när man har ett ungt lag så får man räkna med att det kommer rejäla svackor under säsongen.

Boden spelar annars en väldigt disciplinerad hockey där man stenhårt följer Taavolas upplagda gameplan, tror killarna har den respekten för Taavola att dom inte vågar annat än att följa sin gameplan till punkt och pricka.
Många tycker att dom spelar en väldigt tråkig och för disciplinerad hockey där dom bara väntar på att bli bjudna på chanser, jag har väl också kanske nämnt det här i bloggen att dom spelar en tråkig hockey.
Men måhända om den är tråkig men ingen kan beskylla dom för att den inte är effektiv då dom helt enkelt spelar efter sina resurser och det ska dom ha all heder för.
Dom unga killarna blir taktiskt väldrillade och utbildade och där dom så småningom säkerligen ges chansen till att utveckla improvisationen och dom tekniska färdigheterna.

Om man ska se till lagdelarna så har väl målvaktsspelet fungerat sådär, i vissa matcher har det varit helt strålande och i vissa matcher har det rasat ihop.
Backsidan är stabil och säker där jag har en favorit i unge Jesper Dahlroth som vi säkerligen kommer få se ta steget uppåt i seriesystemet i framtiden.
Forwardssidan är väl även den homogen och framförallt effektiv där Jimmy Vågstedt denna höst varit det främsta anfallsvapnet då han fullkomligen öst in mål.

Som lag är Boden som jag skrev tidigare väldigt bra skolade och tighta som grupp, just dom egenskaperna tycker jag har fungerat klockrent. Jag skulle dock vilja se mer individuella nummer för att jag ska vara helt nöjd då jag tycker att dom har spelartyper som är riktigt riktigt bra individuellt.
Vi har haft väldigt svårt i mötena lagen emellan då vi bara lyckats få med oss en poäng på dom tre matcher som vi har spelat och för att vi ska ha chansen att vinna fortsättningsserien så måste vi komma till bukt med problemet Boden.
Dom har spelat otroligt smart mot oss då dom spelat exakt som vi men lite bättre, dom har backat hem och utnyttjat våra misstag på ett skoningslöst sätt.

Hade man bara bedömt Boden i matcherna mot oss så hade dom lätt fått 5 av 5 utav mig men ska man se till helheten så tycker jag att dom hamnar på en 3:a.
Dom har gjort en bra säsong så här långt där dom kanske under senare delen av hösten tappat lite väl många poäng och med tanke på deras kaxiga attityd utåt i höstas så kan den inte sammanfattas som annat än godkänd.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Christer S

klockrent igen, förutom att Taavola ALDRIG kommer att tillåta individualister i sitt lag.

2008-12-29 @ 00:28:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0