Lycksele-Kiruna 2-9 (1-4, 1-1, 0-4)


Detta inlägg kommer inte handla om att vi gjorde en dålig insats eller om händelser under matchen, i stället tänkte jag passa på att hylla det spel som Kiruna visade upp i dag.

Kiruna var denna eftermiddag fenomenala och visar upp en bredd och ett djup i sin trupp som nog Asplöven har svårt att mäta sig mot, dessutom är rollfördelningen just nu klockren.

- Förstakedjan var kanske sämst av dom tre kedjorna i dag men trots det gjorde man fyra utav målen, det vittnar om denna kedjas kapacitet. Nyberg åkte runt på ett ben i dom två avslutande perioderna men summerade ändå 1+2, Törmä gnuggar som vanligt på och får ihop 1+3 och Fredriksson ligger bara och väntar på att få nypa till i slottet och det gör att han till slut får sätta två puckar.

- Andrakedjan är glödhet just nu, ett under att dom bara får in två puckar i dag. Bergenström spelar med ett fantastiskt självförtroende och bjuder på dragning efter dragning och med normal utdelning så skulle han satt ett par tre stycken. Sandström är otroligt skridskostark och sätter dom lägen han får, framförallt så släpper dessa herrar pucken bra mellan varandra och det är mycket det som gör att dom skapar så mycket som dom gör. Knudsen får en relativt undanskymd roll då han verkar utan att synas genom attskapa mycket ytor till sina två kedjekamrater. Han har ett otacksamt jobb som han sköter exemplariskt, fick ett par bra lägen som han var nära att sätta.

- Tredjekedjan är otroligt bra sammansatt och har en magisk förstaperiod där jag tror dom sätter en puck i tre raka byten. Lasu dirigerar och levererar, yngre broder Fredriksson kan både leverera och avsluta medans Esseryd får den otacksamma rollen att bana väg för dessa killar.

- Backsidan är även den bra sammansatt då du har Berglund, Westlin, Asp och Eriksson som fyra stabila defensiva backar och skickligt offensiva backar i Kemi, Erson, Molin.
Kemi gör idag en fantastisk match enligt mitt tycke, vårdar pucken bra, tar många bra beslut och får även in någon skön propp.

- Alcén ser stabilare ut i målet i dag än i dom matcherna vi hade uppe i Kiruna, han släpper knappt en retur och spelar betydligt självsäkrare.

Så att Kiruna imponerar på mig i dag är det inget snack om, tror det är just detta spel som dom har visat upp i ett bra tag nu.
Dom verkar vara harmoniska och visar upp en otrolig spelglädje, truppen har verkligen mått bra av att poängproduktionen har spridit ut sig.

Men nu är denna match glömd, bara att blicka framåt mot morgondagen då vi återigen får chansen att ta ner Kiruna på jorden.
Det lyckade absolut inte i dag men chansen är stor att vi under morgondagen får se ett Kiruna som underskattar sin motståndare och det är väl i det jag ser chansen till att vi ska kunna skrälla.

Tack för lektionen Kiruna!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: XXL

hur gick nhl liret då? ; )

2008-12-20 @ 22:53:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0