Kirunas sista period räddade kvällen!


I kväll var det toppmöte i Lombiahallen då Kiruna gästades utav serieledande Asplöven, ett Asplöven som hade otroligt stora problem redan innan nedsläpp då man endast hade 5 ordinarie spelare att tillgå.
Influensan har slagit till i gränsstaden och lamslagit Asplöven då i stort sett hela truppen är nere för räkning, det medförde att man fick låna in en del spelare från Luleås och Skellefteås J-20 lag.

Trots det så bjöd Asplöven upp till kamp och hade ett 1-1 resultat inför sista perioden där orken till slut tröt och Kiruna kunde glida ifrån till en säker 4-1 seger.
Männen bakom segern var som i dom senaste matcherna Henrik Bergenström (1+2) och Magnus Sandström (3+1) som verkar ha hittat varandra på ett fantastiskt sätt.
Bra för Kiruna då dom under stora delar av säsongen fått leva på att förstaformationen avgör matcherna till deras fördel, för att ta sig långt så är det aldrig optimalt att bara ha ett fåtal killar som producerar.
Kiruna ser väldigt slagkraftiga ut inför allvaret då Fredrik Alcén har hittat en bra nivå i sitt målvaktsspel och alla formationer har fått i gång produktionen.

Kan tänka mig att det var en svår match för gruvstadens hjältar då allt förhandssnack har handlat om hur många spelare Asplöven har borta och att det genom det skulle bli en enkel seger för hemmalaget då det var ett juniorlag dom skulle möta.
Det supportrar och hockeyintresserade inte la någon tonvikt på var att dom inlånade spelarna spelar i ett av Sveriges bästa juniorlag och där man har betydelsfulla roller.
Exempelvis Fredrik Styrman har spelat matcher från start i elitserien denna säsong efter att ha gjort en fantastiskt fin försäsong, Paul-Allan Bamberg är ytterligare en spelare som är av bra div 1 klass.

- Kul för Jonatan Lindroth att få näta på våran gemensamma vän Fredrik Alcén, vi sa just det i går att snart måste någon av oss spräcka nollan på honom då varken jag eller Jonatan lyckats med det tidigare.

- Kan inte låta bli att glädjas en hel del med Henrik Bergenströms islossning då jag hela tiden har vetat hur bra han är, skönt för Henrik att nu få tysta sina kritiker.

- Jonatan och Henrik är relativt olika i spelstilen då Henrik besitter finare händer medans Jonatan lever mycket på sin arbetskapacitet och sin fina skridskoåkning. Det dom har gemensamt och det som gör att jag glädjer mig när det går bra för dom är att dom kommer till jobbet varje dag och försöker prestera. Dom har en härlig passion och inställning till denna fantastiska sport och dom är otroligt enkla att ha i ett lag då dom aldrig sänder ut någon negativ energi till övriga truppen.

- Örebros ordförande Mikael Fahlander är på krigsstigen då han påstår att Asplövens dito Magnus Lehto ljuger om att dom är nära att värva Jonas Almqvist från just Örebro. Herr Fahlander påstår att Magnus har kontaktat spelaren för en vecka sedan och att spelaren i fråga redan då avböjde medans Herr Lehto menar på att han inte hört av sig till spelaren förrän i dag.
Jag pratade med Herr Lehto i förmiddags och samtalet handlade då om vilka lediga spelare det finns på marknaden och då dök just Jonas Almqvists namn upp.
Vad jag förstod så hade då ingen kontakt tagits mellan Magnus och spelaren men att han under dagen skulle slå en signal vilket han även gjort.
Vad som sas mellan spelaren och Magnus under det samtalet har jag dock ingen aning om, det jag vet är att Magnus under dagen lämnat ett väldigt lukrativt kontraktsförslag till spelaren i fråga.

Men det kanske är fortsatta lögner från Magnus, Herr Fahlander?

Jag tar ingens parti då man i den här branschen inte vet vad som är sanning eller lögn, det jag däremot med säkerhet vet är att Fahlander och Lehto sällan förlorar en budgivning.
Jag tror dom är rätt så lika när det gäller att sköta en förening och att dom genom det inte kommer särskilt bra överens då dom är vana att alltid få som dom vill.
Skillnaden mellan dessa herrar är väl att Fahlander går in i Örebro med ett stort eget kapital och genom det så har han även mer att förlora på att resultaten uteblir.
Det ska bli intressant att se och höra fortsättningen på denna maktkamp, vem kommer gå segrandes ur en av div 1 Sveriges tuffaste maktkamper?

Förresten så får ni inte glömma att klicka er in på www.hockeysverige.se och läsa Fahlanders div 1 blogg, mycket läsvärd!

Grattis Kiruna, nu är ni bra med i diskussionen om seriesegern..

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Jens

Ser att Johan Tellströms namn dykt upp i er laguppställning på Swehockey igen, comeback på g?

2008-12-13 @ 01:28:40
URL: http://www.jenslindmark.se
Postat av: M.O.R

Äntligen har Jonte fått näta..har haft det på känn efter de sista matcherna jag sett honom....hårt jobb och slit brukar ge resultat till slut...och det gäller även dej =)

2008-12-13 @ 13:43:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0